Joo T2008.10.01. 16:46

Akkor egy heti összefoglaló

Hát történt ez-az a héten, többek között nekiálltam melót keresni, volt egy kis 7végi összeröffenés, valamint a mostani melóhelyemmel is még mindig ki van a hócipőm...

Mivel is kezdjem. Talán a szülinapommal, hisz az nem is a héten volt, de még nem sikerült beszámolnom róla. Szóval igen, megint öregebb lettem egy évvel, és hát sikerült is megünnepelni rendesen. Persze nem rúgtam be annyira, mint most 7végén, de azért akadt sör rendesen. A többiek viszont megleptek egy mezzel. Mivel Chelsea rajongó vagyok, így kaptam egy idei mezt, valamint egy labdát is hozzá, nehogy már csak a tv előtt tespedjek. Mielőtt mindenki fikázni kezd, 2000 óta (Zola-Vialli féle csapat fogott meg) vagyok nagy fun, szóval ne jöjjön nekem senki azzal, hogy divat szurkoló vagyok. Itt is a mez, ahogy feszítek benne:

Valamint kaptam tortát is. Nem szeretem a krémes (főleg a vajkrémeset) sütiket, és hát a többiek erre is gondolva, megleptek gyümitortával. Nagyon cool volt. Íme:

Csak hogy valami aktuálist is említsek, elkezdtem melót keresni. Természetesen valami szakmámba vágót szeretnék, mondjuk valami web developer, PHP developer, vagy nem tudom. Kicsit lelombozott a dolog az elején, mert hát ez a harmadik hét, hogy feltöltöttem a CV-met a monster-re, és hát nem nagyon jeleztek vissza. Bár 29en megnézték az önéletrajzomat, de semmi nem volt. Azt egyszercsak felhívott egy agency. Kikérdeztek mindenféléről, majd megnyugtattak, hogy bekerültem az adatbázisukba. Hát nem tudtam akkor, hogy ennek örülni kell-e vagy sem, de mint utólag kideült, itt kint azért másként mennek a dolgok. Itt az egy jó referencia, ha az ügynökség ajánl, hisz akkor már átestél egy interjún, meg voltak veled elégedve, stb.

Na de ennyi volt, egészen mostanáig. Épp az előbb tettem le a telefonomat, ugyanis hívtak meló ügyben. Sajnos megint semmi konkrét nem volt, csak bekerültem azok közé, akik számításba kerülnek a végelszámolásnál, de ha mást nem is, egy kis tapasztalatot szereztem. Ugyanis nagyon nem szeretek telefonon beszélgetni, és hát a srác (akarom mondani férfi) jól kikérdezett. Volt minden, hogy mit csináltam eddig, hány éves tapasztalatom van, hol élek most, meddig szándékozok kint maradni, mennyi a fizetési igényem, szóval minden. Remélem hamarosan jelentkezni fog. Az sem zavarna nagyon, ha azt mondaná, hogy nem (ok, persze hogy zavarna), de hát ez a várakozás a legrosszabb. Utálom. Na mindegy, erről majd úgy is írok többet, majd ha lesz élő interjúm, stb. Gondolom ez majd jobban érdekel mindent.

Azt akkor a mostani munkahelyemről is pár szó. Természetesen semmi sem változott. A hétfő-keddem egyszerűen förtelmes volt. Tegnap például megint alkotott a managerünk, hisz én nem tudom mit csinált, de nem volt tegnap semmilyen csirkénk. Mármint meleg csirkék. A bevételünk fele szerintem csirkefilés szendvics vagy bagett. Erre nem volt, sem gujon csirke, ami majdnem hasonló, sem csirkeszárnyak, semmi. Dálutánra már hideg, darabolt csirkén se volt, sem sonak, sőt szeletelt pulykánk se maradt sok. Szóval káosz a köbön. Már nagyon húznék a rákba. Egyedül a társaságot bánom, hiszen egy-két emberrel azért elég jóba vagyok, vagyis csipázom őket, és hát ha lelépek, akkor nem biztos hogy valaha is látom őket. De ez még a jövő zenéje.

Aztán a 7végén volt egy kis szösszenet, vagyis összejövetel. Sajnos előkerült a gyümölcspálinka is, és hát nem lett jó vége. A szüleimet megkérném, hogy ne olvassák tovább, mert nem fog tetszeni. :)

Persze ez így nem igaz, mert nem történt semmi, nem hánytam be, vagy ilyesmi, egyszerűen csak elfáradtam a végére. A buli nagyon jó volt, iszogattunk dumcsiztunk, wii-ztunk. Szóval szeretném majd megismételni megint valamikor ezt a dolgot, mert haverok, barátnők mind együtt voltunk, jól éreztük magunkat, és hát mi mást kívánat még az ember?

Na és akkor mért nem akarom megismételni a végét? Ezért:

Aztán másnap sikerült megint elmenni vidékre. Bár ez túlzás, hogy vidék, Dublintól egy 10 perc autóval, főleg, hogy mi is már Dublin melleti városban vagyunk. Konkrétan a hely neve Skerries. Ez egy kis kikötő-város, vagy inkább falu? Nem is tudom, kicsinek kicsi, de annál szebb és hangulatosabb. Mindenkinek ajánlom. Cool.

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

11 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15