Warhawk2015.06.19. 10:02

E3 besztof

Mert listázgatni szép, mert listázgatni jó.

No kérem, lefutott az idei E3, belőlem lassan kezd kiürülni a 48-72 órázás folyamán magamba tolt koffein úgyhogy lássuk, mi volt az, ami engem (és szigorúan engem) megfogott - vagy éppen taszított.

>> LEGJOBB KONFERENCIA

1. Microsoft

Alapvetően idén egyik konferencia se volt különösebben rossz (oké, van egy-két kivétel, de erről majd lejjebb), szóval inkább azt néztem, hol voltak legnagyobb számban azok a játékok, melyeket azonnal a gépben tudnék. Ez alapján pedig idén az MS konferencia vitte el nálam a prímet: az idei őszi-téli időszakot lényegében sikerült bebombázniuk (Forza! Fable! Lara! Master Chief! A kedvenc szériám...), egy kis Gears mindig jobb kedvre derít, a visszafelé kompatibilitás miatt pedig azonnal visszaugrottam a preview programba.

2. Bethesda

Aki ismer az tudja, mennyire nagy Fallout rajongó vagyok, így a Bethesda konferenciája mindenképp jó helyezést ért volna el, de az a helyzet, hogy azon kívül még a Doom / Dishonored 2 páros is felkeltette az érdeklődésemet. Sőt - blaszfémia! - még a BattleCry-ra is egyre gyakrabban kacsintok rá. A Fallout Shelter meg azóta pörög a telefonomon. :)

3. Squre Enix

Hát ez meg hogy került ide? A JRPG stílustól mindig is a hideg rázott ki, szóval teljesen váratlan, hogy határozottan élveztem a Square Enix konferenciát. Ennek oka mondjuk egyszerű: a nyugati stúdiók játékai, kezdve a Just Cause 3-al, de ott a Tomb Raider (újra), a Deus Ex, ami még úgy is érdekesnek tűnt, hogy az előző részt lényegében a befejezését követő ötödik percben felejtettem el, és ugye ott van Negyvenhetes bácsi is... Egy olyan konferencián, ahol négyük felbukkan, ott még a nyavalyás Final Fantasy-kat is hajlamos vagyok megbocsátani...

BUKTA KÜLÖNDÍJ: PC GAMING SHOW

Nem, nem a Nintendo, aminek leginkább az az oka, hogy annak lényegében zéró elvárással mentem neki, így lényegesen kisebbet puffantam, mint azok, akik vártak is valamit tőlük. No, de ez a PC Gaming Show volt, ami közben határozottan kínosan éreztem magam. Értem én, hogy első alkalom, értem én, hogy mást akartak csinálni, de valahogy nem állt össze az egész. Utolsóként nem igazán tudtak már újdonságot mutatni, ez a talkshow felépítés nem igazán működik akkor, ha random fejlesztőt küldenek csak oda, a támogató AMD látványos magánszáma pedig határozottan idegesítő volt. A PC gaming jó dolog - de ha valakinek meg kellene mutatni, akkor nem ez a show lenne az, amivel megpróbálnám meggyőzni.

>> LEGJOBB NON-GAMEPLAY TRAILER

Sajnos a CG trailerek kezdenek kimenni lassan a divatból, pedig én nagyon megszerettem őket (amihez szükséges, hogy az ember a helyén tudja kezelni ezeket, valószínűleg ez az oka annak, hogy egyre kevesebbet látunk belőlük...). De azért lássuk a top hármast!

1. Planet Coaster

Mi a CG trailerek dolga? Hogy felkeltsék az érdeklődést az adott produktum iránt, esetleg hogy nagyjából megmutassák, hogy milyen játékot is képzelnek el annak alkotói. Ebből a szempontból kicsit váratlanul, de nálam abszolút győztes lett a Planet Coaster. Teljesen más, mint minden más: sugárzik belőle a boldogság, könnyed, mókás, nem veszi magát komolyan - és megtekintve azt mondom, hogy igen, én akarom látni azt a játékot, amit ilyen reklámmal tudnak eladni. Nem kis részben felelős ezért egyébként a kitűnő zeneválasztás is (aki keresné: Lady Antebellum - Compass), ez volt az a videó idén, melyet még feleségem is érdeklődve megnézett. Győztes, na!

2. Hitman

A Hitman trailer... nos, az egy Hitman trailer. Három percben összefoglalja a teljes sorozat lényegét és teszi mindezt látványosan, jól érthetően és a lélegzetvétel ritmusa miatt egészen megbabonázóan. Nem mutat túl sokat, de amit igen, az érdekes - így kell eladni egy terméket.

3. ReCore

Kutyával bármit el lehet adni? Talán, talán még robotkutyával is, de Keiji Inafune nevével meg az "és a Metroid Prime alkotóitól" felirattal szinte biztos. Túl sokat nem tudtunk meg a ReCore-ról, de amit láttunk az elég volt ahhoz, hogy felkerüljön a "figyelni kell rá" listára.

>> LEGJOBB GAMEPLAY VIDEÓ

(Vagy "gameplay" videó, az idézőjelek lehetőségét fenntartom addig, míg a gépben nincs az adott játék, krhm, krhm...)

1. Horizon: Zero Dawn

Ezt jól eltalálták a Guerilla srácok. A Horizon volt számomra az E3 egyik meglepetése és még úgy is felkerült a "figyelni rá" listámra, hogy pontosan tudom, az ilyen E3 konferenciákon bemutatott "spontán" gameplay jelenetek nagyjából egy lépésre vannak a CG reklámoktól. De akkor is, posztapokaliptikus világ ahol nyilakkal vadásznak RoboDinókra? Need! Want!

2. Fallout 4

Naná, hogy a Fallout 4! Igazából ha Todd Howard (aki, ha lenne "legjobb E3-s előadók" listám, akkor annak az élén lenne) feljött volna a színpadra és lerajzolja, hogy miről van szó, akkor is visítottam volna, mint egy kisgyerek, de a Bethesda konferencián bemutatott fél órás prezentáció meggyőzött arról, hogy a Fallout frencsájz jó kezekben van náluk. Alig várom az őszt, hogy végre újra kinyíljanak a Vaultok ajtajai!

3. Just Cause 3

Rico megy robbantani. Rico megy sokat robbantani. Rico megy harmadszorra is minden eddiginél is többet robbantani. Örömkönnyek minden egyes másodpercnél, így kell a Just Cause 2-t folytatni!

BUKTA KÜLÖNDÍJ: Tony Hawk's Pro Skater 5

Hé gyerekek, tudjátok hogyan kell másfél percben minden lehetséges vásárlót elkergetni a játékotoktól? Nagyjából így!

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

12 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15