Űrdongó
The Forest - Az örökzöld halál. Űrdongó | 2014.11.09. | 5

The Forest - Az örökzöld halál.

A játék jelenleg korai hozzáféréssel rendelkezik.Az általam is játszott és alant ismertetett verziója: 0.08d Ha nem rémisztenek el a korai hozzáféréssel ellátott "fél"-játékok, és kedveled a Bear Grylls nyomdokain haladó túlélő kalandokat, akkor neked is az erdőben a helyed. Még ha az az erdő jelenleg nem is olyan nagy sőt...

Űrdongó | 2011.08.24. | 15

A világűr hangjai. :P

Lehet sokakat nem érdekel a téma, én mégis felvetem, elvégre ez mégis csak egy blog vagy mifene... ráadásul az enyém. Mindig is érdekelt a világűr, a tér, és ugye az űrszimulátorok, de most nem ezekről, vagyis csak egy konkrét dologról lesz szó... ha szeretnéd megtapasztalni, amit leírni nem lehet. Beljebb a helyed.

TRANSFORMERS 3 - IMAX - NO SPOILER Űrdongó | 2011.07.01. | 20

TRANSFORMERS 3 - IMAX - NO SPOILER

Harmadjára térnek vissza hozzánk mozivásznon, gyermekkorunk papírra vetett, majd műanyagba öntött szupersztárjai az autobotok, az ígéretekhez híven mindent bele is adnak, hogy ne hiába váltson az egyszeri halandó jegyet párbajukra az örök ellenféllel, az álcákkal. De vajon a néző nyertesen kerül-e ki ebből az acélt nem kímélő összecsapásból? Spoiler mentesen próbálok egy rövid élménybeszámolóval szolgálni beljebb.

Űrdongó | 2011.01.08. | 4

TRON-PUNK Örökség

Valahol találó is lenne az Örökséggel kapcsolatban és egyben tálalja is magát, hogy ezt a két szót összekössük, hiszen a legújabb látvány-mozi, nem csak a szemeket, de a füleket is teljes mértékben kielégíti. Már azoknál akik kicsit is fogékonyak az elektronikus úton megfogant zenékre. Némely helyeken hajlamosak úgy aposztrofálni az új filmet, hogy egy hosszan elnyújtott Daft Punk klipp. Hogy ezzel miért nem értek jó értelemben (ha van ilyen) teljesen egyet? A rövid élménybeszámolómat megtalálhatod egy kattintással beljebb.

ELSŐ FÉNYKÉPEZŐM Űrdongó | 2010.09.04. | 16

ELSŐ FÉNYKÉPEZŐM

Pontosítva az első komolyabb fényképezőm, melynek a célközönsége ugyan messze van a profiknak nevezett rétegtől, ámbár már közelít a művészi hajlamot mutató egyszeri felhasználók lakta táborhoz. Nekem pont ilyen gépre volt szükségem. És hogy kiről is van szó? Bemutatom nektek az , vagyis a PEN-t ahogy a szülei hívják eme "kicsi" (a váz csupán 297 gramm) masinát. Beljebb egy szubjektív, ámbár elfogulatlan rövid tesztet, ismertetőt, élménybeszámolót olvashatsz.

Aludj csak, én álmodom...végre valami EREDET-it. :) Űrdongó | 2010.07.29. | 7

Aludj csak, én álmodom...végre valami EREDET-it. :)

Christopher Nolan sem a Sandra Bullock nevével fémjelzett romantikus vígjátékokon nevelkedett... Vonhatta le ezt a konzekvenciát a nyájas néző már a Sötét lovag fináléja után és le is vonta, ahogyan tettem azt én is annak idején és véstem memóriámba a rendező nevét. Áttérve boncasztalunk mai tárgyára, nem vagyok rest frissen köszörült szikét ragadni nacsoszos, kólás, remegős kezembe, hogy felfedjem, a felfedhetetlent amire igen, a film sem mond nem-t. (tudom, hogy kimaradt egy magánhangzóó. ) Tessék egy szinttel mélyebbre "fáradni" ha kíváncsi vagy a részletekre. (NINCS SZPOJLER!!)

Űrdongó | 2010.01.04. | 2

Manituk 1-2 (Vigyázz ha fúj a szél!)

Nem is olyan rég a neves ünnepek alkalmából kaptam kézhez Lőrincz L. László egyik legújabb, 2008-ban megjelent művét (műveit lévén, hogy két könyvről van szó). Mivel egyik nagy kedvenc írómról van szó és szabadidőm is akadt épp elég, nem haboztam soká a szellemi tartalom magamhoz szólításával. Erről találtok beljebb egy rövid ismertetőt, kritikát? Ki tudja mit... :)

Űrdongó | 2009.12.23. | 10

AVATAR (IMAX 3D) egy kritika a sok közül.

Óriási média hadjárat vette kezdetét kis hazánkban is mikor Cameron útjára eresztette legújabb gyermekét az Avatar-t. Valószínűleg téged sem kerültek el a különböző fórumokon szórt reklámok. Valószínűleg... én valahogy mégis kiestem a szórásból. Ez természetesen teljes egészében tekinthető saját fogyatékosságomnak illetve a szétszórt jellememnek. Mindenesetre igyekezvén gyorsan tanulni a hibáimból, visszamenőleg elolvastam minden hírmorzsát eme remek sci-fi hátteréről és készítésének körülményeiről. Majd gyorsan rákattantam a youtube HD trailereire (mindre ami a témában kicsit is érintett :D). Pár másodperc múltán konstatáltam, hogy.....te JÓÓÓ ÉÉG nekem erre még nincs JEGYEM!!!! Mivel tudtam, hogy Cameron milyen technológiákat vetett be a film elkészítése során, így ösztönösen hazánk egyetlen IMAX 3D termébe igyekeztem onlány jegyet szerezni. Hogy a művet úgy láthassam ahogyan a mester megálmodta. Több kevesebb sikerrel 21.-ére találtam még két elhagyatott széket a délutáni vetítésre. Nem maradt más...már csak kettőt kellett aludni és irány a mozi. Nagy nyögvenyelősen eltelt az a két nap és jókora késéssel már úton is voltam az arénába. Hogy az év leghidegebb napján beülhessek végre az év leglátványosabbnak ígérkező filmjére. Mivel késtem, nem tudtam időben átvenni a jegyeket....így törölték a foglalásom. Mindenesetre beálltam az előttem kígyózó sorok egyikébe és türelmesen megvártam a sorom, felkészülve arra, hogy ma már nem látom az AVATAR-t. Szerencsém a szerencsétlenségben, hogy a hideg idő miatt sokan lekésték az előírt átvételi időpontot, így mások lefoglalt, majd felszabadított helyére tudtam jegyet váltani. :D Utolsók között pakoltam fel az arcomba a hatalmas IMAX-os szemüveget. Féltem, hogy távollátó létemre lutrit vettem és élvezhetetlen lesz számomra a film. De nem, sőt észre sem vettem, hogy két szemüveg van ra

Űrdongó | 2009.09.15.

Beképzeltségi faktor köbre emelve :D

Nem is olyan rég, egy másik nem csak online (gamer) magazin hasábjain, egy "verseny", egy pályázat végeredménye került napvilágra, ezzel téve végleg pontot sok-sok játékos kedvű, bár ugyanakkor írói vénával is megáldott sorstársam, felfokozott türelmetlenségének végére. Előre is elnézést kérek azoktól a konzervatívoktól, akiket megsértek most ezzel a blog-bejegyzésemmel mondván, hogy miért reklámozom a másikat itt. Magyarázatként tessék annyit elfogadni, hogy ez nem reklám, csupán több oldalt, újságot is szeretek egyazon térben és időben, viszont csak is itt a GAMER 365-ön van működő blogom. Megértésüket köszönöm. :) És hogy ennek az egésznek mi is az apropója? Igaz, hogy a legjobb ötösfogatról lemaradtam, de a nevem már nem fog köddé foszlani a semmiben....meg egyébként is szeretem ha kitüntetnek (figyelemmel, plecsnivel, dícsérettel stb. stb.)...így hajtom ma nyugovóra a fejem. Na meg annak a tudatában, hogy most már nyugodt szívvel, kicsit késve ugyan, de megoszthatom veletek UT 3 -as élményeimet egy cikkben. Bővebb tartalomért és felvilágosításért erre tessék --------->

Űrdongó | 2009.02.18. | 13

XBOX 360 ACTION MOVIE

Hétvégén unatkoztam és összedobtam egy akció mozit a 360-as tábor résztvevőinek. Jó szórakozást. Jegyeket beljebb lehet megváltani. Erre tessék. --------------->

Űrdongó | 2008.11.29. | 2

Musashi a tuning szamuráj.

Lassacskán két éve lesz, hogy egy nagyobb beruházást követően összeraktam itthoni használatra egy akkor kimagasló teljesítményű PC-t. Nem sok okom van panaszkodni, hiszen még a mai mezőnyben is szépen állja a helyét. Azonban néhány komponens ezt már csak úgy képes megtenni ha tuningolom szegénykét. :) A leggyengébb láncszemnél kezdtem a munkát. Méghozzá az ASUS 8800 GTS 640 MB-os verziójánál. (Bizony... 2 éve nem sokan mondták volna erre a kártyára, hogy gyenge.... :))

Űrdongó | 2007.10.30. | 15

NanoSuit, DirectX 10....XP-n IS!!!! Mindenkinek!!

Mimásról is szólhatna most ez a bejegyzés mint a PC tulajok legújabb vizuális orgazmust gerjesztő játékszeréről... (na nem az USB 3.0-ra köthető guminőről), hanem kérem a Crysis-ről.

Űrdongó | 2007.09.11. | 6

A TESTÉPÍTÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA.... csak PRO. (KONTRA nélkül)

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy változtatok a fizikumomon. Sajnos személyi edzőre nem nagyon van elkülönített pénzmagom (a képzeletbeli trénerem pénzét inkább játékprogramokra költöm :)). Ezért is kerestem nagyon régóta ezt a könyvet melyet Arnold Schwarzenegger nevével fémjeleznek. (Nem véletlenül, hiszen ő írta. :)) írónak sem utolsó :)

Űrdongó | 2007.08.20. | 7

Acéllövedék - Lehet, film kritika?

*{1} A viharos időnek, az egyedüllétnek vagy talán az álmosságomnak köszönhetően a TV előtt kötöttem ki melyet jóformán csak DVD nézésre vagy a hírek megtekintésére szoktam használni. Az egyéb természetbúvár vagy tudományokról szóló műsoroktól most eltekintve. Az óra majdnem éjfélt ütött, mikor félkómásan úgy döntöttem aludnom kellene már, éppen nyúltam a távkapcsoló felé, mikor halványan hallható angol párbeszéd ütötte meg a fülem. Szememet kinyitva láttam, hogy a hangok mellé felirat is társul... ezt már önmagában is furcsának találtam egy általában silány műsorokat szóró kereskedelmi csatornán. Gondoltam is magamban a (késői órára való tekintettel), hogy akkor ez vagy valami óriási pocsék darab lehet, vagy valami minőségi élmény mozi. :) Végül is kinyílt a csipám és elkezdtem nézni ezt a háborús drámát melynek kezdeti fantasztikus, ámbár kicsit fanyar megvilágítást használó humora, hamar átcsapott elgondolkodtató és mogorva világot ábrázoló képsorokba. valóban született gyilkos volna? (egy békét szimbolizáló jelvénnyel a melkasán?)..a film választ adhat

Űrdongó | 2007.08.04. | 32

Mikor mordor szeme kéken izzik.... meg van az új gépem. Jelentem drága volt.

Mielőtt jó magyar emberekhez híven bárki megdobálna, szalonképtelen irigykedő megjegyzésekkel, vessetek pár pillantást a képekre. :D Aztán lehet szitkozódni....megengedem. :) Büszke vagyok erre a gépre és csöppet sem bánom, hogy idén ez miatt úszott el a nyaralásom....de még a karácsony is. :D a kékszemű óriás...tényleg durva nagy

Csak így: TRANSFORMERS !!! Űrdongó | 2007.07.15. | 13

Csak így: TRANSFORMERS !!!

Végre eljött a pillanat, hogy annyi végigböngészett kritika és vélemény után, én is végigélhessem az óriási alakváltó robotok harcát a legközelebbi kultiplex sötét és légkondicionálótól hűtött gyomrában.

Űrdongó | 2007.07.13. | 4

Életem legtöbbet nyúzott demói. Első rész.

Volt már olyan, hogy magával a demóval többet játszottál mint a később beszerzésre kerülő játékkal? Próbáltam rangsorolni az általam legkedveltebb ízelítőket . A lista nem túl impozáns, de azért van. :)

Űrdongó | 2007.06.28. | 3

AMV-k amiket én készítettem. Hát... nem a világ legjobb darabjai az tény. :)

Fél órával ezelőtt írtam ide egy frankó "rímet". Benne volt minden ami egy bevezetőbe kellett. Aztán jött a gaz vonalszakadás....én meg nem nyomtam le időben a Bang!-ot. Térjünk a tárgyra. Aki kíváncsi, az megnézheti itt és most az általam készített AMV-ket. (Belépőt nem szedek. De becsületkasszát találtok a kijáratnál. :D az van rá írva hogy komment :P) Bár még csak felszínesen ismerem ezt a világot, mégis vettem a bátorságot, hogy virtuális ollót ragadva, anime-t faragjak egy zenés alapra. :) (ez lett volna az a szörnyű rím. Nézze el nekem mindenki. Hiszen hajnal van. :P) Az első kiszemeltem Katsuhiro Otomo klasszikusa volt, vagyis az: Nagyon kedvelem ezt a filmet (anime-t). Mindenkinek csak ajánlani tudom aki még nem látta. A másik AMV-hez 'A szellem a kagylóban'-t vettem elő. Szerintem ezt is sokan ismeritek.

Űrdongó | 2007.06.28. | 5

Hitman mozi... kell ez nekünk?

Forza 2-től kiszáradt szemekkel néztem végig a mozi előzetest. Majd a látottakat konstatálva hümmögtem egy nagyot. :) Nem tudom, hogy Timothy Olyphant mennyire lesz alkalmas kedvenc bérgyilkosunk hiteles alakítására, nem is az én feladatom ezt megítélni. Csak azt tudom, hogy a játék második részének trailere (szerintem 2. a legjobb Hitman eposz) fényévekkel felülmúlja a filmét.

Űrdongó | 2007.06.25. | 6

Egy szerencsétlen meghurcoltatásai a közegészségügy helyi fellegvárában.

Ezzel az irománnyal nincsenek politikai céljaim, és nem szeretném tovább rontani az egyébként így is siralmas hazai állapotokat. Pusztán csak mint egy beszámolót, biggyesztem ki a blogom málladozó falára. [b]- megpróbáltatásaim origója :) [/b]

Űrdongó | 2007.06.24. | 2

Az első blog bejegyzésem. Remélhetőleg nem az utolsó. :)

Meleg van, a lábam óriási daganattól püffed. Talán még a legyek is beköpték volna elhagyatott, zsibbadó tagomat, ha nem kísérném éber figyelemmel válságos állapotát és a kezem nem állna vigyázban egy alig méteresre nyújtott vaskos rongydarab felett, (mintegy rovarok számára gyilkos és egyben villámgyors colt) a végső leszámolásra várva.