Shifty Fox2019.07.05. 08:49

Hellblade - kicsit a Switch verzió + elméletek

Álló ováció fogadta a Ninja Theory munkáját, ami mellé bátran beállok, tényleg jól sikerült. A DMC után nem is vártam tőlük kevesebbet, nagyon bejött az a cucc, főleg a narratív oldala sikerült kiborítóan mocskosra, igazi pokoli dögöket kaptunk. Viszont arra, hogy van poklabb pokol, arra én sem számítottam. A Switch port teljesen tisztességes lett, így nem nagyon van miért halogatni a vásárlást, ha eddig nem történt volna meg. Az audióvizuális (de inkább audió) orgia tényleg odaver, TÉNYLEG fül-, vagyis inkább fejhallgatóval kell ezt játszani, nemhogy rengeteget ad hozzá, hanem ez a játék lényege. Kellőképpen rövid, legalábbis annyira, hogy a nyúlfarknyi ötletek éppen csak elkezdenek fárasztóak és unalmasak lenni, mire a végére érünk. A harcrendszert éri a krtikiák lényegi része. Mondjuk nem értem miért, tök fasza és élvezetes, ha pedig úgy nézzük, hogy egy sétaszimbe milyen klasszul implementálták a harcot, mint olyat, szerintem példaértékű. Ezen túl egy csőjáték, de a legeslegjobb fajtából és a legjobb értelemben. Hiányzott már egy ilyen koncentrált ÉLMÉNY a rengeteg open world és sandbox közepette. A Switch verzió kicsit recés, kis lassan tölt, de a miénk, amúgy hibátlanul tejesít a cucc. Pont annyival kap kevesebbet az, aki ezt választja, hogy még megkapja a "megérte" cimkét. KÉT, problémám akadt egyedül a játékkal, amik eléggé kihagyott ziccerek a sztoriban, egyben GIGANAGY SPOILER-ek, ezért a tovább mögé száműzöm őket.

Nem is tudom, honnan közelítsem meg, mert ez a két elmélet, vagy ötlet egy kicsit üti egymást. Kezdjük az elsővel.

Amikor Senua elrúgja a csónakot, nagyon nagy fókuszt kapott. Valahogy úgy gondoltam, hogy a végén megmutatják, hogy a gyereke van benne, a csónak az ő hátrahagyását szimbolizálja. Lehet, hogy tervben volt, csak nem merték meglépni? Nem tudom, nem olvastam ilyesmit, de új értelmet nyert volna a játék címe, az biztos. Ha már szimbolizmus, menjünk egy lépést tovább.

A második, emellett viszont egyre jobban kiállok, ahogy ülepedik a cucc. MINDEN szimbólum.

Ez a játék, nem kellett volna, hogy a vikingek korában játszódjon. Azaz de, csak nem így. Meggyőződésem, hogy tökéletes zárása lett volna az egésznek, ha kiderül Senuáról, hogy egy korabeli intézetben kezelik, miután véget ér a móka, a történetet pedig elképzelte. Oké, így is elképzelte, de jobban ütött volna, ha egy ablakon kibámulva látjuk utoljára a főhősnőnket, a történések, szereplők pedig csak szimbólumai a Senuával történteknek. Egy 2 perces recappel olyan gyönyörűen meg lehetett volna ezt oldani, hogy minden apróság hiba nélkül a helyére csusszant volna, anélkül, hogy erőltetettnek tűnt volna.

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

14 órája
2

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

6 napja
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

CHASE
2020 25 legjobb száma

2020-ben őrületes mennyiségű zenét hallgattam. Ennek egy különleges világjárvány volt az oka, amely mindenkit otthon maradásra késztetett.

2020.12.31.

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
3

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14

c0m1n65un
Pumpkin Jack és egy aniMonológ!

Sziasztok! Eljött az idő egy újabb bejelentkezésnek, hogy mit csináltam, vagyis pontosabban mit nem csináltam az elmúlt hetekbe.

2020.12.15.
1