Joo T2009.04.16. 20:37

Hazai ízek....

Hát srácok, kezdem érezni az áldásos hatását, hogy két szakáccsal élek együtt...

Mint azt már írtam, új albérletbe költöztem, és hát két lakótársam is szakács, ráadásul a jobbik fajtából, szóval mindig öröm költözik a szívembe, ha kedvük van itthon is főzni. És hát ez történt a hétvégén is. Peti barátom meglepett egy jó kis brassóival. Na de nem rohanok előre, inkább elmesélem az egész napot.

Szóval nagy bódóttá volt, hisz 3 napos hétvége, hétfőn bank holiday, királyság. Szombaton Peti is szabadnapos, legalább nem leszek egyedül, gondoltam. Be is mentünk Dublin központjába vásárolni, hisz Peti spanyolba készül horgásztúrára (elképesztő amúgy mennyit tud szöszmötölni a kis csalijaival, meg mit tudom én még mikkel), és hát egy-két cuccot be kellett neki is szerezni indulás előtt, nekem meg találkám is volt bent, valamint én is szerettem volna venni egy vízhatlan nacit a robogózáshoz. Sajnos az itt szinte kötelező, hát ez van, sok az eső.

Na szóval de. be a városba, hazaértünk vagy 4 fele, amikor is Petinek remek ötlete támadt, mégpedig egy brassói főzés formájában. Természetesen díjaztam az ötletet, szóval el is szaladtunk nyomban a boltba beszerezni a kellékeket. Visszatérve be is pácolta a húst, majd hagyta állni egy kicsit. Mivel végre jó időnk volt egész nap, így megfordult a fejünkben a focizás gondolata is, hisz nem árt néha mozogni is. Ki is mentünk a ház elé rúgni a bőrt, persze senki ne képzeljen, nem tudom milyen komoly dolgokat e mondat mögé. Beálltunk egymással szembe, azt rugdaltuk a labdát. De hát ez is elég volt, mert fél órára rá már mentünk is be, mondván nem szabad elsőre túlzásba vinni. Mindenesetre nyugtatgattuk magunkat, hogy legalább kimentünk, és hát szerintem igazunk is volt. Szóval be, a hús kész, Peti nekiállt sütögetni, és hát a vége az lett, hogy nem bírtam felállni az asztal mellől. Persze kaptam egy akkora adagot, hogy még szünetet is kellett tartanom, hogy mind meg tudjam enni, de egyszerűen nem tudtam otthagyni. Nagyon finom volt, és végre sikerült ennem egy igazi hazai íz-világgal megáldott ételt. Ez azért nagy szám itt kint, legalább is nekem, aki nem a konyhaművészetéről híres.

Aztán kedden meg a másik szakács lepett meg egy kis finomsággal. Krumplis tészta uborkasalátával. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire örülni fogok valaha is egy krumplis tésztának. Annyira jól esett az is, hogy le se tudom írni az élményt. Pedig mennyire egyszerű egy étel az is. És állítólag totál magyar kaja, hisz nem eszik senki más krumplit tésztával. Hát erről nem sokat tudok, de hát, ha Igor azt mondja, akkor biztos úgy van. Hiszek neki. Az az igazság, hogy mindent elhiszek neki, amíg ilyen kajákkal előrukkol. Ilyenkor azért egy kicsit el szoktam merengeni azon, hogy mi a francnak vagyok kint, ahelyett, hogy otthon élvezném a magyar konyha remekeit. Persze hamar ki is ábrándulok az ilyesfajta eltévelyedéseimből, mert hát, amint az otthonra gondolok, valahogy mindig eszembe jut a dübörgő gazdaság, a politikai helyzet, stb.

Na mindegy. Egy biztos, akárki akármit mond, a legjobb a magyar konyha. Fenomenális!!

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

1 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2 napja
18

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

7 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

8 napja
5

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

9 napja
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9