Warhawk2011.12.31. 22:34

Fánkok Gabenek...

...avagy helyzetjelentés a Steam Sale közepéből.

Megmondom őszintén, örülök ennek az idei Steam év végi akciónak. Persze, jó birka módjára költöttem a pénzt (bár talán csak egyszer szegtem meg a magammal szemben felállított maximum 5€ per játék szabályt) viszont másrészt rengeteg olyan játékot kipróbáltam, melyeket egyébként vagy nem, vagy csak naaaaagyon sokára telepítettem volna. Nézzük őket sorban, hátha valakinek pont én adom meg a vásárlásra ösztönző lökést! (Megjegyzés: az, hogy a gépen marad-e inkább a játék hozzám való kötődését jelzi, mintsem a minőségét.)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! FOR THE AWESOME

Nem játszottam vele kifejezetten sokat, de az alapkoncepció egész érdekesnek tűnik. És nehéznek, elsőre nagyon nehéznek. Őszintén megvallva kihagytam a tutorialt, így jelenleg csak annyit látok, hogy zuhanva kell megpróbálni veszélyesen "repülni" és lehetőleg túlélni. Tévedek? Majd kiderül. :)

Marad a gépen? Egyelőre igen.

AND YET IT MOVES

Na ebbe beleszerettem, pedig nem új az ötlet. Egy egyszerű platformjáték, csakhogy a karakter irányítása mellett a pályát is el tudjuk forgatni. Egyszerű, de nagyszerű, egyszerre kell ügyesnek és előrelátónak lenni, megtervezni az ugrásokat és gyorsan improvizálni a felmerülő problémák láttán.

Marad a gépen? Mindenképpen!

ANOMALY: WARZONE EARTH

Látom benne a nagyszerűséget, de egyelőre még csak kerülgetjük egymást. A "fordított tower defense" koncepció nagyon közel áll a szívemhez, a játék kinézete baromira tetszik, de valahogy még nem fogott meg. Félő viszont, hogy később ez meg fog változni.

Marad a gépen? Egyelőre nem, de be van tervezve.

ATOM ZOMBIE SMASHER

Teljesen másra számítottam, mint amit a cím sugall. Valami durva akciójátékot vártam, erre egy nagyon ügyes tervezgetős taktikai játékot kaptam. Még tetszene is, de valahogy kicsit megcsömörlöttem a zombis témától, még ha csak pixelek is szimbolizálják őket.

Marad a gépen? Nem.

AUDIOSURF

Ezt a játékot már nagyon régen beszereztem, de megérte újra előkapni. Az Audiosurf annyira jó játék, mint a zene, amit aláteszel. Ügyesen összerakva nagyon élvezetes, én megint eljutottam oda, hogy naponta elindul egy-egy nóta erejéig. Szeretem.

Marad a gépen? Igen, bár nem valószínű, hogy hosszútávra.

BEAT HAZARD

Geometry Wars extrém módban, mindez az általunk választott zene ritmusára beállítva? Mi ne lenne ebben jó? Nagyon finom kis twin-stick shooter, agyolvasztó káosz-látvánnyal. Egy a gond: nagyon béna vagyok ezekhez.

Marad a gépen? Nem.

THE BINDING OF ISAAC

Én próbáltam megkeresni, mi a jó ebben a játékban. Kerestem, kerestem, órákon keresztül. Aztán rájöttem, hogy már rég elvesztem. Ez a játék ugyanis zseniális! Rogue-like játékok amúgy is a gyengéim, ilyen beteg körítéssel pedig pláne! Tipikusan az a játék, amit egy szabad öt percben is el lehet indítani, ilyeneket nagyon szeretek!

Marad a gépen? Mindenképpen!

BIT.TRIP BEAT

Ő is régi beszerzés. Most is csak az achievement miatt lett visszatelepítve. Nem azért, mert rossz, dehogyis, épp ellenkezőleg. Csak éppen végig lett játszva, túl sok újdonságot nem nyújt már.

Marad a gépen? Nem.

DUNGEONS OF DREDMOR

Megint egy rogue játék, csak az Isaac-kal ellentétben ez végképp nem egyszerű. Épp ellenkezőleg, iszonyatos tartalom van benne, skillek, tárgyak, kombinálási lehetőségek... Mindez pedig nagyon mókás köntösbe van öltöztetve. A komolysága egyelőre elijesztett.

Marad a gépen? Nem, de elő van jegyezve valamikor jövőre.

FATE OF THE WORLD

Az egyik rossz választásom. A Steam leírás még akár jónak is tűnhet ("A Fate of the World drámai globális stratégiai játék, mely mindannyiunk jövőjét adja a kezedbe. A játék egy sor, a legmodernebb tudományon alapuló, a következő két évszázadot felölelő drámai forgatókönyvet tartalmaz."), de mint kiderült, ez valami furán bonyolult... nem is tudom mi ez. Környezetvédelmi kártyajáték? Tippem sincs, de nem az én stílusom.

Marad a gépen? Abszolút nem.

FLIGHT CONTROL HD

Megvan telefonon, megvan iPadon, de nagyon olcsó volt, én meg eléggé szeretem. Ettől függetlenül csak az acsi megszerzéséig volt fent.

Marad a gépen? Nem.

ORCS MUST DIE!

Szintén korábbról megvolt. Végig is volt játszva, szóval csak a speciális feltételekkel kellett megoldanom a pályát, aztán ment is vissza a tárolóba. Ettől függetlenül még mindig tartom, hogy aranyos kis tower defense játék, érdemes kipróbálni.

Marad a gépen? Nem.

THE POLYNOMIAL - SPACE OF THE MUSIC

Tippem sincs, hogy mi ez, de zene és űr, a két szó, ami nálam instabuy kategóriába sorolja. Szó mi szó, látványos, de hogy mit kell benne csinálni, azt még nem találtam ki. Nem is fogom egy ideig, van más jelenleg.

Marad a gépen? Nem.

PSYCHONAUTS

Az egyetlen durvább kiadásom, ami annak tükrében külön szánalmas, hogy a polcon ott az eredeti, Xbox változat is. Viszont egyáltalán nem bántam meg, a játék ugyanis még most is elképesztően szép (ha nem is technikailag, art dizájnban mindenképp) és még mindig a kedvenc játékaim egyike.

Marad a gépen? Naná, megint végig kell játszani.

PUZZLE AGENT 2

Örültem, hogy sale-be került, az első rész ugyanis nagy kedvenc. Egyelőre nem sokat haladtam előre benne (az acsihoz elég három feladványt megoldani), de feltett szándékom, hogy asszonykával (imádja a fejtörőket) mihamarabb végigjátsszuk.

Marad a gépen? Igen.

REVENGE OF THE TITANS

Korábbi beszerzés, egy igazán különleges és stílusos kis tower defense. És baromi nehéz is, szóval csak erős idegekkel érdemes belevágni. Az acsihoz szükséges speciális pályán is vért izzadtam, viszont elkapott a gépszíj, még néhány kört tenni fogok, ha már újra telepítve lett.

Marad a gépen? Egyelőre igen.

ROCK OF AGES

Néhány tutorial pálya ment le, de annyira debil az egész, hogy nagyon megszerettem. Egyedüli félelmem, hogy már a második tutorial pályán is elég sok dologra kell figyelni, remélem nem bonyolítják túl.

Marad a gépen? Igen.

SANCTUM

Még egy tower defense, ezúttal FPS köntösben. Ettől eltekintve eléggé átlagos, szóval majd egy esős délután újra előkerül, jelenleg van fontosabb is.

Marad a gépen? Nem.

SEQUENCE

Húúú, ezzel valamikor nagyon sokat fogok játszani! Ritmusjátékba oltott RPG, aranyos és vicces dumákkal. Tetszik, de egyelőre túl bonyolult ahhoz, hogy jobban belemélyedjek.

Marad a gépen? Nem, de előbb-utóbb visszatérek!

SOLAR 2

Másik instant szerelem, Feeding Fish beleoltva a naprendszerbe. Teljesen jó móka, ahogy aszteroidából bolygóvá, majd nappá fejlődünk, aztán gyűjtjük "bástyaként" a többi bolygót. Majd jön a fekete lyuk fázis, majd kezdődik az egész elölről. Mókás, tetszik.

Marad a gépen? Igen.

SPACE PIRATES AND ZOMBIES

Megint az űr, megint a szerelem. Kétfős csapat "tollából" pattant elő, de nem hiszed mennyi tartalom van benne! Tucatnyi űrhajó, töménytelen fejlesztés, baromi nagy univerzum, küldetések tömkelege. Nagyon bejött.

Marad a gépen? Mindenképp.

SPACECHEM

Még egy téves vásárlás. Megint az a gond, hogy hiába bámulom a videókat, úgy érzem magam, mint óvodás, akinek egy atomreaktor működését magyarázzák. Az Edge azt mondta, hogy kilenc pont, én hiszek nekik, de egyelőre akkor is ment a backlogba.

Marad a gépen? Nem.

TOKI TORI

Őszinte leszek, elsőre tök bugyutának tűnő kis játék volt. Tojásgyűjtögetés, most komolyan? Aztán rájöttem, hogy a jajdecuki külső alatt egy szemét kis logikai játék bújik meg, úgyhogy challenge accepted, lenyomtam az első fejezetet és tetszett.

Marad a gépen? Igen.

UNIVERSE SANDBOX

Inkább oktató program, mint játék, de szeretem az ilyeneket. Gyakorlatilag egy űrszimulátor (mármint bolygókat és hasonlókat szimulál, nem űrhajókat), amiben kipróbálhatjuk, hogy például mi történik, ha nagyon picit is megemeljük a Föld keringési sebességét. Segítek: nem sok jó.

Marad a gépen? Nem.

XOTIC

Azt mondja a Steam, hogy "Az Xotic árkád stílusú első személyű lövöldözős játék, melyben ellenségek lelövésével, láncreakciók előidézésével, és titkos powerupok és pontsokszorozók felvételével halmozod a pontszámodat." és ezzel le is ír mindent. Sajnos nem a legizgalmasabb fajtából való, de egynek jó volt.

Marad a gépen? Nem.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

7 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==