olin2008.09.06. 21:04

Tropic Thunder

Általában nem nézek magyar szinkronnal filmeket (legalábbis az újabbakat nem). De nagyon örülök, hogy ezúttal kivételt tettem. Őszintén, minden túlzás nélkül ezen a filmen röhögtem legtöbbet életemben.

[igyekszek nem spoilerolni :D]

Petrus barátnémmel már egy ideje megbeszéltük, ha már fennmaradok hétvégére Pesten, menjünk el együtt moziba. A TV-ben láttam először azt a közepes trailert a filmből, de volt vagy 2 poén benne, amiből éreztem, erre érdemes lesz költeni.

Nem vagyok egy mozibajáró ember (gimiben se pénzem, se időm nem volt rá, a koli szigorú időbeosztása miatt), de azért voltam pár vetítésen, és ez, bizton állíthatom, életem eddigi legeslegjobb mozis élménye.

Kezdődött már az előzetesekkel, Rob Schneider új filmjével, a Kegyenc Fegyencel, ami, ahogy láttam, megint do need to watch movie lesz.

A filmben nagyon tetszettek a technikai megoldások. Először is a fake trailerek. Mint hatalmas (főleg a Satan's Alley - A Sátán Sikátora). Nem is szólt a Robert Downey, de már az arcán röhögött a fél nézőtér... Na meg Ben Stiller... imádom azt a hapsit, külön élvezet volt látni egy kicsit Bad Mothafucka szerepben. :D

A poénok nekem teljesen bejöttek az egész film során. Szerintem végig nagyon jól adagolták a poénokat. Persze voltak "üres" részek is, de ez elkerülhetetlen - egyébként meg fájt volna a hasam, ha végigröhögöm, meg popcornt se tudtam volna enni, tehát tudjuk be annak, hogy egy kis nyugalmat is akartak hagyni a népnek ;)

De nagyon nagy volt a poénfűzés művészete is. Ez a film kb. 3/4-énél oda "fajult", hogy nem elég, hogy felhúzva csapkodtam a térdem és fennhangon röhögtem (kb 100 másik emberrel együtt, félig alig volt tele a nézőtér), de már a könnyem is folyt mint állat, és még öt percig heherésztem. Komolyan, életem egyik legnagyobb röhögése volt, és a [rossz, de mégis rohadtjó buzis XD] poénok csak jöttek, jöttek, és nem lehetett nem röhögni, mert a szinkronok ANNYIRA jól végezték a dolgukat, hogy az eszméletlen.

Komoly élmény volt magyar szinkronnal nézni, és bár kipróbálom majd oridzsinálban is, szerintem az nem lesz akkora élmény.

Ugyanis olyan cifra káromkodások hangzottak el, hogy szerintem egy évre ellátták ezzel a magyar társadalmat. Nemtom, milyen kreatív igazgató találhatta ki, de A+++ munka volt (és még értelmiségiként -annak tartom magam- teszek rá, hogy rombolja a magyar anyanyelvet. Ez egy ilyen film, ez a stílusa akinek nem tetszik, ne nézze. Egyébként meg a cifra káromkodás még mindig kreatívabb, mint az állandó "mothafucka"-zás....)

Csak összehasonlításképpen az egyik legnagyobb idézet (nem szó szerint):

"Imma lead farmer, mothafucka!"

"Ólomföldem van, kis sárga gekkóköcsög!"

Plusz nagyot dobott rajta Robert Downey magyar szinkronja, aki a (gondolom) Manhattan nigga ghetto dumából szíp magya' tájszólástot csinát. Rohadtul élvezhető volt, és komoly fityisz a társadalom egyes rétegeinek (és most nem pl. a paraszt (földműves) öregbácsikra gondolok Nyékládházáról, hanem.... tudjuk azt :)), már sajnáltam, mikor abbahagyta.

Egyébként ha már fityisz, a filmiparnak, színészeknek, az egész mai (leginkább amcsi) társadalom nagyon eltalált paródiája a film.

Igaz, az elején, mikor belek, agyvelők, vértócsák követték egymást meg lövöldözés, stb. elgondolkodtam barátnőm megjegyzésén: "Ha már vagy eltelik 30 év egy szörnyűség után, tudunk rajta nevetni. Ilyen az AIDS vagy Vietnám." Milyen igaz. Mert a közönség ám röhögött azon, mikor ál-nigga őrmester oda sem nézve, háta mögött átnyúlva lőtte le a Vietkong egy tagját... de azért gondoljunk bele, mit parodizál ez a film :)

Nem a háborút, inkább a háborús filmeket. Stiller az ötletet is onnan kapta, hogy ismerősei (ő is? ezt em tudom) elmentek ilyen Vietnámi háborús filmek kiképzőtáborába, és hogy az mennyire megváltoztatta az életük...! Ja, Ben meg beszól: bocs már, és mi van azokkal, akik tényleg ott voltak...? :D

A műség műparódiája, vagy mi a fene. De akkor is nagyon jól el van találva. A hangok pedig... mint mondtam, fenomének. Kevés a helyzetkomikum, inkább verbális humorforrás van, de azt szinte mind sikerült átadni. Robertnek pedig gyönyörű kék szeme van :)

Nem mondom, ez az ultimét film, úgyis lesz, aki nem szereti. Nekem viszont nagyon bejött és ez eszméletlen feldob. Ha valaki érez rá késztetést, üljön be rá. Nem mondom, hogy nem fog csalódni, de azért a szája biztos felfelé görbül majd 1-2 alkalommal :)

És egy idézet a végére:

"- Mondd el a többieknek, mi volt itt.

  • ... Miért, mi volt itt?

  • Nem tudom, de mondd el nekik..."

UI: Megvannak a conjegyek...

UUI: sörfogyasztó barátaimhoz szertenék szólni. Ki lát arra esélyt hogy itt Bp-n, mondjuk egy nagyobb bevásárlóközpontban kapok Radler sört (az a citromos, tudjátok)? Ma 2 Interspar is befailolt, így kénytelen leszek a Tuborgot kipróbálni itthoni magányomban, egy jó film mellett. :)

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

Comedian
Top 10 - 2020 legjobb filmjei

Sorra vesszük a tavalyi év legjobb filmjeit.

2 órája

Comedian
Batman: Gotham gázlángfényben

A viktoriánus kori Denevérember Hasfelmetsző Jack nyomában.

1 napja
1

Comedian
Pár dollárral többért

Eastwood-retrospektív #2: A fejvadász szakma szépségei.

2 napja

Comedian
Hulk: Világháború

Egy szabály mind felett.

2 napja
7

pendrivedealer
Még mindig AniMonológok!

Sziasztok! Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy csak a videókészítéssel, animációzással kapcsolatba írtam nektek, de időhiány miatt ez egy ilyen csonka bejegyzés lesz.

3 napja
2

Comedian
Batman: Az első év

A legenda kezdete...

4 napja
2

Cash Bacsi
Infinite Galaxy - Teszt (iOS)

Ki ne vágyna egy jó kis űroperára?

4 napja

Comedian
Batman: A gyilkos tréfa

Az őrület gondtalan, boldog szépségei.

9 napja
12

Comedian
WandaVision

A gyász és a valóság elviselhetetlen keserűsége.

2021.03.31.
10

Comedian
Egy maréknyi dollárért

Eastwood-retrospektív #1: A nyers realizmussal és szatirikus humorral felmutatott szigorú, ámde cinikus mosolyú középső ujj.

2021.03.30.
2

CHASE
A 90-es évek legjobb filmjei

Én nem tudom olyan szépen megcsinálni mint Liquidék, de remélem így is megfelel.

2021.03.28.
27

p34c3
Videojáték zene TOP 20

Nemcsak játék, de egyéb tevékenységek közben is szívesen hallgatom a videojátékok zenéit, a kedvenceimből készítettem most egy top 20-as listát. A lista nem feltétlenül a dalokra vonatkozik, hanem a teljes albumra, egy játéksorozatból nem került be több rész zenéje, noha többször is indokolt lett volna.

2021.03.26.
15

c1b3rpunk
Dual Sense broken spring

Decembertől februárig bírta a PS5 kontrollerem R2 gombjának rugója.

2021.03.25.
3

Stadia HUN
Resi 8 és 7! - Stadia News #1

Aktuális hírek a Stadiáról. Atom bejelentések!

2021.03.23.
6

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2021

Újabb játékok a hallhatatlanná válás felé

2021.03.18.
3

p34c3
Az én Fantasztikus Négyesem

A Konnektor podcast istállójából, Warhawk prezentációjában indult el a közelmúltban egy új podcast, amelyet Fantasztikus Négyes címmel érdemes keresnünk és hallgatnunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy beszélgetőpartnerei számára melyek voltak azok a videojátékok melyek utólag visszatekintve formálták az ízlésüket, olyanok, melyek többé tették őket, melyek valamennyire meghatározták, ki is az ember, akit ma ismerünk.

2021.03.14.
34

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

2021.03.07.
10

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

2021.03.02.
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2021.03.01.
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2021.02.28.
44