Joo T2008.03.08. 14:19

2008.03.07. péntek

Na kilábaltam a depiből. Nem tudom mi volt velem tegnap, de tényleg szarul voltam. A mai nap pedig fenomenális volt. Már csak az lehetett volna ennél jobb, ha egy melót is kapok...

Na reggel fel, ahogy szoktam. Bementem a Swords-i központba, hogy a számlát megcsináljam. Ugyan ahhoz a sráchoz kerültem, aki tegnap elküldött. Most nem volt semmi probléma. Odamentem, azt elnyögtem bánatom, hogy jó lenne egy számla nekem. Semmi probléma, elkérte az útlevelemet, meg a pps numberemet, lefénymásolta, meg adott egy formot, hogy töltsem ki. Ezt meg is tettem. Utána leellenőrizte az adatokat, azt ennyi volt. Mondom magamban, ezt mért nem lehetett tegnap? Nem volt az egész két perc. Na mindegy. Mindenesetre sikerült egy kicsit jobb kedve találnom. Egy hét, és lesz számlám kártyával, meg mindennel, ami kell hozzá.

Ja majdnem elfelejtettem említeni, hogy tük jól megcsinálták itt a banki védelmet. Na jó, nem olyan nagy szám, de elég logikus. Ugyanis a bejáratnál két ajtó van, kb. egymástól másfél, két méterre. Na már most az egyiket akkor tudod kinyitni, ha a másik csuva van. Igy elég könnyen meg lehet akadályozni, hogy egy bankrabló kirohanhasson a lopott pénzzel... :) Érdekes, és egyben praktikus, bár nekem elsőre nagyon muris is volt.

Azt ami tényleg feltette az i-re a pontot, az meg az este volt. Bementünk öten pub-ozni. Vagyis hatan voltunk, mert Áky egyik volt munkatársa is megjelent. Hát jó volt. Ilyen kajálós-kocsmázós bár szerűség volt, élő zenével. Bár nem szeretem azt mondani, hogy kocsma, mert akkor mindenki az otthoni füstös lebujra gondol. Itt kicsit mások a kocsmák. Tulajdonképpen kultúrális központok. Ahol voltunk, ott is a húszasoktól az ötvenesekig minden korosztály képviseltette magát. Szóval nagyon mások itt kint a kocsmák. Arról nem is beszélve, hogy nem lehet bent dohányozni. Azért az jó dolog, hogy egy kocsmázás után másnap akár felveheted az esti ruhádat. Otthon meg... Na mindegy.

Szóval legurítottunk pár guinness-t, meg ittam valami zöld lötyit, ami zöldalma likőr, vagy mi lehetett, de nagyon fini volt. Mondjuk egy kicsit hiányzott a jó kis pálinkás utóhatás, amitől leég az ember torka, de azért jó volt. Azért elég jól sikerült az este. Úgy terveztük, hogy 7re megyünk, és olyan 9 fele haza, mert Hugi is dolgozik, meg mindenki fáradt volt, de aztán olyan jól sikerült, hogy a végén éjfél felé taxival sikerült csak hazakeveredni.

Ja még egy mókás dolog azért volt este. Megyünk le az illem helyiségbe, erre ott figyel egy néger srác, azt már bemenetelkor nyomatja, hogy adj egy ötöst. Hát mi le is pacsizunk vele. Elvégezzük a dolgunk, kézmosás, már tépi le nekünk a kéztörlőt, stb. Azt végülis utólag kiderül, hogy ő amolyan wc-s néni volt, persze ezt nem úgy kell elképzelni, mint otthon, hanem itt kis csini ruhában, kikészítve egy csomó spry, dezodor, rágó cukorka, és akkor szépen ott rendbe tudod rakni magad, stb. és a végén valami aprót hagysz neki. Tisztára mint a filmekben.

Aztán volt még egy jó kis meglepink tegnap este. Miközben haladtunk pub felé, közben természetesen találtunk egy másikat is. Megyünk befele, erre mindenki megáll az ajtóban. Mondom mi van, mert nem megyünk? Erre kiderült, hogy a kocsma teli volt öregekkel. Hát természetesen nem akartunk kiríni a tömegben, és ezért inkább hagytuk a dolgot. Beszéltük is, hogy milyen fura, mert otthon is megvan ez a helyzet, csak fordítva. Bemész a kocsmában, és teli van 14 évesekkel... :)

Na kb. ennyit a tegnapról. Összességében elmondhatom, hogy jó volt.

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

12 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15