parandroid2019.02.23. 19:50

Oscar 2019 tippek

Írogatom már ezt a "sorozatot" egy pár éve, úgyhogy már csak megszokásból is megírom a 2019-est, de talán amióta követem az Oscar-t nem volt olyan, hogy ennyire kevés érdeklődéssel álltam volna a dologhoz. Ennek az egyik oka a folyamatos kavarás és hercehurca a show körül, a házigazdától kezdve a kihagyni tervezett kategóriákig. A másik pedig, hogy nem volt egy darab idei jelölt sem, ami iránt őszintén lelkesedni tudtam, vagy aminek reális esélye van a győzelemre és érdemes lenne neki szurkolni. Ősszel futott a Csillag születik, ami a kedvenc mozim az idei kínálatból, de ahogyan az lenni szokott szépen elfelejtődött a hajrára és más alkotásokhoz került a momentum. Filmtörténelem is az idei Oscar, hiszen most jelöltek először képregényfilmet a Legjobb film mezőnyébe a megosztó Fekete Párduc személyében, és jó eséllyel idén lesz a kategóriának első ízben nem angol nyelvű győztese, illetve első alkalommal kerül megrendezésre a show host nélkül, úgyhogy minden bizonnyal emlékezetes gálának nézünk elébe, fanyalgásom ide vagy oda. Ugyan az MTV szerződése lejárt a közvetítésre, mégsem maradunk itthonról elérhető opciók nélkül, a Moziverzum élőben fogja sugározni az egész rendezvényt vasárnap éjszaka. Sajnos idén magyar jelöltünk egyik kategóriában sincsen, ettől függetlenül remélem leszünk páran, akik idén is az Oscar-t bambulva fogják megkezdeni a jövő hetüket. Ha pedig valaki dúsgazdag szeretne lenni, akkor itt vannak a 2019-es nyertesekre a tippjeim, lehet futni még a fogadóirodákhoz.

Legjobb film:

Tavaly is ez a kategória volt a legnehezebb, idén is. Van vagy öt film, ami szerintem jó eséllyel diadalmaskodhat. Legnagyobb esélye a Romának van, ami a legjobban áll az előzetes díjakkal, és technikailag valóban egy csodás film, ami a szívre is hatni tud. Nem egy könnyen emészthető alkotás, de szerintem jó helyen lenne itt a díj, viszont az Akadémia ellenérzése miatt a Netflix-szel szemben bármi lehet. Elég masszív kampány volt a Bohém rapszódia mögött, de Bryan Singer miatt nem hinném, hogy labdába rúghat (arról nem is beszélve, hogy nem is Best Picture kaliber szerintem), bár már a jelölésre is ezt hittük. Spike Lee BlackKklansmanje is egyre inkább előkerült mint potenciális meglepetés, de nem tartom valószínűnek. A PGA-s győzelemmel a Zöld könyv lehet a legnagyobb kihívó, és egy igazi közönségkedvenc a film remek alakításokkal, szóval ne lepődjünk meg, ha ez a név kerül felolvasásra. Viszont mégis, ha nem a Roma, akkor a SAG Awards (a színészek díja, akik legnagyobb százalékban szavaznak az Oscaron) győztesére, a Fekete Párducra raknám a pénzem. Kit szeretnék győzni látni: Csillag születik. Ki fog győzni: Fekete Párduc (vagy a Roma)

Legjobb rendező:

Az egyik teljesen lefutott kategória, még B tervet se sikerült kiokoskodnom, Alfonso Cuarón fogja elvinni a díjat teljesen megérdemelten, ezzel az elmúlt hat évben ötödször mexikóiként. Nem bánnám Adam McKay-t sem, de lefutott kategória. Kit szeretnék győztesként látni: Alfonso Cuarón (Roma) Ki fog győzni: Alfonso Cuarón (Roma)

Legjobb férfi főszereplő:

Valószínűleg lefutott ez is, de nem annyira azért, mint a rendezők. Rami Malek tűnik az abszolút esélyesnek, remekül alakít, jól sikerült a kampány, őt is imádják az emberek, a filmet is imádják az emberek, Freddiet is imádják az emberek, szerintem nála köt ki a díj. Ha esetleg nem, akkor Christian Bale lehet a befutó az Alelnökben nyújtott átalakulásáért, de nagyjából ugyanezt csinálta tavaly Gary Oldman is, csak jobban. Viggo Mortensent sem teljesen zárnám ki, szuper volt a Green Bookban. Kit szeretnék győztesként látni: Bradley Cooper (Csillag születik). Ki fog győzni: Rami Malek (Bohém rapszódia).

Legjobb női főszereplő:

Talán picit kompetitívebb a mezőny, mint a férfiaknál, Glenn Close tűnik a biztos befutónak, de nem lepődnék meg Olivia Colmanen sem, aki szuper volt A kedvencben, bár ellene szól, hogy ugyanannyira volt főszereplője a filmnek, mint másik két mellékszerepre jelölt kolleginája. Én titkon még mindig szurkolok Lady Gagának, de ha valahol meglepetés lesz idén, az jó eséllyel nem itt lesz. Kit szeretnék győztesként látni: Lady Gaga (Csillag születik). Ki fog győzni: Glenn Close (A férfi mögött)[/b]

Legjobb férfi mellékszereplő:

Sam Elliott nagyszerű alakítása és Sam Rockwell Bush-a csak nyúlfarknyi szerepek voltak a többihez képest, szóval kizárnám őket. Adam Driver remek volt a Csuklyásokban, de kevesen tennének a győzelmére. A fő esélyes egyértelműen Mahershala Ali, aki rengeteget is szerepelt a Green Bookban, nagy teret is hagyott a szerep a kibontakozásra, valószínűleg hozzá fog kerülni. De sokan tartják lehetséges meglepetésként Richard E. Grantet is esélyesnek, a mellékszereplő kategóriákban bármi megeshet. Kit szeretnék győztesként látni: Sam Elliott (Csillag születik). Ki fog győzni: Mahershala Ali (Zöld könyv)[/b]

Legjobb női mellékszereplő:

Nagyon-nagyon erős mezőny, a két Favourite-es lányt is rengeteget emlegetik, Amy Adams alakítása is kiváló a Vice-ban (és ez már a hatodik jelölése díj nélkül, előbb-utóbb kénytelen lesz megkapni), de a fő esélyes egyértelműen Barry Jenkins új filmjében Regina King. Kit szeretnék győzni látni: Rachel Weisz (A kedvenc). Ki fog győzni: Regina King (If Beale Street Could Talk)[/b]

Legjobb animációs film: A hihetetlen család 2. mint Pixar film mindig esélyes, A kutyák szigetével szintén számolnék, de ez a Pókemberé lesz.

Legjobb idegen nyelvű film: Sajnos itt van mit pótolnom, de 100%, hogy a Romájé lesz a díj. Esetleg ha annak akarják adni a Best Picture-t akkor kompenzációként a Hidegháború.

Legjobb fényképezés: Alfonso Cuarón behúzza ezt is a Romáért, még csak versenynek sem mondanám igazán.

Legjobb jelmeztervezés: szerintem A kedvenc lesz a befutó, mégiscsak klasszikus kosztümös dráma, de a Fekete Párducon sem lepődnék meg.

Legjobb vágás: annyiszor tolták le a torkunkon a Live Aidet, hogy úgyis a Bohém rapszódia viszi, de remélem a BlackKklansman.

Legjobb smink: Alelnök valószínűleg, bár a Mary Queen of Scotsot sem zárnám ki.

Legjobb filmzene: így, hogy Az első embert nem jelölték gondolom az If Beale Street Could Talk viszi, de a Fekete Párducon sem lepődnék meg.

Legjobb dal: Shallow Shallow, Sha-Shallow, legyen egy kis boldogságom.

Legjobb díszlettervezés: A kedvencnek örülnék a legjobban, de jó eséllyel Wakanda örülhet.

Legjobb hangvágás/hangkeverés: vágásra a Hang nélkült, keverésre meg a First Mant tenném, de azon se lepődnék meg ha mindkettő a Bohém rapszódia lenne.

Legjobb látványvilág: remélem a Ready Player One, de valószínűleg a First Man és a Bosszúállók közül kerül ki, utóbbi felé billen a mérleg jelenleg.

Legjobb adaptált forgatókönyv: a BlackKklansmanhez kell menni, remélem oda is fog.

Legjobb eredeti forgatókönyv: vagy a Green Book vagy A kedvenc lesz, mindkettőnek örülnék, talán a Zöld könyvnek picit jobban.

(fun fact: mindig próbálok okos lenni a Best Picture-rel, de amióta írom ezeket a posztokat egyszer sem az nyert, amire tippeltem)

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tYnV5bWVhY29mZmVlLW1wdVwiPlxuPGEgaHJlZj1cImh0dHBzOlwvXC9idXltZWFjb2ZmZWUuY29tXC9nYW1lcjM2NVwiIHRhcmdldD1cIl9ibGFua1wiPlxuXHQ8aW1nIHNyYz1cIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LWJnLnBuZ1wiPlxuXHQ8aW1nIHNyYz1cIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LXJtLnBuZ1wiPlxuXHQ8aW1nIHNyYz1cIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDZcL2J1eS1tZS1hLWNvZmZlZS5wbmdcIj5cbjxcL2E+XG48XC9kaXY+XG48c3R5bGU+XG4uLS1idXltZWFjb2ZmZWUtbXB1e1xuXHRvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47XG5cdHdpZHRoOiAzMDBweDtcblx0aGVpZ2h0OiAyMDBweDtcblx0cG9zaXRpb246IHJlbGF0aXZlO1xufVxuLi0tYnV5bWVhY29mZmVlLW1wdSBpbWd7XG5cdHRyYW5zaXRpb246IGFsbCAuM3M7XG5cdHBvc2l0aW9uOmFic29sdXRlO1xuXHR0b3A6MDsgbGVmdDowO1xufVxuLi0tYnV5bWVhY29mZmVlLW1wdSBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDEpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoMnB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuLi0tYnV5bWVhY29mZmVlLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDIpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoNHB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuXG4uLS1idXltZWFjb2ZmZWUtbXB1OmhvdmVyIGltZzpudGgtY2hpbGQoMSl7XG5cdGZpbHRlcjogYmx1cigwKTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxKTtcbn1cbjxcL3N0eWxlPiIsImltYWdlcyI6WyJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzA2XC9idXktbWUtYS1jb2ZmZWUucG5nIiwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNlwvcGF0cmVvbi1tcHUtYmcucG5nIiwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNlwvcGF0cmVvbi1tcHUtcm0ucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuYnV5bWVhY29mZmVlLmNvbVwvZ2FtZXIzNjUifQ==

p34c3
Scalper-Boogie

1 napja
6

Comedian
Egy igazán dühös ember

5 napja
3

pendrivedealer
Videójátékok, horror, aniMonólog

6 napja
1

Comedian
Kelly hősei

9 napja
1

Comedian
Két öszvér Sara nővérnek

2021.05.31.

Necroman Mk2
Preschool Fun

2021.05.31.

p34c3
Volt egyszer egy LAN-parti

2021.05.28.
7

Comedian
A halottak hadserege

2021.05.25.
9

CHASE
Az évtized sorozat pillanatai

2021.05.22.
14

Comedian
Akik az életemre törnek

2021.05.22.
3

Comedian
Fesd át a kocsidat!

2021.05.19.
1

p34c3
#XBOX20

2021.05.16.
12

Comedian
Kémek a Sasfészekben

2021.05.14.
9

Stinger
Életed játéka

2021.05.13.
23

Necroman Mk2
Hentai Mosaique Puzzle

2021.05.11.
3

Comedian
Coogan blöffje

2021.05.10.

axl
Új gép a háznál

Hát ez a nap is felvirradt. Tudtam, hogy előbb-utóbb el fog jönni, de arra nem számítottam, hogy ilyen hamar. Hiába, a kényszer nagy úr, az eddig használt gép pedig most döntött úgy, hogy bemondja az unalmast. Mivel nem akartam céleszköz nélkül maradni a jelenlegi helyzetben, a szerelő pedig lebeszélt a javíttatásáról, annak tudatában, hogy viszonylag régóta nyúzom és elég baráti áron sikerült hozzájutnom anno, gyorsan felírtam a veszteséglistára és elindultam másik után nézni.

2021.05.08.
8

CHASE
80-as évek: A ráadás

2021.05.07.
11

Necroman Mk2
VG Hall of Fame 2021 nyertesek

2021.05.06.
5

Comedian
Akasszátok őket magasra!

2021.05.05.
4