carville2009.01.23. 15:37

eBayeztem

Hosszabb szünet után megint keményen elszabadultam eBayen, az Xbox1 gyűjteményem gyűjtésének legfőbb szándékával, de mint láthatjátok akadt más érdekesség is, és egy kisebb probléma is... Íme a "zsákmányaim"

Spartan: Total Warrior

A Creative Assembly leginkább a stratégia típust képviselő Total War sorozatáról ismert, ám miután a Sega felvárásolta pket (felső nyomásra, vagy önszántukból?) konzol fronton megpróbálkoztak a hack 'n slash mészárlással is. Ennek eredménye a Total Warrior sorozat(nak tervezett) első része. Sokak szerint közepes minőséggel. No majd meglátjuk.

Baldur's Gate: Dark Alliance II

A PC-n nagyon jól ismert Baldur's Gate sorozatot az Interplay konzolokon is szerette volna megismertetni, az eredeti bonyolult CRPG helyett viszont egy annál egyszerűbb, Diablora hasonlító akció-RPGt álmodott meg a nappalikba. Mivel a játék ezt a második részt is megélte, mondhatjuk sikeresen. Sajnos az első rész még nincs meg, de ami késik nem múlik. :)

Wrath Unleashed

Amikor a LucasArts még játékot is készített... És akkor sem (csak) Star Warsot... Abból a korból jött ez a játék. Sajnos teljesen eredetinek akkor se mondható, mert egy remake-ről van szó, de akkor is, legalább nem SW. Hanem egy (remélhetőleg) jó körökre osztott stratégia-bunyós játék kombináció.

(Saját képet elfelejtettem róla készíteni, a játék meg most Pesten van, én meg almádiban, de azért meg van. :) )

Phantom Crash

Erre a játékra már nagyjából azóta vártam, hogy annak idején egy hazai konzolos lapban olvastam róla. A koreai Phantagram (akik a Kingdom Under Fire-ről lehetnek ismertek) munkáját dícséri ez a robotos csetepaté.

Használt Official Xbox Controller S-nek szánt... Vadi új kínai hamisítvány

Íme az említett "kisebb probléma", mert nem éppen azt kaptam, amit vártam... Kicsit vaciláltam a jó drága, 35 fontba azaz 10 800 FTba kerülő vadi új Microsoft kristály kontroller és a 14 fontba (4500 FT) kerülő használt fekete között, végül utóbbit választottam, sajnos rosszul... Már az gyanús volt hogy miután fizettem, de az előtt hogy megkaptam volna a csomagot, az eBay egy olyan emailt küldött, mi szerint törölték a terméket az eladóval történt problémák miatt. A gyanúm be is bizonyosodott, egy olyan vadi új kínai hamisítványt kaptam, amivel egyszer már sajnos szívtam, így most elég hamar felismertem. Csak ezért 2x annyit fizettem. Fel is jelentettem és most várom érte a pénzem, remélem a PayPal helyesen dönt, mert a csere már nagyon rám férne, de egy eredetihez képest ez borzalmas.

Meglepetés!

Ezt nem szeretném felfedni előttetek, mivel amint vissza megyek Pestre egy külön blog bejegyzést kívánok neki szentelni. No nem azért mert olyan eszeveszett jónak ígérkezik, sőt... A Gamesport 2.1 pontja nem sok jót ígér, ám mint Xbox játék gyüjtő, úgy éreztem nekem való. Mert Only on Xbox. :) (És most lehet tippelni miről van szó, valszeg úgy se találjátok ki :D )

Star Ocean: Frist Departure

Szeretem a minősége RPG-ket, a Star Ocean pedig hallottak alapján mindig is ilyennek hallottam, szerencsém még se volt hozzá. Hála a PSP-s remake-nek, most mégis megismerkedhetek azzal az epizóddal amivel "minden elkezdődött", az első résszel, remélhetőleg az előtt,hogy a negyedik részt elkezdem Xboxon. Már csak a PSP-met kéne végre pótolnom, hisz még a Crisis Core: Final Fantasy VII is végigjátszásra vár, az európai premier óta...

Gunship

Attól az eladótól vettem akitől a Phantom Crasht is, teljesen véletlenül, csupán amikor kifizettem annak az árát, az eBay ezt ajánlotta mint "más tárgyak az eladótól", és egyből felismertem. Ez a játék ugyanis egyike a szerény, 4 darabos Sgea MegaDrive kollekciómnak, amelyből a Mickey egeres sajnos gyorsan eltűnt, úgy hogy végülis 3 darabosról lehet beszélni, ám sajnos már azok is eltűntek... Most viszont legalább ezt pótolni tudtam. Sajnos már lejátszani se tudom mivel, de maga a tok csak kisebb hibákkal rendelkezik, a kézikönyv és a cartridge pedig közel tökéletes, úgy hogy igazi nosztalgikus érzés keltett hatalmába, amikor kezeimbe kaphattam. Mindezt 1500 forintért. Köszönöm eBay!

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

12 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15