Sunlight

siklaraSimon Klára2021.01.24. 22:00

Félórás meditatív élmény egy senkinek sem könnyű időszakban – elmentünk virágot szedni a Krillbite festményszerű erdejébe, hogy átéljük, mit nyújt a Sunlight.

A leginkább az Among the Sleep című horrorjátékáról ismert Krillbite új játék helyett ezúttal egy filozofikus meditatív sétával jelentkezett. Egy impresszionista festők munkáit idéző, festői szépségű erdőben barangolva szedhetünk virágot Csajkovszkij muzsikájára, miközben a minket körülvevő és egyszerre susogó fák mesélnek a sokaságból kihallatszó, mindig más és más hangon. Az elbeszélés jellege és fő üzenete a félórás időtartam révén maradjon meglepetés, az mindenesetre nem burkolt szándéka ennek a sajátos audiovizuális műalkotásnak, hogy a virágszedéstől eltekintve passzív és tetszőleges irányba haladó játékos egyszerűen csak figyeljen és átadja magát a mindfulness gyakorlattal is felérő élménynek. Ehhez ideális esetben nem árt, ha a tudatos jelenlét jegyében ki tudod zárni a külvilágot és nyugodt körülmények közt, lehetőleg fejhallgatóval ülsz neki a virtuális sétának. Nekem elsőre nem sikerült, meg eleve nem erősségem az ilyesmi, másodjára azonban egész jól le tudtam lazulni, még ha a történetet nem is mindig sikerült egészen követnem.

Nem való mindenkinek és nem is érdemes videojátékként közeledni felé, a mozgó és bejárható impresszionista festményhez hasonlítható Sunlight mégis egy egészen érdekes narratív kezdeményezés, amelyre sokaknak most mindennél nagyobb szüksége van, ráadásul minden eladott példánnyal ültetnek egy fát. Ha épp nincs lehetőséged a természetbe menni, de vágynál egy kis léleksimogatásra, vagy csak 30 percre kiszakadnál a világ zajából, a szürreális látvány, fantasztikus zene és kellemes hangok harmóniája garantáltan nyugalomba ringat.

Platform: PC | Kiadó: Krillbite Studio | Fejlesztő: Krillbite Studio | Megjelenés: 2021. január 14. | Ár: 4 EUR (kb. 1400 Ft)

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

15 órája
4

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

15 órája

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

16 órája

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

16 órája

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

18 órája
10

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

18 órája
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

19 órája

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

19 órája

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

19 órája
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

19 órája
2

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

20 órája

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

21 órája
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

1 napja
13

Returnal: gameplay bemutató

A Housemarque három percben igyekszik összefoglalni álomprojektjének alapjait. Új irányvonal, a régi alapokra építve. Prémium kategóriában.

1 napja
6

Final Fantasy VII R Intergrade: bejelentés

Kiegészítő tartalommal karöltve érkezik a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb szerepjáték élményének újgenerációs változata. Yuffie beköszön!

1 napja
9

Deathloop: Deja Vu trailer

Mintha láttuk volna már ezt valahol? Az Arkane Lyon csapata viszont ügyesen keveri újra az elemeket ahhoz, hogy ismét valami egyedit kapjunk.

1 napja

Oddworld: Soulstorm megjelenés!

A PlayStation Plus előfizetők egyik áprilisi játékaként debütál majd hamarosan Abe legújabb szökése. Újabb részletes bemutatót is kaptunk.

1 napja
6

Solar Ash: gameplay bemutató

A Hyper Light Drifter alkotói kilépnek a harmadik dimenzióba és egy nagyszabású akció-platformer kalandra csábítanak még az idei évben.

1 napja

SIFU: bejelentés

Az Absolver fejlesztőinek következő projektje sem távolodik el a keleti kultúrától. A kung-fu harcos bosszútörténete pofonokban gazdagnak ígérkezik.

1 napja
4

Ma este State of Play!

Nagyjából félórás műsorral készül a Sony. A középpontban néhány új bejelentés és a júniusban bemutatott külsős és indie címek lesznek.

1 napja
44