Joo T2008.04.09. 18:02

Nos azt hiszem tartozok egypár blogbejegyzéssel...

Hát elég rég óta nem sikerült írnom semmit, és van aki meg is keresett már miatta, szóval akkor íme egy új részlet az ír kalandomból...

Nos hát ott kezdeném, hogy a hetem nagyon dúrva. Péntektől péntekig minden nap dolgozok, dolgoztam. Szombaton ráadásul 11 órát kellett lenyomnom. Abból 3at tök egyedül. Ami azért kicsit para, mert a reptér elég forgalmas hely, és ilyenkor mindent neked kell csinálni. Szendvicset, kasszát kezelni, pénzt váltani, sütni új baggetteket, stb. Annyiból viszont jó volt, hogy az a három óra nagyon hamar elment.

Aztán volt már magyar vendégem is. Kicsit vicces volt, mert már az elején ismerős volt az akcentus. Aztán egy egy szót elkaptam a pár beszélgetéséből, de nem értettem igazán, így még mindig nem voltam benne biztos. Na azt amikor a csaj mondta a párjának, hogy "Ha akarsz bele majonézt, akkor szólok és tesznek bele", és ezt teljes egészében hallottam, akkor én is. "Nem probléma, tehetek bele majonézt, ha szeretnétek". Erre volt nagy meglepődés, meg nevetés, stb.

Aztán egy másik nagy történet, amikor volt bent egy észak-ír fickó. Hát öcsém, egy kukkot nem értettem belőle. Nagyon kemény. Elsőre azt hittem lengyelül beszél (nagyon sok van belőlük). Azt végül az lett a dologból, hogy fordított nekem a kasszás, én meg csináltam a szendvicset.

De teljesen készek itt kint az emberek. A roll, ugyebár a zsömle. Na hát nincs zsömle, és a baggettet hívják annak.Viszont van hamburger zsemle, amit bap-nak hívnak. Na de van, aki azt hívja roll-nak. Na és amikor mondja, hogy egy hot chicken roll-t akar, én meg kérdezem, hogy ropogós vagy lágy roll, akkor meg néz bután, meg hogy hülye vagyok. És akkor elkezdődik a nagy pantomim játék, mely abből áll, hogy ő mutogat, én meg próbálom kitalálni mire gondol. És természetesen a bap-ra gondol, stb....

Na de mindegy is. Lépjünk inkább a másik témára, az albira. Nekiálltam keresni albérletet, és hát azt hiszem meg is találtam. Itt van a közelben, jó kis hely, és olcsó is. Már csak Ákosékkal kell megbeszélnem, hogy maradhatok e májusig, mert akkor lehetne csak költözni. Ha igen, minden faja. Na és albi keresés közben megvolt az első telefonos beszélgetésem is. Nagyon rossz. Rosszul lehet hallani az embert, nem látod gesztikulálni, stb. Sokkal nehezebb érteni telefonba. Na de mindegy, már ezen is túlvagyok.

Holnap csak egyre megyek, szóval próbálok reggel bemenni a városba elintézni, hogy legyen netes bankom. Azt hiszem szép kis baleset lesz. Persze az is lehet, hogy be se fogok tudni menni, mert képtelen leszek felkelni holnap időben.

Na meg megvolt az első ebay-es vásárlásom is, egy bicikli személyében. Ez egy tök jó dolog. Szerintem még fogok ezt-azt nézni rajta.

Na ennyit, azt majd próbálok többet írni, na meg majd jól bemutatom az új albitársakat is, ha majd lesznek.

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

11 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15