Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

V. Miki2020.11.20. 20:00

Gamer apukák akcióban! Alig, hogy letettem a Ben 10-et - igazából nem tettük le, a gyerekek végig játszották, csodálkozva néztem, ahogy sikerült eljutniuk a stáblistáig -, már be is futott a következő gyerekeknek szóló játék, a Paw Patrol, azaz a Mancs Őrjárat következő kiadása, a Mighty Pups Save Adventure Bay. A legendás kutyik kalandjai felforgatják a gyanútlan szülő délutánjait (amikor az adás elindul a tévében), meg az estéit (amikor olvasni kell a könyv változatokból).

Szóval lehúztam az anyagot a storeból, félig titokban, hogy a gyerekek ne vegyék észre. Aztán persze meglátták az ikont. A lányok ujjongtak, fiam viszont lefitymálva kijelentette: „apa, ez babás.” Igaza is volt, ez a mese kisebbeknek való, de azért elkezdett oldalogni felém, hogy csak kipróbálná. Persze, neki való, sőt igazából még kisebbeknek, az 5-6 éves korosztálynak, akik még nem játszottak videojátékokkal. A Mancs Őrjárat ugyanis habkönnyű, már-már túlságosan is az. Történt, hogy dolgom támad, pár órára elszaladtam valahova, és amikor haza jöttem már megint a Ben 10 ment a tévében. Kérdezem, mi van, hova lettek a kutyik? Azt már végigjátszottuk, mondták. Nem hittem el, ám amikor bekapcsoltam, meglepve láttam, hogy nem tévedtek. Tényleg végig is játszották az egész játékot. Neki kezdtem magam is a kalandnak és rögtön láttam miért. A játék rendkívül könnyű, a sikerélmény instant módon garantált, még a gyerekeknek is. A feladatok roppant egyszerűek, alapvetően a sorozat hangulatára és sztorielemeire épülnek. A főküldetések abszolút könnyedén kimaxolhatók. Szerencsére vannak mellékjátékok, azok sem túl bonyolultak, de remekül színesítik a gyűjtögetős játékmenetet.

Érdekes volt látni, hogy a lurkók, amikor végeztek vele, nem tértek vissza hozzá. Ezt nem csodálom különösképp. A program sok szempontból jobb mint a Ben 10 volt, szebb is, bug mentes is, ám valahogy mégsem húzta be őket. Talán a kihívás hangolásában kellett volna egy kicsit bátrabbnak lenni a programozóknak. Hisz tényleg „babás”, és a cél is ez volt, megszólítani a legkisebbeket. Viszont a szavatossága az kritikán aluli, néhány óra alatt teljesíthető az egész. A Mancs Őrjárat rajongó kisebb gyerekeknek ajánlom tehát a játékot, nekik egy próbát talán megér.

6/10

***Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

Platform: XO, PS4 (tesztelt), PC, NS

Kiadó: Bandai Namco | Fejlesztő: Drakhar studio S.L.

Megjelenés: 2020. 11. 06. | Ár: kb 14.000 Ft***

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

15 órája
8

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

16 órája
1

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

16 órája
7

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

19 órája
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

1 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

1 napja
22

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

1 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

1 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

1 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

2 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

2 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

2 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

2 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

2 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

2 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

2 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

3 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

3 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

3 napja
12

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

3 napja