[Next] Adelpha, borsdaráló és Harold Halibut a demódarálóban

Adelpha, borsdaráló és Harold Halibut a demódarálóban

mcmackoGéczy Attila2024.02.16. 22:50

PEPPER GRINDER
AGRESSZÍV ÁSKÁLÓDÁS MINDENKINEK

Gondolkoztál már azon, hogyan festene a Celeste, ha a főhősnek lenne egy ordenáré nagy fúrója? Ha igen, jó hírünk van: a Pepper Grinder pont erre a fogas kérdésre ad választ. Az Ahr Ech által jegyzett játékban ugyanis egy kalózt alakíthatunk, akinek mindössze egy szükségtelenül nagy fúró áll a rendelkezésére ahhoz, hogy visszaszerezze ellopott kincsét a riválisaitól. A program ezt a sztorit izzasztó platformer szekciókkal, kisebb logikai fejtörőkkel és keresztbe-kasul átfúrható pályákkal megfejelve adja elő, ami végeredményben egy nagyon kellemes mixet eredményez. Az áskálódásra épülő szakaszok pont annyira nehezek, hogy tartogassanak némi kihívást, de az életről azért ne hozzanak le, az irányítás kontrollerrel több mint kézreálló, a látványvilág pedig elbűvölő a maga pixeles valójában. Egy szó mint száz, a Pepper Grinder a demója alapján egy remek akció-platformernek tűnik, mely a zsáner újoncainak és veteránjainak egyaránt tartogathat kellemes meglepetéseket.

Megjelenés: 2024. | Fejlesztő: Ahr Ech | Platform: PC (bejelentve), Switch (bejelentve) | DEMO és Wishlist: KATT!

HAROLD HALIBUT
MOSZATMESE

Fotogrammetria. Egy csodás eszköz, amit sokkal többször használnak videojáték asseteknél, mint gondolnánk. A Harold Halibut azonban nem az Unreal motor izlandi szikláit vagy sivatagi szkennelt kőfalait hozza be a képbe, hanem Wes Anderson stop-motion bábfilmjeit idézi meg a fotogrammetria eszközeivel. A régóta készülő kalandjáték demója egy 50 gigás csomaggal csorgott le a Deckemre, majd jött a magyarázat a fejlesztőktől - a beszkennelt bábuvilág tényleg ekkora, és a demó gyakorlatilag majdnem az egész játék környezetét tartalmazza, megatextúrával, miegymással. Azonban nem a technikai részletekre vagyunk kíváncsiak (persze arra is), hanem a játékmenetre. A Harold Halibut egy narratív kalandjáték lesz, amelyben egyelőre a rejtvényfejtés helyett a dialógusokon, felfedezésen volt a hangsúly. A jobbra-balra mászkáláson. Na meg a látványon. Egyszerűen nem lehet a Harold Halibut esetében elvonatkoztatni a vizualitástól meg a stílustól. A demo alapján azonban a Wes Andersonos művészi mélység, éles szatíra kicsit hiányzik a játékból. Ez azért ijesztő, mert a gameplay sem tűnik olyan mélynek, mint a játék idegen óceánja. Innentől meg nálam a hype besüllyedt. Lehet lesz ebben a címben több kakaó, de inkább a moszatszag érződik Harold elképesztő külleme körül. Kár.

mcmacko

Megjelenés: 2024. | Fejlesztő: Slow Bros | Platform: PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows, Xbox One, Xbox Series X|S | DEMO és Wishlist: KATT!

OUTCAST: A NEW BEGINNING
ULUKHAI VISSZATÉR

Egyik kedvenc játékom az Outcast. Pont. A maga korában egy olyan élményt és technológiai csodát szolgáltatott, amely örökre emlékeimbe égett. A New Beginning gyökerei még a PS2-es időkre nyúlnak vissza, szinte kisebb csoda, hogy az Appeal a második részt 2024-re összehozta. Én nem tudtam bízni a projektben, az összes trailerből egy janky, darabos, elmaradt cucc képe tükröződött, a Steam Fest demó, ami azóta elérhető konzolokon is, azonban elhessegette a negatív érzéseket. A New Beginning jól néz ki. Nagy. Az akció kicsit tényleg darabos, de élőben sokkal szórakoztatóbb, mint a videók alapján azt várni lehetett. Van jetpack, bő vertikalitás. Egy csomó apró figyelmesség, amire menet közben csodálkozik rá az ember. Az atmoszféra pedig a gyönyörű zenékkel tényleg megidézi Adelpha világát. A játék megfelelő beállításokkal Steam Decken is elfutogat (bár shader stutter van dögivel), érdekes mód viszont a PS5-ös változatról is szub-30 FPS értékeket jeleztek fürkészeink. Március 15-ig kell várni a megjelenésig, a demó után bizakodó vagyok. Adelpha visszavár!

mcmacko

Megjelenés: 2024. 03. 15.| Fejlesztő: Appeal | Platform: PlayStation 5, Windows, Xbox Series X|S | DEMO és Wishlist: KATT!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

2 órája
4

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

1 napja

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

1 napja
18

Heti megjelenések

1 napja
1

Stellar Blade fejlesztői napló, Final Fantasy VII Remake harmadik rész morzsák- ez történt pénteken

Továbbá: Sea of Thieves, Palworld, GTA+, The Rogue Prince of Persia, Crash Bandicoot 4: It's About Time.

3 napja
14

Drágul az EA Play, jön az új Remnant 2 DLC - ez történt csütörtökön

Továbbá: Fallout 4, WRATH: Aeon of Ruin, Beyond the Ice Palace II, Nanuka: Secret of the Shattering Moon, Heading Out, Ascendant Studios, Warhorse Studios.

4 napja
8

PlayStation Game Catalog: az áprilisi felhozatal

Tales of Kenzera: ZAU. DAVE THE DIVER. Animal Well. Indie premier dömping az előfizetéses szolgáltatás kínálatában!

5 napja

A The Triple-i Initiative-en túl – ez történt szerdán

Benne: Dead Space, The Bridge Curse 2: The Extrication, Let Bions Be Bygones, Super Monkey Ball Banana Rumble, Reigns: Beyond.

5 napja
2

Ilyen volt a The Triple-i Initiative

45 perc, majdnem ugyanennyi játék. Összefoglaljuk a lényeget.

5 napja
6

Hungame.Blog: TOP 50 magyar játék és interjúsorozat

A Hungame.blog alkotói folyamatosan próbálják a hazai játékfejlesztés történelmét és különböző aspektusait érdekes-színes formában tálalni a nagyközönség számára. Toplisták, interjúk, mutatjuk a tutit!

5 napja
6

Final Fantasy progmetál koncert: MondoConra jön a Chocobo Band

Remek hírt hozott a tavaszi szél, meg a MondoCon szervezőcsapata, akik a Final Fantasy zenei felhozatalát a progresszív metál stílusában fogják nektek asztalra teríteni a Chocobo Band segítségével.

5 napja

Augusztusban jön a Star Wars Outlaws, bővül a Mortal Kombat 1 – ez történt kedden

Továbbá: Dredge filmadaptáció, Battlefield, 63 Days, Blizzard x NetEase, Runa, Amber Isle, Echoes of Elysium, Tales from Candleforth, Dicefolk, Hidden Grove, Prince of Persia: The Sands of Time Remake.

6 napja
9

Nevet vált a Gearbox Publishing, előbb jön a Fallout-sorozat – ez történt hétfőn

Továbbá: Konami fizetésemelések, Singularity 6 leépítés, Ready, Steady, Ship! megjelenési dátum.

7 napja
8

Heti megjelenések

8 napja
1

Bulwark: Falconeer Chronicles - az Ursee úttörői

A Bulwark egy különleges, teljesen egyedi világlátást közvetítő, művészi városépítő játék, amely egy egyszemélyes fejlesztő kreatív csatornáinak teljes keresztmetszetében kínálja az áramlást a játékosok irányába. Tesztlaborba vittük az egész Urseet.

8 napja
1

Dragon Quest producer váltás, Stellar Blade DLC-k - ez történt pénteken

Továbbá: Gears of War 6, Star Wars Outlaws, Sam Lake a Kojima Productions-nél.

2024.04.06.
3

Llamasoft: The Jeff Minter Story

2024.04.05.
1

Eternal Strands bossfight, Tameem Antoniades leköszönt- ez történt csütörtökön

Továbbá: Flint: Treasure of Oblivion, C-Smash VRS, Pinball FX, Crypt of the NecroDancer, Divine Rush.

2024.04.05.
1

Horizon: Forbidden West - Complete Edition (a PC változat)

Aloy visszatér, hogy másodjára is felrázza a PC-s zsiványokat! A Horizon: Forbidden West - Complete Edition maga a megtestesült blockbuster, PlayStation-gúnyában, a mesterplatformon. Lássuk a Nixxes képes volt-e újra beváltani ígéreteit! Teszt!

2024.04.05.
1

Open Roads - Sétaszimulátor teljes gázzal

A Gone Home és a Tacoma mögött álló Fullbright emberei saját bevallásuk szerint már 2018-ban megkörnyékezték az Annapurnát egy utazásra épülő sétaszimulátor ötletével, a 2020-as bemutatkozás után pedig szinte fű alatt jelent meg a játék. Miért? Hogyan? Lássuk!

2024.04.04.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==