Rewmac2011.08.09. 09:00

Summer Games Summary

Mi volt, jó volt? Kellett volna még valami?

A nyár az mindig az uborkaszezon, azt hiszem ez közismertebb annál mintsem én világítsak erre rá bárkit. Azonban megtörténik olykor csoda és megjelenik pár játék, no persze ezek nem háromhetes konstans rossz idő alatt, hanem vagy jóval előtte vagy jóval utána.

A nyár eleji megjelenésekből szinte mindent kihagytam mondván 20-30 perc játékidő után úgyis mindent kidobálok a gépből. Nagyon kevés cím volt ami még szezon beindulás előtt lekötött volna. Mely azonban mégis az jó öreg Cole papa villanyszerelő úr történetének folytatása.

Infamous 2

Szinte semmilyen újítást nem tartalmaz a játék én mégis jól elvoltam vele. Erről játékről született meg az utolsó tesztem, amit ide már ki sem tettem. Néha montonná válik, a város helyenként tökéletes mása az előzőnek (ami az épületeket logisztikai elhelyezését illeti). Azonban azt kell mondjam továbbra is egy remek történettel és játékelemekkel megáldott készítmény. Ki ne szeretne jó fasza villámokat szórni és kocsikat dobálni azokra kik agresszívan állnak személyünkhöz? Egyszóval. Jó játék, de nem kéne ebben a formában egy harmadik.

Section 8 - Prejudice

Talán az egyetlen árkád cím, amit érdemesnek tartok bármire is. Elfogult vagyok ez tény. Mert a Section 8 számomra a legjobb mulitplayer lövöldék egyike. Igen jobb mint a Halo és CoD melyek évek óta ugyanazt nyújtják. Rengeteg fejlesztés és stratégiai lehetőség van a játékban, már-már soknak tűnhet azoknak, akiket nem kap a hangulata. Egyszerűen a játék jó. Ez nem olyan, hogy akkor most van aki szerint nem, mert pl. ez esetben kivételesen én pont leszarom. Garantálom, az egyetlen vagyok a fórumon akinek ez a cucc bejött, de kérdem én: Baj ez? Nem. Akinek nem tetszik, az nem tudja mi a jó (hehe).

SOCOM - Special Forces

Erre a játékra úgy vettek rá. Azt se tudtam eszik vagy isszák. Azt hittem ez is csak valami only multis hoki, mint az előző volt, aztán nagyot néztem mikor nem így volt. Roppant kellemes játék. Fel tudja húzni az embert, mert melyik lövöldözős játék nem, de nálam ez a Socom akármennyire is más, mint a többi tetszett. Elvonatkoztattam a ténytől, hogy valamikor évekkel ezelőtt játszottam pár Socom játékkal a ps2-n, amire amúgy sem emlékszem már, így kár is lenne párhuzamot húzni és bebújni eme tény mögé és a fedezékből a „szar” jelzővel dobálózni. Egyszerűen hangulatos. Rohadásig van töltve tartalommal, legalábbis számomra.

Earth Defense Force - Insect Armageddon

A budget kategóriás játékokat a magyar közönség rendszerint elvből leírja. Azonban nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Emlékszünk a Deadly Premonition-re? Budget volt. Jó volt? Mi az, hogy…Az EDF azért nincs vele egy szinten ugyanis ronda, monoton azonban hihetetlen módon a tökéletes nyári játék. Nem kell igazán odafigyelni, nem kell semmivel sem mesterien bánni csak leülni és lőni, mint egy eszetlen nagy király. Semmilyen skillt, taktikát vagy okosságot nem igényel a cucc.

White Knight Chronicles

A White Knight Chronicles-el hadilábon állok. Minden megvan benne, ami egy jó RPG-hez kéne csak az a gond, hogy valamiért nem kapott el. Ez legyen az én hibám vagy a fejlesztőké, hogy egy kihívások nélküli unalomhalmazt hoztak össze. Az utóbbit értem arra, hogy kb. nem lehet meghalni. Innentől kezdve a tápolás és az egyéb XP gyűjtögető folyamatoknak semmi értelme sincsen. Pedig képesség van annyi, hogy öt játékra elég legyen. Ez a mennyiség azonban túl sok. Egy idő után már nem lehet átlátni. Egyszerűen mikor már harmadjára aludtam el rajta úgy döntöttem jegelem a projektet és talán majd visszatérek hozzá.

F.E.A.R. 3

A FEAR sorozat nekem mindig is a kedvencem volt. Anno látlanban ugyanis én először akkor tudtam kipróbálni, amikor 2007-ben hozzájutottam az Xbox 360-as kiadásokhoz. A második is jó volt. Nekem tetszett mind. A harmadikkal meg aztán még annyi bajom sincs. A története megfelelő, vannak benne parás részek, de ami még ennél is jobb, hogy van egy hangulata. Mind emelett nem néz ki rosszul. Jó magam nem vagyok egy poligonszámoló grafikai álszakértő, akinek az első kérdése „És milyen a graf?” engem a játék érdel. A FEAR 3 szerintem jól néz ki és egy ütős shooter lett. Pont olyan hosszú amilyennek lennie kell, mellette éppen elég kihívás van benne. Persze nem beszélve a coop és multi módokról, no meg a Fettel-el való állatkofásról sem. Ezek mind olyan alkotóelemei a játéknak melyek egy remek darabbá teszik.

Call Of Juarez : The Cartel

Elsőre talán az jön le, hogy ez egy tucatszar. Na, most tévedés ne essék, az első benyomás tökéletesen fedi a valóságot. Ennek ellenére szerintem egy dögös lövöldözős játék. Olyan, mint a 90-es évek akciófilmjei, amikben mindenki kemény volt még a 6 éves kisgyerek is. A szövegek is körülbelül akkor voltak viccesek utoljára, de még mindig több mosolyt csal az arcomra, mint egy vegyük komolyan a katonás életet shooter 79. része. Lövöldözöl, káromkodnak közben másodpercenként és folyik a roppant mód bonyolult dramaturgia és történet. Értsd úgy, hogy körülbelül a kutyám eljátsza bármelyik szereplőt szinkronhangnak meg bevágjuk Ganxsta Zolee és a Kartel bármelyik számát és tökéletes. Ettől eltekintve élvezetes legalábbis számomra.

A nyár nyerte pedig vicc nélkül:

Captain America : Super Soldier

A nyár legkellemesebb játéka. Egy roppant mód hatalmas tökéletlen Batman Arkham Asylum másolat, de mindezt valahol mégis jól csinálták. Nem szép, de látványos. Az akció megállja a helyét, a nehézség szintén nem vágja fejbe az embert és éppen annyira hosszú, hogy bárki végig tudja vinni egy unalmasabb hétvégén. Egy nagy hibája van, hogy a framerate az hát, hogy is mondjam, nem szereti a 22 fölötti számokat. Az akció, ha nem is annyira kifinomult, mint a Batmannél, azért bőven látványos annyira főleg, hogy szintén 360 fokban tudunk küzdeni a Hydra híveivel. Egyszerűen csak ajánlani tudom egy könnyed nyári akciójáték gyanánt.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7