gyuri122009.06.30. 00:39

Mass Effect-Véleményem,röviden

Avagy az első játékom Xboxra...

Jól emlékszem arra a pillanatra,amikor először behelyeztem ezt a mára már kicsit kopott, kis karcokkal teli lemezt. Jól emlékszem,ahogy elkészítettem első karakterem,ahogy megvívtam első csatáimat, amikor először kellett "élet" és "halál" között döntenem,és amikor először döbbentett le egy Xbox játék. Ugyanis ledöbbentett, jó és rossz értelemben is. Néha kicsit,néha nagyon.

Először akkor,amikor átnyálaztam az Enciklopédiát,és rájöttem,hogy a játék világa talán a legkidolgozottabb amit valaha láttam. Kezdve a galaktikus történelemtől,a fajok és fegyverek háttérinformációin át, egy kis szereplő történetéig minden a helyén van. Ritkán látok ilyen alaposságot egy játékban, látszik,hogy akarnak ezzel az univerzummal kezdeni még dolgokat.(A könyvek mikor jelennek már meg magyarul?!) Régóta először olvastam és kutakodtam egy játékban,azért,mert érdekelt a dolog. 2-3 óra is beletelt,mégse bánom.

Második ledöbbenés a játék végén volt,amikor az utolsó bossharc és utolsó videó után visszatekintettem a játékra. (Játék közben nem is nézelődtem,sokszor fel sem fogtam,hogy mi történik) Epikus, hatalmas, áll leejtős. Mind a grafika( némelyik bolygó ege gyönyörű,bevallom néha perceket töltöttem az ég fürkészésével) mind a harcok( féltucat Gethet felemelni,majd a végtelen világűrbe kilökni...hmmmm) , vagy éppen a zene(ami majdnem olyan jó mint a Lost Odyssey zenéje)de leginkább a főszál az,ami miatt ilyeneket mondok. Bár lehet,hogy az is csak azért tűnik ilyen jónak,mert a melléküldetések már közel sem voltak ilyen jók... Hm. 3-szor játszottam ki,és nem volt olyan pillanat,amikor untam volna,mert tudtam,hogy ha túl vagyok az egyhangú 2-3 perceken,akkor utána kapok valami izgalmasat. Mondjuk egy párbeszédet,ahol egy rossz gomb megnyomásával megölöm a kedvenc karakteremet? Egy felejthetetlen videót? Esélyt arra,hogy lemészároljak egy ártatlan embert? Az nem is izgi.

A 3. ledöbbenés az első DLC-nél volt. Hogy miért? Mert sokkal többet vártam... Rengeteg üresjárattal is lehetett maximum 3 óra a végigjátszás,mindez a legnehezebb nehézségifokozaton. Nem untam egy percét sem,de mindaz,ami miatt szerettem az alapjátékot kiveszett belőle. A harcok nem voltak olyan szuperek, alig volt benne felfedeznivaló( igazából SEMMI sem volt benne), háttérinformációkat is csak elvétve csöpögtetett, nehéz döntés csak egy volt benne (és az is egyértelmű nem is volt igazából nehéz). Nem volt több mint egy hosszabb melléküldetés,ami után az ember keserű szájízzel áll fel szeretett játéka elől,és kérdezi mogorván magában,hogy "Csak ennyi?!".

Ez persze nem az alapjáték hibája,mégis fáj egy kicsit. Ugyanígy fáj az is,hogy az ellenfelek a karakter fejlődésével együtt fejlődnek, az is,hogy a játék piszok könnyű, és az is,hogy a szintlépésekkor az embernek nem kell gondolkodnia,hogy mire is rakjon pontot,mert egyértelmű. A mellékküldetések közel sem hozzák a főküldetések szintjét, azonkívül volt egy ígéret a fejlesztők részéről,hogy erősen kötődni fognak a főszálhoz... Nem tartották be.

Talán majd a 2. rész javít ezeken,talán nem,de az biztos,hogy meg lesz véve.

Wrex FTW!!!4

Ui: A minőségért és a mennyiségért elnézést. Ez a 2. Mass Effect tesztem(és már nem volt energiám megírni egy hasonló méretűt), ugyanis az első egy szörnyű félreértés áldozata lett. (Ki akartam törölni néhány fájlt,viszont én hülye kijelölve hagytam azt a bizonyos Word dokumentumot is...)

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7