Joo T2008.09.21. 11:29

Nyaralás

Na a sok fikázás után egy kicsit kellemesebb vizekre evezek. Nyaralás. Voltam ugyanis otthon 10 napot, ami egy kicsit túlzás, hisz ebből egy hetet Horvátországban töltöttem.

Nos hát nagy kételyek között voltam, ugyanis természetesen haza akartam menni látni a szüleimet, de nagyon vágytam egy tényleges nyaralásra. Szerencsémre sikerült a kettőt összehozni, hisz a szüleimmel valamint a bátyámmal, valamint az ő barátnőjével mentem nyaralni a jó kis 17 éves hunday pony-nkkal. És hát le a kalappal a kis gép előtt, mert a laza 5 személlyel, tetőbox-val és sok-sok csomaggal megpakolt kocsi hozta a 130-as átlagot az autópályán, nem volt semmi baj vele. Őszintén, nem gondoltam volna, tartottam is egy kicsit az autótól, és hát azért volt nálam egy kis plussz euro baj esetén.

Na de nem is a nyaralásról akarok igazándiból beszélni, hisz az jó volt, szép volt és hát személyes dolog, csak szeretnék pár tapasztalatot megosztani.

Konkrétan Omisba mentünk, ami 20-25 kmre lehet Splittől délnek. Kb.: így néz ki:

Azt hiszem a kép elárulja, hogy nem rossz élmény elmenni oda, azonban most már nagyon sok magyar van ott is, ami kinek vonzó, kinek nem. Sajnos nekem nem. Ne értsetek félre, nincs bajom a magyarokkal, de hát nem azért megyek külföldre nyaralni, hogy minden utcasarkon magyarokkal fussak össze.

Na de inkább a visszaút, és az otthon történtek izgalmasak a számomra, hisz otthon el akartam menni bulizni egyett, ami azt jelenti, hogy este 9-10 fele jó lett volna hazaérni. Természetesen nem sikerült. Hazafelé az autópályán (még Horvátban) bekaptunk egy dugót, laza egy órát vesztettünk. Aztán Zágrábnál, amikor átmentünk a fizető kapun, akkor ott el lehetne menni elkerülőnek, hogy ne kelljen bemenni a városba. Na tesóm ezt is megoldotta, hisz úgy bezúgott a városba, ahogy kell. Kifele meg elkaptunk valami házasokból álló kocsisort, akik nem nagyon akartak sietni. Na jó. 11re hazaértünk (kicsivel később). Hát nem gondoltam volna, de a haverok megvártak, persze már kint söröztek valahol.

Aztán jött a másnap - nagyon másnap - kelés, kajálás, pakolás, gép elérés, kijövetel. Vagyis ez lett volna a sorrend, de hát mint az élet sem, ez sem ment ilyen egyszerűen.

Felkelés megvolt, kaja megvolt. Lehet pakolni. Hát nem tudom hogy csináltam, de hirtelen lett 5kg plusszom. Faja. Erre kitaláltuk, hogy tesónak Pesten van fent kis utazója, és hogy akkor majd abba átpakolunk dolgokat, és jók leszünk. Ok. Menjünk, mert már így is késében vagyunk, ugyanis 9kor indult a gépem a F1ről, ami azt jelenti, hogy tényleg 2 órával előbb kint kell lenni. Tapolca-Budapest meg hát forgalomtól függően ( vasárnap :( ) 2-2,5 óra minimum. Szóval sikerül fél 5kor elidulni. Fehérvárnál megadta magát a kocsi. Leáll az egyik henger. Megnéztük a gyertyákat, minden jó volt. Rápróbált megint tesóm, és ment a kocsi. Biztos csak ledobta a sapkát, de egy kicsit megállt bennem az ütő, hogy hogy lesz így visszamenet. Na akkor Pesten kavargás a táskáért, ki a reptére és akkor ezerrel jojózás, hogy hogy leszek jó a becsekkolásnál.

Erre becsekkolásnál, bőrönd ok, kézipoggyász túlsúlyos 3kgval. Na ez szép, most mit hagyjak itthon, viszont a leányzó kedves volt, mert mondtam, hogy laptop is van benne, amit elevel kiveszek, és akkor máris megvan a limit, erre ő belement. Ok, Ez siker, akkor most már csak át kéne menni a kapun, meg az ellenőrzésen. Na akkor lettem majdnem rosszul. Akkora sor volt (kettő is), hogy ilyet még sosem láttam. Ugyanis 5 gép indult egy órán belül, és hát aki már repült Ferihegy 1ről, akkor tudja, hogy ez mit jelent. Laza 1000 embert átpaszírozni két kapun, full vizsgálattal. Meg is kérdeztünk valakit gyorsan, hogy egy óra alatt átjutok-e, meg hogy elindul-e a gépem nélkülem. De megnyugtattak, hogy ha időben becsekkoltam, akkor nem mennek el nélkülem, valószínűleg kijön valaki, és név szerint szólít. Ez egy kicsit megnyugtatott. Azért csak kicsit, mert hát a bemondóból sosem hallottam semmit, akkora volt az alapzaj.

Na de hát minden sikerült, bejutottam, még vásárolni is volt időm, szóval gyorsan befigyelt pár csík cigi. Itt kint 7,5 euro a legolcsóbb, szóval ha valaki jön ki, hiába cigizik vagy nem, szerintem hozzon ki magával, maximum jó tárgyalási alap lehet. :)

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

4 napja
4

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

6 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
39

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7