olin2008.08.02. 21:47

Meet & negatív élmények

Ó igen, ez a mai tartalmas nap volt...

Már egy ideje eldöntöttük régi haverokkal, összefutunk, mert nagyon rég nem hallottunk egymásról. Mára, azaz augusztus 2-re volt kitűzve a meet, fel is keltem hajnalban, vonatra fel, hihetetlen hosszú út Kál-Kápolna, majd Bp felé (útközben egy rendes fiatal kalauz érdeklődik a PSPm iránt amint én God of Warozni akartam, de jót dumáltunk végül).

Gond nélkül megérkezünk Pestre (közben vagy 20+ alkalommal próbálom a GoWban az ikerringyókat megfektetni, mire sikerült, már a verejték is folyt rólam az idegtől :P), irány a Deák. Ott lepokrócoltunk, dumálgattunk, jól éreztük magunkat :D

Egyszer csak azon kapom magam hogy Shearer kollega fotóz. Na mondom ez mire kellett? "Csak a dekoltázsod örökítettem meg." Bekaphatod, Shír :3 (és ajánlom hogy legalább passzold át a képet)

Egy elég jónak mondható mekis "ebéd" után (amivel én tulképp jól is laktam, ami meglepett, igaz, már rég ettem junkfoodot, de akkor nem volt ily laktató. Lehet hogy összement azóta a gyomrom? :o )

Astoriához közeli Alexandrába vitt az utunk, ahol a mangás könyvespolcot nagyban kiveséztük, főként az új Dísznyót kötetre tekintettel léve. (Álljon itt elmesziporkám: "Hé, lapozzunk csak bele! Mi van ha ebben a verióban Ryuk azt mondja: Ne hidd, hogy kiválasztott vagy, Light! Azért írtam a DN-t MAGYARUL, mert úgy mindenki tud!! :DDD" sajna viszont bebuktuk, meg maga a DN szabályzat is inglisül van benne, magyar "subbal".... D: ).

NAGY és MÉLY bánatomra nem volt Angyalok menedéke (Angel Sanctuary) 2. D:

Innen páran búcsúztak, mi meg a dögmelegben visszacaplattunk a Deákra, ahol hűsítő árnyék alatt cseverésztünk. Megszületett pl. az ANTRAPE műfaja, meg leshettünk értetlenül a kéregetőkre (verziók: "lecsóra gyűjtünk..." v. "én megmondom őszintén, piára kell a pénz" v. "naaa, adjatok már egy cigit" - pechje, SENKI sem dohányzott közülünk. Komolyan.)

Jól éreztük magunkat, Shearerék meséltek Algériáról, ahonnan nemrég jöttek haza (és ahol Shearer felvette ezt a hülye szokást a dekoltázsfényképezgetésről....). Majd elhatároztam, a hamarabbi vonattal jövök haza, így búcsúztam. Miután (nagy mérgemre) konstatáltam, sem a NyPu-i hatalmas Alexandrában, sem a westendbeli Libriben/576-ban nincs AS2., dühödten másztam ki a Keletibe.

Na de innentől jönnek a megmérettetések...

Felszállok a nemz. gyors utolsó kocsijába, ami megosztottan 1. és 2. osztály. Velem szemben pedáns, élre vasalt nadrágú (továbbiakban Élrevasalt), nyakkendős, elitcigis stb. fiatalember, kérdezi, dohányzom-e. Mondom nem, de gyújtson csak rá ha úgy érzi. Mondja rá is fog, olyan ideges, most lopták el a tárcáját, se pénze, se jegye, de már csak elmegy hazafelé, a kalauznak meg elmagyarázza a helyzetet.

Jó is lett volna, én elővettem egy könyvem, ő a pedáns golfmagazinját.

DE.

Ekkor befúródott a kabinunkba az egyik leghangosabb, legközönségesebb, legidegesítőbb oláh cigány puccs, akit a közelmúltban tapasztaltam. Két felnőtt férfi, egy szvsz síkrészeg (üvöltözött, énekelt, próbált velem haverkodni, de én, mint a jégcsap...), a másik telefonbuzi ("Halló... HALLÓÓÓ, HAAAAALLLÓÓÓ?!"), egy nő aki vagy üvöltözött, vagy torzult magyarsággal és románsággal magyarázott és két kis purdé, két kis szutykos kislány. Az egyik mellettem nyúlkált a retkes szemetesbe, a másik Élrevasaltnak szinte az ölébe hajtotta a fejét, merthát ő nyújtózkodott a 3 személyre elég ülésen, és visítoztak, ugráltak.

Én akkor álltam fel, mikor az egyik elkezdte öntögetni a teáját a földre (szülei(?) nem vették észre) belepacsmagolt a retkes kezeivel, és a folyadék a táskám felé tartott... ott elegem lett, egy "Mindjárt jön az én megállóm" felszólítással kiléptem a kupéból (holott tudtam, még egy óra hosszáig nincs megállás Szolnokig). Erre az egyik izzadó kövér cigány, aki már a pólóját is levette: "Maradjámá, beszílgessünk."

Beszílgessen veled a kaszás, gondoltam, és szó nélkül jöttem el.

Mentem volna előre, de a következő kocsi ajtaja... össze volt kötve spárgával. Aka nem tudtam kinyitni. Egy méter spárga diadalmaskodott felettem!!! D:

Búvalbélelten álltam a retkes/büdös WC mellett, de legalább a ciguk nem láttak és hálisten én se őket. Erre jött két kalauz a "megmentésemre".

Kérdezik: Ön állóhelyes, kisasszony?

Hát mondom, mennék én előre, szabad? Mondják, hát..... de elöl 2-3 kocsi csak hálókocsi. De ha megvárom őket, ha lecsekkolták ezt a kocsit és visszafele jönnek, elintézik hogy átmehessek a következő másodosztályig.

Meg is vártam őket (közben konstatáltam hogy az új fülbevaló megtette hatását: szétirritálta a fülem), nagyon illdelmesen előreengednek, elsimították az utam. Látom hogy ott van Élrevasalt (gondolom nem tűrte soáig a cigukat ő sem), és rendezi a sorsát egy MÁV-alkalmazottal. A kalauzoknak hála én is tovasiklottam azon a pár kocsin, és boldogsággal ültem le egy nyugodt zugba a másodosztályon, elővéve GoWot hogy folytathassam.

Node. (Na igen...)

Felszáll Szolnokon egy házaspár (meg egy magamkorú csaj adva volt a fülkében), meg egy részeg öregapó. Tudjátok, az a csendes-de-idegesítő-részeg.

Játszok. JÁTSZANÉK, de a tata megböködi a térdem, mert szembenült velem az istenadta. Fülhallgató ki. Nagy nehezen kiveszem a szavaiból hogy: "ez itt a másodosztály?" Mondom ja. Vissza játék.

20 mp múlva megint bököd. Fülhallg ki, felnézek. Másodosztály...? - kérdezi elhaló hangon, én meg bólintok, és a részegekre oly tipikus tenyérfeltartással/biccentéssel köszöni meg. Vissza Attikába.

5 perc is eltelik mire megint bököd. Felnézek (már kicsit ingerülten): megkérdezi, nem haragszok-e? Mivan, mondom. "Csakmert játszol..."

Anyád haragudhat rád hogy ilyen állatot szült a világra, részeg rohadék.

Ez a fenti vagy 3x megismétlődik, de már a fülh-t sem húzom ki a fülemből, ő meg már nem is mond semmi, csak nagy bölcsen bólint. Aztán végre felhagy a bökdöséssel mert látja hogy KURVAIDEG VAGYOK. Félre is kellett a PSP-t tenni mert remegett már a kezemben.

NADE!

Kisújszállásig el is értem, boldog vagyok, pár kocsinyit futottam a peronon a csatlakozásom felé. Na ki néz ki az utolsó kocsi utolsó ajtajából? Hát egyik oláh cigus barátunk! Rámköszön, magyaráz valamit, nem is érdekel, fordítom félre a fejem, mintha ott se lenne. Állomásügyeletes (az a hapi a táblákkal :P) ránéz, aztán rám, köp egyet, és morog, idézem: "a rohadt anyjukat, büdös, rohadék cigányok"

Hát mondom, ez egy díszpéldánya volt annak a fajnak.

(Rólam aztán pedig tudhatja mindenki, nem vagyok rasszista. Vannak roma ismerőseim akiket kedvelek, becsülök. Sajnos viszont több a negatív tapasztalatom, főleg utazgatások során.)

Aztán valahogy mégis hazakeveredtem, anyám persze kiröhögött itthon, de már lassan én is magam. Fárasztó nap volt, de főleg ez a hazaút. Ez volt talán a legszarabb vonatos élményem 5 évi aktív vonatozásaim során...

Lesz pár kép is, csak tudjam elkérni. Plusz holnap ünnepeljük a szülinapom!!! :)

Lesz prezentsz meg Rákóczy-túrós torta.... NYAMMM :3

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

Comedian
Top 10 - 2020 legjobb filmjei

Sorra vesszük a tavalyi év legjobb filmjeit.

41 perce

Comedian
Batman: Gotham gázlángfényben

A viktoriánus kori Denevérember Hasfelmetsző Jack nyomában.

1 napja
1

Comedian
Pár dollárral többért

Eastwood-retrospektív #2: A fejvadász szakma szépségei.

2 napja

Comedian
Hulk: Világháború

Egy szabály mind felett.

2 napja
7

pendrivedealer
Még mindig AniMonológok!

Sziasztok! Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy csak a videókészítéssel, animációzással kapcsolatba írtam nektek, de időhiány miatt ez egy ilyen csonka bejegyzés lesz.

3 napja
2

Comedian
Batman: Az első év

A legenda kezdete...

4 napja
2

Cash Bacsi
Infinite Galaxy - Teszt (iOS)

Ki ne vágyna egy jó kis űroperára?

4 napja

Comedian
Batman: A gyilkos tréfa

Az őrület gondtalan, boldog szépségei.

9 napja
12

Comedian
WandaVision

A gyász és a valóság elviselhetetlen keserűsége.

2021.03.31.
10

Comedian
Egy maréknyi dollárért

Eastwood-retrospektív #1: A nyers realizmussal és szatirikus humorral felmutatott szigorú, ámde cinikus mosolyú középső ujj.

2021.03.30.
2

CHASE
A 90-es évek legjobb filmjei

Én nem tudom olyan szépen megcsinálni mint Liquidék, de remélem így is megfelel.

2021.03.28.
27

p34c3
Videojáték zene TOP 20

Nemcsak játék, de egyéb tevékenységek közben is szívesen hallgatom a videojátékok zenéit, a kedvenceimből készítettem most egy top 20-as listát. A lista nem feltétlenül a dalokra vonatkozik, hanem a teljes albumra, egy játéksorozatból nem került be több rész zenéje, noha többször is indokolt lett volna.

2021.03.26.
15

c1b3rpunk
Dual Sense broken spring

Decembertől februárig bírta a PS5 kontrollerem R2 gombjának rugója.

2021.03.25.
3

Stadia HUN
Resi 8 és 7! - Stadia News #1

Aktuális hírek a Stadiáról. Atom bejelentések!

2021.03.23.
6

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2021

Újabb játékok a hallhatatlanná válás felé

2021.03.18.
3

p34c3
Az én Fantasztikus Négyesem

A Konnektor podcast istállójából, Warhawk prezentációjában indult el a közelmúltban egy új podcast, amelyet Fantasztikus Négyes címmel érdemes keresnünk és hallgatnunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy beszélgetőpartnerei számára melyek voltak azok a videojátékok melyek utólag visszatekintve formálták az ízlésüket, olyanok, melyek többé tették őket, melyek valamennyire meghatározták, ki is az ember, akit ma ismerünk.

2021.03.14.
34

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

2021.03.07.
10

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

2021.03.02.
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2021.03.01.
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2021.02.28.
44