Joo T2008.10.23. 16:45

Hosszú idő után

Na hát egy hosszabb kiesés után újra tudósítok Dublinból. Persze nincs semmi extra, ide is elért a recesszió, mint annyi nyugati országba, de szerencsére én személy szerint annyira nem érzem.

Hol is kezdjem. Talán magammal, végül is rólam szól ez a blog, vagy valami hasonló. Na meg ezen hamar túl is tudok esni, hisz nem sok minden történt velem. Az elmúlt időben azért sem jelentkeztem, mert egyszerűen nem volt időm írni. Na jó, kedvem se. Ugyanis olyan 3-4 hete 6 napozok egy héten. Mint említettem a 4 új ember már annyira nem új, hogy már ott sincs. Ez azonban most egy kisebb problémát okozott, ugyanis egyszerre ketten mentek szabira, emiatt ember hiány keletkezett, így mindenkinek több órát kell vállalnia, vagyis több órára osztottak be minket. Természetesen később megint elment valaki szabira, viszont most vele együtt egy munkatárs le is lépett, ugyanis terhes. Hát van ilyen. Szóval meló van dögivel. Jelenleg. Persze ki tudja ez megint meddig tart. Ugyanis a héten pl. felvettek egy új srácot, akinek kedden kellett volna kezdenie, erre ma 2kor jelent meg. Persze nem tudom mi volt ennek az oka, ugyanis én meg pont akkor léptem le, de majd jól kiderítem holnap. Annyit viszont már most tudok, hogy fura, és egy kicsit vicces feje van. Az írek kapásból kiröhögték. De hát nem akarok semmilyen következtetést levonni így ránézésből, szóval megvárom a tapasztalatokat, és majd megosztom veletek. Annyi biztos, hogy valamilyen szinten beszél angolul, mert hallottam, hogy valamit kommunikált Lisa-val.

Na kb. ennyi volt magamról. Most kérdezhetnétek, hogy mért nem írok semmit arról, hogy mi van a melókereséssel. De ez mindjárt ki is derül, ugyanis a gazdasági válságról szeretnék mondani, vagyis írni pár szót. Szóval természetesen ide is elért. Már itt megkérem Áky-t, hogy majd fűzzön hozzá pár szót, mert hát ő sokkal tájékozottabb ezen a téren, meg olvasgat róla, én csak azt fogom leírni, amit tapasztalok személyesen. Szóval gazdasági válság. Hát arról azért nem beszélnék hogy válság, nekem inkább pániknak tűnik. Vagyis persze hallom hogy szűnnek meg a légitársaságok sorra, meg utazási irodák, stb. De hát az emberek nem mernek költeni, mert hát válság van. Persze azért érezni, mert hát a luxus cikkek ára már biztos, hogy emelkedett. Ha jól tudom a cigi, szeszes ital, stb. Ezen kívül adóemelésről hallottam, bár ebben nem vagyok biztos, hogy tényleg-e, és hogy mennyivel. Nekem 1-2% rémlik, de ezt majd Aky korrektül megmondja. Aztán amiről sokat beszélnek, hogy a nyugdíjasoktól megvonták az ingyenes orvosi ellátást. Bár erről Aky megint többet fog tudni mondani. Mondjuk ez azért nem gyenge. Ez azért egy elég komoly lépés, hát ez azért mutatja, hogy van itt is baj. Aztán amit érezni, hogy nagyon nehéz munkát találni. Inkább csak küldik el az embereket. Nem egy helyről hallottam, hogy kirúgtak, vagy kirúgták x kollégámat. Ezért nem is csodálkozok annyira azon, hogy nem nagyon akarnak sehonnan se visszajelezni, hogy te vagy az én emberem, és most rögtön kezdened kellene. :(

Én csak abban reménykedek, hogy év végére, januárra tisztázódnak, rendeződnek a dolgok, és minden okés lesz, addig meg kibírom még a szendvicsek világában, főleg ha 6 napoznom kell, mert akkor azért a lóvé sem rossz, na meg nem nagyon van időm elkölteni se. :)

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

6 órája

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2 napja
4

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

4 napja
4

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14