Joo T2008.03.11. 16:17

2008.03.00. kedd. VAN ÁLLÁSOM

Tudom, hogy még nincs vége a napnak, de muszály kiírnom magamból. Lett állásom!!!

Nos, mint azt említettem, ma állásinterjúra kellett mennem. Hát így utólag akár azt is írhatták volna hogy enyém a meló, csak be kell menjek a szerződésért. Na de menjünk csak sorjába.

Szóval az éjszaka nagyon rosszul aludtam. Mindenre felkeltem, féltem, hogy elalszok és egész végig erre a hülye interjúra gondoltam, hogy mi lesz, mi van ha nem találok oda, stb.

Na reggel 7kor ébredés, mert ha oda akarok érni 11re, akkor kapkodnom kell magam. Hugival bementem a városba a gyors járattal, ami csak Swords-ban és a központban áll meg, de persze a dugó gondoskodott arról, hogy így is 3/4 órát utazzunk. Elég könnyen megtaláltam, hogy honnan megy a buszom, amivel tovább kell utazni, azonban elfeletettem szólni a soförnek, hogy szóljon, ha a Naas road-on vagyok a Woodies D.I.Y. közelébe. Már vagy 30 perce megy a busz, amikor már azt se tudom hol vagyok, amikor eszembe jut, hogy basszus, szólni kéne a sofőrnek. Erre ő meg kimutat az ablakon, hát majdnem kinyomja a szemem, a Woodies... :)

Na akkor leszállok, kb a semmi közepén, csak hatalmas épületek mindenhol, mint a Pesti külváros. Na, követem a leírást, amit az sms tartalmaz. Menjek lefele a Woodies mentén az úton, amit úgy hívnak, hogy Nangoar road. Természetesen sehol egy tábla, sehol egy járókelő, hogy érdeklődjek. Hát elindultam arra, amerre sejtettem a dolgokat. Végül is annyira jó voltam, hogy negyed 11re odaértem 11 helyett... :)

Gondoltam ez így nem lesz jó, hogy ilyen korán, még a végén azt hiszik, hogy ilyen kis vakarcs vagyok, akit nem lehet levakarni. Hát tettem egy jó nagy sétát, megnéztem miket szállítanak ott, meg ilyenek. Na de mindegy is. Szóval 11re visszamentem, azt egy szlovák leányzóval várakoztunk az interjúra. Mielőtt megkérdezitek, nem nézett ki jól, de elkezdtünk egyből ismerkedni. Már amennyire tudtunk, mert a csaj még nálam is rosszabbul beszélt, ami azért kicsit megnyugtatott. Ő kezdte az interjút, azt látom, hogy jön ki szerződéssel a kezébe. Gondoltam, ok, ez akkor talán könnyű lesz, bár az igazat megvalva majdnem lefostam a bokám izgalmamban.

Szóval interjú. Hát az valami röhej volt, de tényleg. Megkérdezte honnan jöttem, mit csináltam eddig, elmagyarázta, hogy ez csak részidős meló, de lehet belőle fullos, azt ennyi. Még én kérdeztem, hogy mi van ha túlóráznom kell, meg hogy északon lakok, lehetne e valahol arra felé dolgozni, meg ilyenek. Azt már nyomta is elém a szerződést, hogy töltsem ki, olvassam el, és majd küldjem vissza, és akkor köv. hét kedden már kezdhetek is. Persze nem bántam, hogy csak ennyi volt az interjú, így azért jóval könnyebb volt, mint ha egy fullos elbeszélgetés lett volna. Hát ennyi a nagy sztori az interjúról. Kicsit kalandos volt odatalálni, kicsit túlizgultam az egészet, de hát nem is én lettem volna, ha nem izgulok, de összességében most nagyon, de nagyon boldog vagyok, hogy van valami kezdésnek, lehet majd nyomatni melóhelyen ezerrel az angolt, azt majd lesz jobb is.

De tudjátok mi a röhely? Hogy így, hogy csak 30 óra egy héten, és minimál bér, még így is többet kapok kézhez, mint otthon PHP programozóként. Jó igen, drágább az élet, meg nem lehet összehasonlítani a kettőt, de hát akkor is fura, nem?

Na hát ennyit mára, este lehet elmegyünk éves kondi bérletet venni. 210 euro / fő / év. Vicc, nem? Igaz ez most valami akció, de azt mondta Hugi, hogy van ott szauna meg uszoda is, és oda is érvényes a jegy. És egy éves. Lehet számolni. Szóval van ami nagyon drága itt kint, de valami még az otthoni mércével is olcsó.

Na csákány, majd még jelentkezek.

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

12 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15