multishoot2015.06.18. 15:27

E3 - szerintem

Rég nem volt már ilyen...

(A vélemények alatt lévő értékelés azt mutatja, hogy az adott játékot mennyire várom, nem pedig azt, hogy milyennek gondolom a minőségét.)

Doom: bár elismerem a sorozat érdemeit, valahogy sosem voltam a rabja. Igazán bele az egészbe csak a 3. résszel csöppentem, ami mindenidők egyik legnagyobb csalódása volt a számomra, mivel horrornak akció volt, akciónak meg feleslegesen horror - de így is, úgy is unalmas volt. Az új rész eléggé úgy tűnik, hogy a 3. rész hagyatékát viszi tovább, megfejelve a mostani „ugrálós-repkedős” FPS trenddel. Hm, egynek majd nyomott áron jó lesz, de különösképp nem várom.

(Meg kell hagyni, a map editor nagyon részletesnek és könnyen kezelhetőnek tűnik, ez jópofa.)

3/5

Dishonored 2: Valahogy az első része nem tudott beszippantani, pedig többször is próbálkoztam vele, ezzel szemben nem zárkózom el a folytatástól. Külön öröm, hogy lesznek benne robotok, így remélem a lopakodást választók is konfrontálódhatnak néha, anélkül, hogy elrontanák a „befejezést”.

2/5

Dishonored definitive: Pffffffffffffff.

1/5

Fallout4: a harmadik és NV epizódokkal többször is próbálkoztam, de viszonylag hamar sikerült elunni őket. Túl nagy, túl üres volt a számomra. Mármint, ok, volt mindenfélefajta felfedeznivaló, de valahogy sikerült úgy prezentálni az egészet, hogy egy jottányi motivációt se érezzek erre, és akkor még ott volt a tonnányi bug és irgalmatlan gyenge animáció. A 4. rész végre színes, beszédes és ezáltal biztosra veszem, hogy izgalmasabb is, és remélem, hogy kevésbé bugos is. Egyelőre nagyon tetszett az, amit láttam, úgy látszik a Witcher és CDPR nagy hatással volt a játékiparra, ha még a kategória egyik (talán legfőbb) királya is hozzáfordult inspirációért, de ezzel, mi, játékosok, csakis jól jártunk.

4/5

Mirror's Edge Catalyst: a prezentáció meglehetősen nagy csalódás volt. Hihetetlenül nagy kedvencem volt az első, emiatt nagyon vártam már a folytatást (rebootot, tökmindegy), de egy normális gameplay prezentációnak jobban örültem volna, mint néhány kiollózott, túlképp nem sok újat mutató jelenetnek. Az eredettörténet erőltetése nem zavar, de kétlem, hogy annyira hiányzott volna, viszont ez a sablon sztori és főgonosz… már unalmas. Viszont, ami igazán nem tetszik, az az atmoszféra megváltoztatása. A korábbi letisztult, stilizált metropoliszát, egy konkrétan túlfuturisztikus sci-fire cserélték. Ez NAGYON nem tetszik. Remélem a zenei stílus megmarad, az még baromira bejött Lisa Miskovskytől-Tiestóig.

5/5

Star Wars: Battlefront: bár alapjáratom nagyon, de nagyon taszítanak a multiplayer játékok, ez… AZTAKURVA EGET! Nem kifejezés, hogy autentikus! Mintha csak a filmet nézném! Nézném… játszanám! Hát, nem hittem volna, hogy valaha is veszek only multiplayer címet, de ezt kihagyni nem tudom, ahhoz túlzottan is rendben van a cucc. És Star Wars!!!

4/5

Unravel: Aranyos, de ez a „nagyon érzelmes indie sidescroller platformer” már annyira elcsépelt stílus lett az elmúlt évek alatt, mint középiskolás koromban az emo. Ha tényleg lesz a fonalozás annyira kreatív, mint ígérik, akkor esetleg érdekel, de ha csak ilyen himbilimbizésre meg ereszkedésre lesz javarészt használható, akkor nyugodt szívvel hagyom ki ezt is.

2/5

Fifa 16

Egyáltalán nem vagyok focirajongó, de ennek ellenére tesómmal olyan áhítatos Fifa meccseket szoktunk tolni, hogy az ablakok is beleremegnek a kihagyott ziccerek utáni kurvaanyázásokba'. Szóval local multiban nálam nincs párja (akárcsak a jó magyar pálinkának), viszont hiába a részről-részre fejlődés, még így is van annyi baja, mint égen a csillag, így bízom benne, hogy egy rakattal orvosolnak belőle. Főként az A.I.-ra férne rá nagyon a fejlesztés, mert az sokszor már kriminális tud lenni. Ja! És ha már csajok! Nekem legyen aztán benne élethű csöcslengős fizika!

5/5

Need for Speed: bár baromi jól néz ki, túlságosan is félek tőle, hogy eltolják ilyen online „social experince” irányba, ami nálam egyenesen meg is ölné a dolgot. A rendőröket sem igazán hiányoltam volna. Jobban örültem volna, ha kaptunk volna egy mezei Underground-ot, csak ilyen külsővel. Mert tényleg, ahogy ez kinéz (egyelőre), az egészen elképesztő.

3/5

Mass Effect: Andromeda: Azon kevesek közé tartozom, akiknek kimaradt a széria. Lehet majd pótlom, ám ameddig ez nem történik meg… sajnos hidegen hagy az új rész is. Bár! Ha teljesen új történet lesz, akkor elképzelhető, hogy nagyon is érdekelni fog!

2/5

Rise of Tomb Raider: a prezentáció, bár jól nézett ki, igazából sok újat nem mutatott, hisz ilyen „over the top” izgalmas jelenetekkel már az előd is tele volt. Jobban érdekelt volna bárminemű tényleges játékmechanikai elem… de végül is tökmindegy, számomra simán veri az Uncharted-et és a legtöbb hasonszőrű akciójátékot, úgyhogy ha lejár exkluzívnak lenni, nagyon szívesen látom.

5/5

Gears 4: 95%, hogy PS4-et fogok venni és nem tudok vele játszani, de tulajdonképpen így sem hullajtok érte krokodilkönnyeket. Jól néz ki, tetszik… de én az előző generációban úgy kigírszeztem' magam a négy résszel, hogy valahogy már totál hidegen hagy a széria. Ha lenne hozzá gépem, biztos megvenném rá, de system sellerként messze nem funkcionál számomra.

3/5

Halo 5: nekem tetszik, de géphiányában inkább nem is csorgatom rá a nyálam. XO-t ezért sem vennék, de ha lenne, biztosan nem hagynám ki.

4/5

Fable Legends: pfffffff…. Egykoron imádtam a szériát, de amivé tették, arra inkább nem mondok semmit, csak annyit, hogy: ezek után, ennél hidegebben, nem hagyhatna.

1/5

Forza 6: jajjj, a kedvenc autósjátékom! Ezt sajnálom a leginkább XO hiányában… Szerencse, hogy van PC, GT és AC. Így talán nem lesz annyira fájó a hiánya.

5/5

Mad Max: fogalmam sincs, hogy miért, de nekem ez azóta tetszik, hogy láttam volna a filmeket. Amióta pedig a filmeket is pótoltam, meg pláne! Az univerzum, a látszólagos sivársága ellenére, nagyon is bőséges és „színes”, a játékmenet pedig olyan elemekből építkezik, amikkel engem kvázi mindig le lehet venni a lábamról. A grafikát pedig nem is értem, hogy miért szidják olyan sokan. Ha hiszitek, ha nem, de én szépnek látom. Különösen a nyitott tereken való autózáskor. Alig van cucc, amit jobban várnék ennél.

5/5

South Park: bár a sorozatot már nem igazán tudom elviselni a túlzó szarkazmusa és kevéssé szimpla humora miatt. Azonban a Stick of Truth egy remek játék volt. Gyönyörű, igazi fan service, élvezetes, és nagyon vicces! A folytatást is szeretettel várom.

5/5

The Division: sosem értettem, hogy mitől van MÁR ekkora kultusza ennek a játéknak, de a hibát eddig magamban kerestem, mondván: nem szeretem az online orientált játékokat, így nem érthetem. Azonban most már fokozottan kezdem azt érezni, hogy ezzel a játékkal jobban tennék mások is, ha vigyáznának, nehogy bitangmód pofára essenek. Mert bár én nem vagyok grafikabuzi, és a játék szerintem még így is szép (a hófedte utca nagyon hangulatos), de messssssze nincs azon a színvonalon, mint amin korábban promózták. Sőt, elég pofátlanság is, hogy külön kiemelték a grafikai különlegességeket, amikből nagy eséllyel csak egy későbbi, modolt PC verzióban találkozhatunk viszont. De az igazi bajom ettől függetlenül, hogy maga a játék még mindig nem mutat túl sok újat magából, az eddig látottak pedig egy középszerű shooteren nem mutattak túl. Szóval no offense, de tényleg, mitől ennyire nagy szám ez?

1/5

Ratchet and Clank: nem nagyon játszottam még az előző részeivel, de nagyon aranyos és szép, színes, szinte gyönyör a szemnek ránézni.

3/5

Metal Gear Solid V: Az új trailer rettentően felültetett a hype vonatra, csak úgy áradt belőle az igazi misztikummal fűszerezett MGS hangulat! Bár az egykori kedvenc szériám új része még mindig kérdőjeles a számomra. A sztori ugyanis érzésem szerint bőven le lett már zárva, alapjáraton kerek az egész, az utólag beékelések pedig általában nem tesznek jót a komplex univerzumoknak, nem beszélve a gameplay-ről, ami… Szóval ez a lufizás, lószarral trükközés, kartondoboznővel elterelés… Hiába MGS stílusjegyek a kreatív ökörködések, ám ebbe az új, nagyon komoly atmoszférába átkozottul belerondítanak és a vegytiszta lopózós játékmenetbe is elég inkonzisztensen kontárkodik bele. Mi az már, hogy az ellenfelek olyan okosak, hogy megjegyzik a gyakran használt technikáid és a következő alkalomra felkészülnek rá, DE azt meg észre sem veszik, ha tőlük két méterre ordító, repkedő emberek tűnnek el az égben? Rettentően hülyén fest az összkép egyelőre, és félő, hogy a komplex univerzum is meg lesz bolygatva, de összességében bízom benne, hogy mindezek ellenére, maga a játék nagyon rendben lesz.

5/5

Cuphead: egyelőre ezt sajnálom legjobban az XO kínálatból. A Contra játékmenetet nagyon csípem, a körítés pedig parádésabb nem is lehetne.

5/5

Firewatch: hm. Hmmm. Hmmmm. Érdekes. Keveset tudni róla, lehet nagyon izgalmas lesz, lehet hótunalmas, de egyelőre várom.

3/5

For Honor: ebben én egyáltalán nem hiszek. A koncepció nem is lenne rossz, de a PVP - úgy érzem, hogy kizárt, hogy működjön. Így, a megrendezett trailerben még oké, hogy szépen működött a párbajozás, de ha jól vettem észre, akkor baromi könnyen lehet majd egymást hátulról betrollkodni a legkülönfélébb módokon, azaz a játék könnyen állhat csupán: sablon mob irtásokból, spammelésből és hátbatámadásokból, ami minden csak nem szórakoztató.

1/5

Black Ops3: bár nem vagyok egy nagy CoD rajongó, valami rejtélyes oknál fogva a BO2-őt mégis beszereztem az előző generációban, és összességében nagyon jól szórakoztam vele. A kampány feszes és viszonylag érdekes volt (ok, azért voltak megmosolyogtató pillanatai), a mulitplayer pedig a gyors, pörgős, de mégis sok színű összecsapásaival pláne addiktívvá tették a játékot. Amikor először jött a hír, hogy harmadik felvonást is kap, kifejezetten örültem, hogy legalább egy CoD-ot akkor bezsákolok PS4-re is, de…………. MI A LÓFASZ EZ? Ez már a Titanfall, Crysis, UT felhasználásának valami olyasfajta „mindent bele, oszt jólesz” fúziója, hogy szinte azt sem tudom mit látok. Ez pergősebb volt, mint a Doom 4 gameplay! Ráadásul az a koncepció, hogy bedobnak egy kör alakú arénába, ahová jobbról-balról-elölről-hátulról özönlenek az ellenfelek, neked pedig megállás nélkül ugrálnod és csúszkálnod kell, nem, hogy nem hiszem hogy szórakoztató, de én így definiálom a frusztráló akciójáték fogalmát. Ráadásul most már a kampányban is ott a multi, hogy még annyira se lehessen komótosan, taktikusan haladni. Hát, köszönöm, de ezt én kihagyom.

2/5

AC: Syndicate: az első videó után még bizakodtam benne, de a Ubisoft ismét megmutatta, hogy miért kezdenek számomra az EA és Activision szintjére süllyedni. A játékra való érdeklődést, a látványos és profi CGI trailerek faszán felkeltik, de amikor az ember megnézi az eddig kiadott gameplayeket… Sivár (bár legalább most akkor talán nem hazudnak a grafikával) és elcsépelt, még úgyis, hogy a játékmenet három újdonsággal is bővült pedig. Van ásszászin grepling húkunk, amit csak 7 évvel korábban láttunk már a Batmanben és Just Cause 2-ben. Van „brand new” harcrendszer, ami annak ellenére, hogy pergősebbnek és reszponzívabbnak van kikiáltva, még mindig úgy tűnik, hogy egy merő gombcsapkodás lesz az ostoba ellenfeleknek hála - ráadásul AZOK AZ ANIMÁCIÓK!!!! Tyűűűű, hát PS2-őn nem ritkán jobbakat láttam. A lovaskocsikázás pedig a nyakam rá, hogy csak néhány küldetésben lesz erőltetetten használható, egyébként pedig az agilis főhősnek hála, egyáltalán nem fogunk rászorulni. A körítés tetszik, a sztori valószínűleg jó lesz, de játékként ez már nagyon rég, nagyon csúnyán kifáradt, jó lenne pihenőpályára tenni.

2/5

Ghost Recon: jajj Ubi… Ennél jobban nem is lehetne a trendeket követni. Komolyan mondom a Ubisoft a játékipar Michael Bay-je. Tudja mi kell a nagyközönségnek, és ezt nem is átallott éveként vigyorogva a pofánkba tolni, és a gyenge és erős közepes közt lavírozva végül, minden kritika ellenére is megtömné a zsebét. A Ghost Recon mondjuk annyira nem tűnik rossznak, de biztosra veszem, hogy ez így, ebben a formában, hülyeség.

Indok 1: Watch Dogs. Láttuk, hogy a Ubi hogyan képes (vagyis hogyan nem) megalkotni egy kiemelkedő nyitott világot, akkor sem, ha csakis erre fókuszál.

Indok 2: 4 fős multiplayer open world = faszság. Ok, valószínű, hogy a Ghost Recon emiatt nem lesz GTA és nem lesznek a városban elszórt gyűjtögetnivalók, minijátékok, easter egg-ek, de akkor meg minek a nyitott világ? Célponttól, célpontig eljutni így, nettó időhúzás. Ha viszont vannak gyűjtögetnivalók és minijátékok, stb. Akkor ez a 4 fős kooperatív metódus, pont azt akadályozza meg, hogy elvesszünk a városban, ugyanis mindig a többiekhez kell igazodnunk. Persze, az amerikai 11-12 évesek, akiknek szabadidejük és a szüleiktől kapott zsebpénzük, annyi mint a tenger, biztosan maximálisan kitudják élvezni a koncepciót, de én a magam részéről eléggé paradoxonnak érzem a 4fős kommandózást és az open world mászkálás fúzióját. Nem beszélve arról, hogy biztosra veszem, hogy a járművek fizikája gyatra lesz, mivel nem ezen van a fókusz és az Ubiről beszélünk és a WD-ben is fapados volt.

Apropó, Ubisoft konferencia: hogy sikerült egy ilyen tenyérbemászó, szánalmasan megjátszott és mézes-mázas, mindent és mindenkit hülyének néző, végtelenül trendinek szánt, de cikin sikerült eseményt összehozni? Főleg ezzel a műsorvezetővel! Húúúúúúú, hogy mekkora egy hadaró, ripacs, irritáló egy nő… Legközelebb valaki igazán meglephetné Jacob helyett, egy másik cosplay-jel.

Shenmue 3: sajnos én még nagyon fiatal voltam, amikor az első Shenmue játék kijött, így alig tudtam vele érdemben játszani, de mindenképp fantasztikus dolognak tartom, hogy végre, mai köntösben folytatódik a széria, hisz minden eleme olyan, amit én imádok, így nagyon bízom a csoda megismétlésében, és kivételesen abban, hogy előtte még kapunk egy 1-2 HD remastered-et az előzményekből. És milyen gyönyörű a zenéje!

5/5

Final Fantasy VII: remake: szintén túl fiatal voltam, ezért ez abszolút kimaradt. NAGYON ÖRÜLÖK A REMAKE-NEK! Mert mindig is pótolni akartam, de egyszerűen játszhatatlanul öregedett.

5/5

Last Guardian: tetszett a prezentáció, de majd elhiszem a csodát, ha a saját szememmel látom, a saját TV-men.

3/5

Uncharted 4: baromi látványos, de a trilógia után ez tényleg, még egyszer utoljára megy le a torkomon. Mindenesetre kihagyni biztosan nem fogom, de kérlek Pajkos Kutya stúdió! Több és igényesebb fejtörőt!!!

4/5

Hitman: valóban nem rossz gondolat egy reboot megvalósítása, viszont egyelőre attól kicsit tartok, hogy teljesen open world legyen és „közösségi élmény”. Bár, ha a lehetőségek ettől csak bővülnek, hát ok, legyen, de azért nehogy túlzásba essenek, mert ez egy kizárólag egyedül, lassan, komótosan élvezhető játéksorozat. El ne vigyék valami túltrendi, akciódúsabb irányba emiatt. Egyébként a trailerje, komolyan mondom az MGSV után a legjobb!!!

4/5

Batman Arkham Knight: a korábbi részekért mániákusan rajongtam, de mostanra nálam egy kicsit alábbhagyott a lelkesedés. A játék túlzottan is egysíkú és legnehezebb fokozaton is gyenge kihívása miatt. A harcrendszer, hiába baromi könnyen kezelhető és látványos, konkrétan megrendezhetnénk Batman öklével bármilyen holokausztot, annyira fölényben vagyunk, ha csak egy picit is jobban játszunk vele, mint egy full kezdő. A Batmobil mondjuk remek újítás, a megvalósítása is tetszik, remélem, hogy konkrétan elviszi a hátán az befejező részt. Ja, és hiába azon kevés játékok, amit a hiányosságai ellenére, premier is megvennék, de ennyire elbaszni játékot előrendelési faszságokkal meg drága season pass-el még nem sikerült ezelőtt, szerintem. Van itt minden, konzol exkluzivitás, bolt exkluzivitás, előrendelői exkluzivitás, különböző kiadás exkluzivitás… Ok, nincs az az isten, hogy ne várjam meg ezek után inkább a GOTY-t belőle.

Összességében nagyon elégedett voltam az idei E3-mal. Nem csak rengeteg jó játékról kaptunk hírt, de nem egy igazi megatonnal is megajándékoztak minket, így végre újra fellelkesültem az egész játékipar iránt. Mostanában eléggé leterheltek a mindennapjaim és a pénz is kurvára megy (nem szó szerint… de gondoltam már rá!), de idén november környékére tervezek beszerezni egy PS4-et. Remélem addigra lesz már alapból 1 TB-os verziója, és hozzá, legalább egy hét szabadságom.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==