shearer2010.04.07. 09:44

Batman: Arkham Asylum

Kicsit megkésve, de végre én is megkaparintottam a tavalyi év egyik gyöngyszemét, és a hirtelen jött, nagy lelkesedésemben gyakorlatilag 3-4 éjszaka alatt végig is toltam. Vélemény: tömör gyönyör? Nade, kicsit bővebben...

Egy Batman játéknál az a jó, hogy nem kell nagyon leírni a sztorit. Mi vagyunk Batman, a feladatunk elkapni az éppen elszabadult elmebeteg "szuperbűnözőt". Ezúttal Joker-t és roppant idegesítő sidekick-jét Harley Quinn-t. Történt ugyanis, hogy miután Batman bevitte Jokert az Arkham elmegyógyintézetbe, az Harley segítségével + egy őr árulásának köszönhetően, egyből át is vette a hatalmat. Nagyjából ennyi az alapszitu, akit bővebben is érdekelnek a dolgok, azok a játékban található hangfelvételekből még kicsivel jobban is tájékozódhatnak. Persze Joker magában még kevés lett volna, ezért meggyűlik a bajunk Bane-el, Scarecrow-al, Poison Ivy-val, Killer Croc-al és közvetve Riddler-rel is.

Miért jó játék a Batman:AA? Roppant egyszerű: 1000%-ig hozza a Batman feelinget, és emellett baromi igényesen lett megcsinálva. A grafika Unreal engine, amit a Sony fanboyok nagy előszeretettel szidalmaznak, de ettől még az egyik legjobb a "piacon", és az AA alatt is kiválóan muzsikál. A zene érdekes eset, nem figyeltem a stáblistát, hogy pontosan kik is voltak ilyen téren az illetékesek, de marha jó munkát végeztek. A játék zenéje egyszerre idézi az új Batman filmeket és a régebbi Tim Burton-féléket (ezáltal az akkori, szívemnek roppant kedves rajzfilm sorozatot is), de még a régi klasszikus '60-as évek-beli TV sorozatot is. Csillagos ötös! Sajnos ezt a szinkronhangokról már nem mondható el. A fő szereplők persze általában jók, de a mellékszereplők elég sótlanok. Mark Hamill viszont megint állat volt, mint Joker, de ez tőle már alap.

A játékmenet a klasszikus Metroid/Castlevania játékokat idézi, legalábbis ami az alapokat illeti. Az intézet területén (ami csak elsőre tűnik nagynak) meglehetősen szabadon mászkálhatunk, persze a szabadságunk fokát nagyban befolyásolja a felszerelésünk. Érdemes a már feltérképezett helyekre is időnként visszatérni, feltéve ha érdeklik a játékost a Riddler Challenge-ek. Ha nem, akkor viszont felesleges. A játék során váltogatják egymást a sima bunyós részek, a platformer helyszínek és az olyan szobák ahol igazi Sötét Lovagként csendben, lopakodva kell kiiktatnunk a túlerőben lévő ellenfeleket. Vannak bossfightok is, ezek elsőre roppant nehéznek tűnhetnek, de csak amíg rá nem jövünk az ellenség gyenge pontjára. Kicsit sajnáltam először, hogy a már említett gazfickókat egy-két kivételtől eltekintve, nem hagyományos bunyóval kell elintézni, de aztán végülis beláttam, hogy ez a játék nem elsősorban a bunyóról szól, ez nem egy beat'em'up.

A játéknak szinte minden percét élveztem, nagyon élvezetes és jól játszható anyag. Viszont RÖVID!!! Igazán elkalandozgattam volna még néhány éjszakát a szigeten. Sajnos a Riddler's Challenge-ek is csak egy-két óra plusz játékidőt biztosítanak, a különböző challenge pályák meg nem igazán motiválnak, bár 1-2 napig azokkal is ellennék. A feltételes mód azért indokolt, mert végre megjött a FF13, amit mondjuk az első egy óra után sikítva dobtam volna ki az ablakon, de egy 50+ órás játékot nem akarok ilyen rövid idő alatt megítélni.

Visszatérve a Batman:AA-ra: aki még nem próbálta, annak hajrá, a tavalyi év egyik legjobb játéka!

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

4 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

5 napja
3

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

7 napja
4

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.