Kenny2007.05.09. 00:21

Nextgen J- Rpg kérdés

Melyik gépet érdemes megvenni a következő generációs kínálatból, J- Rpg mániákus játékosnak?

Elég nehéz döntés előtt áll a vásárló, ha ezelőtt a kérdés előtt áll. Ha a kézikonzolokat is figyelembe vennénk, akkor gondolkodás nélkül a DS- re esne a választásom. Hogy pár címet említsek: Dragon Quest IX: Guard of the Starry Night, Final Fantasy III, Final Fantasy Tactics2, Children of Mana, Contact, Ash: Archaic Sealed Heat, Tales of The Tempest, Rune Factory 2, Final Fantasy XII: Revenant Wings, It's a Wonderful World, Magical Starsign, Fire Emblem DS (working title)… Most a PSP is erősít két új Final Fantasy- val, és még ki tudja mivel! (a partyn kiderül! Pletyka szerint Star Ocean remake/port).

Azonban ha kiesik a kézikonzolos részleg, a 3 közül melyiket érdemes?

Nos ezen morfondíroztam, lássuk mekkora sikerrel:

Sony Playstation 3:

Jövő, RPG- s szemmel: A hazájában igen csak gyengén szerepel jelenleg, azonban erre a gépre jelenik meg a Final Fantasy folytatása, a XIII. rész. Ez minimum milliós eladásokat fog produkálni, ami miatt az rpg- s roham sem kizárt. A 2. sorszámmal ellátott masinéria, a Jrpg játékok paradicsoma volt, szóval nem hinném, hogy veszni hagynák a friss gyermekét. A Square megvásárolta az Unreal 3 Engine- t, amire már be is jelentettek egy játékot, a The Last Remnant címen. Akkor ott a White Knight Story, ami alá a Level 5 egy új motort fejlesztett ki, szóval tuti látunk más címet is alatta. Akkor a Tri-Crescendo munkálkodik az Eternal Sonata- n (Trusty Bell), aminek engine- je, simán jó lenne a Star Ocean új részéhez is! Jelenleg az Enchanted Arms borzolja az idegeket. (borzasztó vontatott, unalmas, csúnya, stílustalan, fejfájós…)

Pozitívum a géppel kapcsolatban: Régió független, szóval nem kell várnunk, néhol 1 éves Európai megjelenésekre, amit Rpg mániákus játékosoknak nem kell mondani mekkora előny! (ez a kézikonzoloknál is örvendetes funkció) A legerősebb a 3 közül.

Negatívum: Drága

Nintendo Wii:

Jövő, RPG- s szemmel: Japánban már rá 7szerez a honfitársára eladásban, így nem kizárt, hogy rengeteg fejlesztő busás hasznot lát a gép támogatásában. Már több ígéretes Rpg is fejlesztés alatt van, mint a KOEI Opoona játéka, Project O, a Square Dragon Quest és Final Fantasy Spin- offja, a Nintendo belső fejlesztésű RPG- je a Camelot- tól (Golden Sun Wii?), Fire Emblem lokalizációra vár, Sword of Legendia a Namco- tól, Konami és From Software még cím nélküli játéka, és a frissen vásárolt Monolith Soft- tól (Xenosaga, Baten Kaitos) is tuti jönnek címek.

Pozitívum a géppel kapcsolatban: Relatíve olcsó, ötletes.

Negatívum: A third party stúdiók ez eddig (a Snes utáni időszak) a Square- Enix kivételével, mindig a Nintendo- s címek árnyékában vannak. Másik negatívum, az elszomorító európai megjelenések!

Microsoft Xbox 360:

Jövő, RPG- s szemmel: Igaz japánban, az Rpg hazájában szinte meghalt, de a Microsoft nem rest az ilyen jellegű címekbe fektetni a pénzt. Szerződésben állnak az ex Final Fantasy kreátorokkal, a Mistwalker csapattal. Jön a fenomenális Blue Dragon több folytatással, Lost Odyssey, Cry On. Akkor a PS3- nál említett The Last Remnant, Eternal Sonata, valamint nem elképzelhetetlen Star Ocean és a SEGA jelenleg cím nélküli RPG- je. Itt is megtalálható az Enchanted Arms kicsit szebb kivitelben, de ez nem oszt semmit a játék „minőségén”.

Pozitívum a géppel kapcsolatban: Igazi nextgen látvány, olcsón. Mistwalker! PS3- as címek, majd mind megjelennek eddig itt is.

Negatívum: Megbízhatóság (óvakodj a vörös körtől). Vajon kitart- e a japán támogatás, vagy egy idő után inkább majd nyugatra koncentrálnak jobban?

Square- Enix party szombat vasárnap! Meglátjuk kiket támogatnak majd jobban! Lesz valami a pletykált Star Ocean bejelentésből (elvileg egy remake és egy új rész is)? Igaz a DS- es Final Fantasy IV Remake? Jön esetleg több ilyen újragondolás? FFVII PS3- ra esetleg? Kivi vagyok!

Addig is az eddig bejelentett kínálatból, egyéni top 3 rpg trailer:

  1. Blue Dragon: Click!

  2. Opoona (felül a movie menüpontnál): Click!

  3. Eternal Sonata: Click!

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7