Joo T2008.09.21. 11:29

Nyaralás

Na a sok fikázás után egy kicsit kellemesebb vizekre evezek. Nyaralás. Voltam ugyanis otthon 10 napot, ami egy kicsit túlzás, hisz ebből egy hetet Horvátországban töltöttem.

Nos hát nagy kételyek között voltam, ugyanis természetesen haza akartam menni látni a szüleimet, de nagyon vágytam egy tényleges nyaralásra. Szerencsémre sikerült a kettőt összehozni, hisz a szüleimmel valamint a bátyámmal, valamint az ő barátnőjével mentem nyaralni a jó kis 17 éves hunday pony-nkkal. És hát le a kalappal a kis gép előtt, mert a laza 5 személlyel, tetőbox-val és sok-sok csomaggal megpakolt kocsi hozta a 130-as átlagot az autópályán, nem volt semmi baj vele. Őszintén, nem gondoltam volna, tartottam is egy kicsit az autótól, és hát azért volt nálam egy kis plussz euro baj esetén.

Na de nem is a nyaralásról akarok igazándiból beszélni, hisz az jó volt, szép volt és hát személyes dolog, csak szeretnék pár tapasztalatot megosztani.

Konkrétan Omisba mentünk, ami 20-25 kmre lehet Splittől délnek. Kb.: így néz ki:

Azt hiszem a kép elárulja, hogy nem rossz élmény elmenni oda, azonban most már nagyon sok magyar van ott is, ami kinek vonzó, kinek nem. Sajnos nekem nem. Ne értsetek félre, nincs bajom a magyarokkal, de hát nem azért megyek külföldre nyaralni, hogy minden utcasarkon magyarokkal fussak össze.

Na de inkább a visszaút, és az otthon történtek izgalmasak a számomra, hisz otthon el akartam menni bulizni egyett, ami azt jelenti, hogy este 9-10 fele jó lett volna hazaérni. Természetesen nem sikerült. Hazafelé az autópályán (még Horvátban) bekaptunk egy dugót, laza egy órát vesztettünk. Aztán Zágrábnál, amikor átmentünk a fizető kapun, akkor ott el lehetne menni elkerülőnek, hogy ne kelljen bemenni a városba. Na tesóm ezt is megoldotta, hisz úgy bezúgott a városba, ahogy kell. Kifele meg elkaptunk valami házasokból álló kocsisort, akik nem nagyon akartak sietni. Na jó. 11re hazaértünk (kicsivel később). Hát nem gondoltam volna, de a haverok megvártak, persze már kint söröztek valahol.

Aztán jött a másnap - nagyon másnap - kelés, kajálás, pakolás, gép elérés, kijövetel. Vagyis ez lett volna a sorrend, de hát mint az élet sem, ez sem ment ilyen egyszerűen.

Felkelés megvolt, kaja megvolt. Lehet pakolni. Hát nem tudom hogy csináltam, de hirtelen lett 5kg plusszom. Faja. Erre kitaláltuk, hogy tesónak Pesten van fent kis utazója, és hogy akkor majd abba átpakolunk dolgokat, és jók leszünk. Ok. Menjünk, mert már így is késében vagyunk, ugyanis 9kor indult a gépem a F1ről, ami azt jelenti, hogy tényleg 2 órával előbb kint kell lenni. Tapolca-Budapest meg hát forgalomtól függően ( vasárnap :( ) 2-2,5 óra minimum. Szóval sikerül fél 5kor elidulni. Fehérvárnál megadta magát a kocsi. Leáll az egyik henger. Megnéztük a gyertyákat, minden jó volt. Rápróbált megint tesóm, és ment a kocsi. Biztos csak ledobta a sapkát, de egy kicsit megállt bennem az ütő, hogy hogy lesz így visszamenet. Na akkor Pesten kavargás a táskáért, ki a reptére és akkor ezerrel jojózás, hogy hogy leszek jó a becsekkolásnál.

Erre becsekkolásnál, bőrönd ok, kézipoggyász túlsúlyos 3kgval. Na ez szép, most mit hagyjak itthon, viszont a leányzó kedves volt, mert mondtam, hogy laptop is van benne, amit elevel kiveszek, és akkor máris megvan a limit, erre ő belement. Ok, Ez siker, akkor most már csak át kéne menni a kapun, meg az ellenőrzésen. Na akkor lettem majdnem rosszul. Akkora sor volt (kettő is), hogy ilyet még sosem láttam. Ugyanis 5 gép indult egy órán belül, és hát aki már repült Ferihegy 1ről, akkor tudja, hogy ez mit jelent. Laza 1000 embert átpaszírozni két kapun, full vizsgálattal. Meg is kérdeztünk valakit gyorsan, hogy egy óra alatt átjutok-e, meg hogy elindul-e a gépem nélkülem. De megnyugtattak, hogy ha időben becsekkoltam, akkor nem mennek el nélkülem, valószínűleg kijön valaki, és név szerint szólít. Ez egy kicsit megnyugtatott. Azért csak kicsit, mert hát a bemondóból sosem hallottam semmit, akkora volt az alapzaj.

Na de hát minden sikerült, bejutottam, még vásárolni is volt időm, szóval gyorsan befigyelt pár csík cigi. Itt kint 7,5 euro a legolcsóbb, szóval ha valaki jön ki, hiába cigizik vagy nem, szerintem hozzon ki magával, maximum jó tárgyalási alap lehet. :)

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

1 napja
1

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

1 napja
4

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

3 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

5 napja
6

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15