Joo T2008.03.25. 18:12

2008.03.25. kedd ( AZ ELSŐ MUNKÁBAN TÖLTÖTT NAPOM )

Na már most szólok, hogy valószínűleg nem lesz rövid ez a bejegyzés, mert történt ez az a mai nap...

Na hát kezdjük az elején. 7re kellette mennem, szóval kelés fél 6kor. Persze mivel tegnap aludtam majdnem délig, így tegnap este nem is sikerült túl korán ágyba kerülnöm, valamint nem jött könnyen álom a szememre. Szóval reggel úgy ébredtem, mint a mosott szar. Már előre tudtam, hogy nem lesz a legjobb ez a mai nap. Jött a szokásos reggeli kv, ami most valahogy nem segített kikecmeregnem a gödörből. 6kor már menetkész voltam, szóval elindultam gyalog a melóba. Jó hideg volt, gondoltam jót tesz a séta, legalább felkelek. Ha meg menne az idő, akkor gyorsan felugrok egy arra közlekedő buszra, azt kész. Persze simán időben odaértem, sőt. Nagyjából sikerült az álom és a valóság közti vékony rétegből kikecmeregnem. Hát akkor go to work! csatafelkiáltással bevetettem magam a shopba.

Mint kiderült, egy helyes kis menedzser csajszi fogadott. Kicsit tartottam tőle, mert Tamás már mesélt róla, és nem mondanám, hogy jókat. De azt előre leszögezem, hogy a szervezés nagyon nem megy itt kint. Elvileg tréningen vagyok, erre betesznek 7től 3ig, ami a legforgalmasabb időszak általában. Hát nem is sikerült túl sok mindent elsajátítanom az első pár órában, mert mindent csak kutyafuttában eldaráltak, azt jóvan. Próbáltam hasznossá tenni magam, így zöldséget mostam, hűtőbe pakolásztam, stb.

Azt beállítottak a kassza mellé, hogy figyeljek. Hát annyi gombot én még életemben nem láttam. Nem úgy mint otthon, hogy egy hambi 350, azt csókolom, hanem mindennek megvan a saját gombja. Van hot chiken baget, amibe csirka filét kell tenni, de van cold chiken is. És akkor nem mindegy, hogy ilyen roll, vagyis baget, vagy szendvics, vagy vrap, ami meg ilyen csavaros gyros pita szerűség. És akkor még sorolhatnánk. Szerintetek? Semmit nem találtam. Mondjuk a végére nagyjából belejöttem, mert azért többségében csak pár féle dolgot szoktak kérni, szóval azok már megvannak.

Aztán próbáltam csinálni szendvicseket is. Na az sem gyenge. Vannak ilyen nejlon (remélem jól írtam) kesztyűk. Na azt mindig hordani kell, ha nem kasszázol. Olyan nehéz felvenni, hogy az első kettő-három darabot úgy téptem szét, ahogy azt kell. És képzeld el, hogy ki akarod szolgálni a vevőt, erre ott bénázol a kesztyűvel, ami elszakad. Persze te erre ideges leszel, meg amúgy is az első napod, és persze, hogy a második kesztyűvel is elszenvedsz egy darabig. Azt akkor felnézel, és mondod, hogy bocsi, de ez az első napom, és reménykedsz, hogy jófej vevő áll a túloldalon, és megérti a helyzetet.

Lányos zavaromban olyanokat csináltam, hogy el se hiszitek. Attak egy pogit, hogy vajazzam meg. Mondom ok, erre rákentem a tetejére a vajat. Nem ám kettévágnám, és mint egy zsemlét megkenem, hogy fogyasztható legyen... Mindenesetre ebben az esetben jó fej volt a hölgy, mert elkezdett szakadni a röhögértől, meg úgy szerintem a munkatársaim 80%a, azt megint jött a szöveg, hogy bocsi, első napom. Még borravalót is kaptam. Vagyis nem én, de a kassza igen.

Aztán volt egy olyan szituációm is, hogy egy leányzó kért egy bagettet, és elkezd magyarázni valami kenyérről. Mondom, most mi van? Nem baget, hanem kenyér kell? Persze nem. Szóltam egyik munkatársnak, hogy please help me, mert nem vágom mi van. Na kiderül, hogy a szétvágott bagett belsejét kellett kikaparni. Azt hívták kenyérnek, azt a puha részt. Na nagy nehezen siker, és végül is ő is jót mosolygott az egészen. Hát kb. ilyen volt az első napom. Nagyon busy, csak kapkodtam a fejem mindenfele, valamit megtanultam, valamit nem, valamit értettem, de általában semmit, de letudva, és holnap is mehetek még, szóval összegezve jól vagyok.

Kicsit más, de még mindig a melóval kapcsolatos. Hát azért lehetne mit tanulni az otthoni buféknek. Egyrészt ez a kesztyű dolog. Nagyon sok van belőle, és mindig hordani kell. Ha nincs rajtad, akkor letépik szinte a fejed, mert állítólag igen komoly bünti jár érte. Megcsinálsz egy-két szenyót, azt ha közben használod a szemetest, akkor máris cserélni kell. Azt ott van a szelektív hulladék gyűjtés. Na jó ez nem annyira dúrva, de a papírt így is külön helyre kell vinni, valamint a zsírnak van külön bödön. Azt nagyon betartják az előírásokat. Reggel hoztak zöldséget. Na azt lerakták a konyhán kívül, és azokat a dobozokat be se lehetett vinni. Ki kellett vinni a tiszta ládát, abba átpakolni, és csak úgy be. Szinte mindent megmosni, és be a hűtőbe. Ott meg ilyen polcok vannak, és nem lehet semmit se a földre rakni. Aztán jön még a takarítás. Ha épp nem vagy elfoglalt, mert pang a bolt, vagy épp elegendő ember van ott, hogy kiszolgálja őket, akkor takarítani kell. Van egy lista, hogy miket lehet (kell), és ha kitakarítottad, akkor beírod oda a neved, és ok. Szóval kicsit más itt kint egy ilyen meló, mint otthon. Valahogy sokkal komolyabb dolognak tűnik az egész.

Na ennyit mára. Remélem nem untátok el magatokat, és végigértetek. Találkozunk legközelebb. Pá.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

4 napja
4

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

6 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

6 napja
39

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7