Shifty Fox
Shifty Fox | 2019.07.05. | 3

Hellblade - kicsit a Switch verzió + elméletek

Álló ováció fogadta a Ninja Theory munkáját, ami mellé bátran beállok, tényleg jól sikerült. A DMC után nem is vártam tőlük kevesebbet, nagyon bejött az a cucc, főleg a narratív oldala sikerült kiborítóan mocskosra, igazi pokoli dögöket kaptunk. Viszont arra, hogy van poklabb pokol, arra én sem számítottam. A Switch port teljesen tisztességes lett, így nem nagyon van miért halogatni a vásárlást, ha eddig nem történt volna meg. Az audióvizuális (de inkább audió) orgia tényleg odaver, TÉNYLEG fül-, vagyis inkább fejhallgatóval kell ezt játszani, nemhogy rengeteget ad hozzá, hanem ez a játék lényege. Kellőképpen rövid, legalábbis annyira, hogy a nyúlfarknyi ötletek éppen csak elkezdenek fárasztóak és unalmasak lenni, mire a végére érünk. A harcrendszert éri a krtikiák lényegi része. Mondjuk nem értem miért, tök fasza és élvezetes, ha pedig úgy nézzük, hogy egy sétaszimbe milyen klasszul implementálták a harcot, mint olyat, szerintem példaértékű. Ezen túl egy csőjáték, de a legeslegjobb fajtából és a legjobb értelemben. Hiányzott már egy ilyen koncentrált ÉLMÉNY a rengeteg open world és sandbox közepette. A Switch verzió kicsit recés, kis lassan tölt, de a miénk, amúgy hibátlanul tejesít a cucc. Pont annyival kap kevesebbet az, aki ezt választja, hogy még megkapja a "megérte" cimkét. KÉT, problémám akadt egyedül a játékkal, amik eléggé kihagyott ziccerek a sztoriban, egyben GIGANAGY SPOILER-ek, ezért a tovább mögé száműzöm őket.

Na, röviden az AC3 Switch Shifty Fox | 2019.05.23.

Na, röviden az AC3 Switch

Na röviden az AC3 Switch. Nagyon szubjektíven (Kicsit reflektálva a megjelent tesztekre. Is.) Persze mivel nem kicsit vagyok elfogult a történettel meg úgy kompletten az egész 3. részel kapcslatban, tesztet nem vállalnék, DE!

Shifty Fox | 2019.05.16. | 1

Bayonetta.

Bayonetta. Keresve sem találhatnánk megosztóbb címet az elmúlt évek felhozatala között. Valami engem is távol tartott, de a "most már játszd végig a sok cuccot amiket összevásároltál mielőtt újakat veszel" program keretében úgy döntöttem, nekiesek.

Shifty Fox | 2019.04.29. | 1

Sötét Lelkek - Szviccs verzió

Újszülöttnek minden vicc új. Volt már egy-két rövidebb kitérőm a Dark Souls-al. Most nekiugrottam újra.

Nintendo Switch Bekklog 2018 Edition Shifty Fox | 2018.01.14. | 7

Nintendo Switch Bekklog 2018 Edition

Mivel az mondhatni "megtelt" (értsd: nem bírta már a rengeteg videót és fél napot töltött) így úgy éreztem érdemes egy kicsit bontani. Így tessék, itt van a 2018-as wishlistem, továbbra is szigorúan "butaparaszt, tájékozatlan" első benyomásokkal, nem gazdasági elemzőként. Csak lazán, mint aki lát egy reklámot, vagy besétál egy boltba. Semmi Digital Foundry, meg 200 teszt olvasgatása. Most, hogy kimagyaráztam a bizonyítványt, lássuk az idei évet. Végülis a játék lényege a szórakozás! MIND A TÉVEDÉS, MIND AZ UTÓLAG VISSZAKOZÁS JOGÁT FENNTARTOM. LÁTTUNK MÁR SZ*RT MINDANNYIAN AMI CSILLOGOTT!

Shifty Fox | 2017.10.20. | 3

Mi jöhet még Switchre?

Spekuláljunk. Amennyire akartam, hogy befusson a gép, annyira lepett meg, hogy nem állt a földbe, jól elcsípta a Ninty a rajtot. HA kitart a lendület, akkor erre is, mint minden korábbira elkezdenek majd beesni a portok, amik egy WiiU-nál semmit nem jelentettek nekem, nem hatott meg egy Splinter Cell újabb nagygépes változat. a Switch-nél viszont nagy fegyvertény a hordozhatóság. Ez lesz az "Én megmondtam" posztom :) A nagyjánál persze bilibe lóg a kezem majd, de remélem néhány betalál. A technikai oldalára nincs rálátásom, így ha valami lehetetlen, mert györereiben kéne újraírni mindent, azt megértem, így legyen ez egy bárcsak lista.

Nintendo Switch Bekklog, elvárások, benyomások, megjelenések Shifty Fox | 2017.09.14. | 18

Nintendo Switch Bekklog, elvárások, benyomások, megjelenések

Olyan sokat nem agyaltam azon, hogy vegyek-e Switchet, mivel az elmúlt 1-2 (3-4) generációból minden megfordult már a kezem alatt. Tetszik a design, az egész elgondolás, a Nintendo exkluzív játékai is közel állnak a szívemhez. Az sem titok, hogy rohadtul kézikonzol-párti vagyok, a Switch is az az én szememben és akként is kezelem, úgyhogy sok cím kiválasztásánál fő szempont folt így a hordozhatóság. A listán bőven vannak exkluzív és multiplatform címek vegyesen, az utóbbiak kiválasztásánál nyilvánvalóan fő szempont volt a hordozhatóság a fentiek miatt. Ez amolyan check-list magamnak, amit vezetgetek serényen, egyszer majd viszem magammal a Gamer730-ra is, hátha így nem veszítem el a fonalat, mert ahogy nézem, jönnek a bejelentések rendesen. A terv az volt, hogy akkor veszek gépet (vagyis ez az alap nekem minden gépnél), ha 10 játék megjelenik rá, ami baromira érdekel. Amikor összedobtam ezt a listát, jöttem rá, hogy ezen bőven túl vagyunk, szóval meg is érett az elhatározás. Nézzük a listát.

PS 4 Bekklog, elvárások, benyomások Shifty Fox | 2017.01.26. | 10

PS 4 Bekklog, elvárások, benyomások

Három évvel (uramisten, hogy megy az idő) a megjelenése után azért szép számmal jöttek ki jobb, rosszabb játékok a PS4-re, nem egy remakkel, remasterrel nyakonöntve. Mostanra úgy voltam vele, hogy ahelyett, hogy idegeskednék a Switch-re lassan csöpögő kínálata miatt, azzal kivárok és addig is bepótlom ezt a generációt is, aztán 2-3 év múlva meglátom merre tovább. Elkezdtem összeszedni azt, ami eddig érdekel és mocskosul nagyra nőtt a lista. Persze több remake és remastered is felkerült, mert bár korábban úgy voltam vele, hogy ezek az ipar rákjának felelnek meg, mára már elkényelmesedtem, nem tartok fenn több gépet, így ha valami kimaradt vagy nagyon újrajátszanám, felkerült a listára. A lista főleg erősen szubjektív első benyomásokból, múltbeli tapasztalatokból és trailekből építkezik, nagy mértékben támaszkodva a saját ízlésemre, így sem kritikának, sem tesztnek nem szánom, még ha annak is tűnhet néha. Ami vastaggal került kiemelésre, már a polcon várja a sorát. Később még bővítem, illetve ha végeztem valamelyikkel, akkor kiegészítem az első kézből származó benyomásaimmal is a bejegyzést. Essünk neki, mert hosszú lesz.

The Legend of Zelda: Minish Cap Shifty Fox | 2015.11.18. | 12

The Legend of Zelda: Minish Cap

Nagyon vonzott ez a játék, amikor még csak screenshotokat láttam belőle. Nem tudom miért, lehet, hogy a rajzfilmes stílus, vagy a spriteok mozgása, de mindig jobban izgatott mint a másik GBA cím (a LttP ugyebár, amiről már értekeztem). Lássuk mire mentem vele.

Shifty Fox | 2015.06.06. | 24

The Legend of Zelda: A Link To The Past

Átugorva az első két részt, rögtön ezzel a címmel kezdtem, több okból is. 1) ezt tartják a laikusok az első „True Zelda Experience”-nek 2) kb. 4 éve be van tárazva, hogy végigjátsszam, gondoltam, ha már úgy is ez a legrégebbi, akkor kezdjük ezzel.

Shifty Fox | 2015.06.06.

Nagy Zelda countdown

Végigrohanok majdnem az összes címen.