Altair982010.08.04. 16:39

Dante's Inferno- Teszt (PS3)

Megjelenés: 2010.02.9.

Platformok: PS3, PSP, Xbox360

Kiadó: Electronic Arts

Fejlesztő: Visceral Games

Kategória: Akció/kaland

Néhány év elteltével, így 2010 folyamán futott be Dante barátunk, és egyenesen a pokolba vezet minket… a borzalmas rémségek, mértéktelen brutalitás és minden vallási és egyéb hitet megsértő motívumokkal felruházott világba. De a pokolból is van ki út, már ha az addig túléljük. No de ez miért lenne akadály egy olyan embernek, aki nem fél szembe szállni az e féle szörnyűségekkel.

Dante, a főhősünk nem hobbi céljából rohangál a pokol mélyén. Megölt szerelme Beatrice után ered még az alvilág legmélyebb bugyraiba is. De természetesen az út nem csak hosszú, de nehéz is lesz (a pokol 9 kapuján is át kell magunk küzdenünk). Közben visszaemlékszünk tetteinkre és családunkra is (akik szintén a pokolban végezték). A story további rejtelmeit meghagynám a játékosoknak.

A túlvilág mélye rengeteg látványosságot foglal magába. Köztük bossokat, rengeteg környezeti elemeket és rémisztő pályákat kínál a gamer számára. A game során növelhetjük a pozitív/negatív energiánkat, attól függően milyen cselekedeteket hajtunk véghez. Ha növeljük ezt, megnyithatunk különféle képességeket, amiket utána meg is vásárolhatunk, mégpedig lelkek fejébe (ezeket ellenfeleink likvidálásával szerezhetünk). A főellenségek megölésével, tárgyakat nyerhetünk jutalmul, amik hasznosak lehetnek majd játékunk során. Szerencsére a stuffban nyújtanak egy kisebb segítséget, még pedig a féle „szellem” formájában. Aki nem csak, hogy lelki támaszt (számomra), de játék során majd előnyünkre válható itemeket is nyújt segítségül. Ezen felül információkkal is ellát minket.

Mint mondtam, a játékban dönthetünk majd cselekedeteinkről is. Kivégezzük, avagy megmentjük ellenfelünket (lelkét). Az én szívem, ahogy mindig, a jó irányba húzott ezáltal egyik ellenfelem sem maradt a pokolban. Ez nem volt egy túl nehéz feladat: L2, folytatásként a négyzet segítségével a lélek megmentését választottam és befejezésként, a kört „nyomogatva” tűntettem el a menyekbe. A lélek a számlámhoz írva mindenki boldog. Az irányítást gyakorlatilag a God Of War szériákhoz tudnám hasonlítani. A pokoli kalandom során megcsodáltam a zenéket is. Amik remekül éreztették azt, hogy hol is vagyok és néha elég nyomasztóan, hogy még véletlenül se vesszen el a feeling. Ez mind nagy benyomást tett kalandjaim során, hiszen néhány harc során volt olyan, hogy egy keveset pánikba estem.

A játék nem elég, hogy a világába illő szörnyekkel van felruházva, még az ötletesség és kreativitás sem maradhatott el. Voltak olyan felvetések a játékkal kapcsolatban, hogy a God Of War epizódok „koppintása”… nos, ez részben igaz is, de egy teljesen hasonló stílusú játékot nehéz másmilyenre hegeszteni. Amiben biztos nem tudom a GOW-hoz hasonlítani, az a játékmenete. Sajnos egy idő után nagyon monotonná vált számomra. Az ügyességi és logikai feladatok sem maradtak el, aminek örültem is, mert a sok vér és kaszabolás után, volt hol kifújni magam és az eszemet is igénybe venni.

A játék így összevetve egész jól sikerült. A grafikája szép látvány, de azért a max.-ot nem sikerült elérnie. Játszhatóság tökéletes. A zenék/hangok nagyban fokozzák a feelinget és a hangulata egyszerűen lenyűgöző. A szavatossága elérte azt, amit én elvártam, pont jó. Platinum vadászok szenvedhetnek vele, hiszen a játék egyszeri végigjátszás során jeleskedik jóval több, mint 10 órával. Ebben a stílusban egy nagyon sikeres próbálkozás véleményem szerint.

Értékelés:

Grafika: Jó

Játszhatóság: jó

Zene/hang: kiemelkedő

Szavatosság: kiemelkedő

hangulat: Kiemelkedő

Összesen: 8 pont

További jó játékot!

Ezzel a tesztel harmadik helyezést értem el egy tesztíró pályázat során

By Altair

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

4 napja
10

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

6 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

6 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

8 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4