Lien2010.05.07. 23:12

TESZT~Monster Hunter 3-tri

Hántolj Mánsztört.

Történet

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy ókor, ahol az ember élt. Úgy bizony. Egy ember, aki egy kis szigetre érkezett, ahol neki kellett felszabadítania a szigetet a gonosz szörnyektől. Ez az ember bele is vágott a dolgokba, és szép sorjában elkezdte gyilkolni őket...

És mindezeket egy nagy cég alkotta a CAPCOM, aki remek munkát végzett.

A kezdet

A játék elején, amikor egy profil nevet létrehoztál, létre kell hoznod a saját hősödet is, aki ízlés szerint lehet férfi, vagy nő. Aztán jönnek a megannyi csinosítási formák. Haj, szem, orr, arc, arcszőrzet. Ezeket a dolgokat szín szerint is variálhatod. Ha ez megvan, akkor jöhet az alap ruházat, annak színe, majd a karaktered hangja. A hangod lehet magas, vékony, és ezeknek a tetszés szerinti változata. Bár, azért vannak eléggé megtévesztő hangok is, tehát nem kell ettől megijedni. ( ha női karaktert csinálsz, akkor ajánlom, hogy hallgasd meg minden egyes nyögését ;) ) Azért azt nem gondoltam volna, hogy a Wii szintjén is ilyen részletesen képesek kidolgozni egyes dolgokat.

Ha megcsináltad, akkor szépen ellátogatsz a kis szigetedre, ahol élsz.

A játék

Első lépésként mindenkivel össze kell ismerkedni, hogy elmondhassák ki milyen célt fog szolgálni a játékban. Halárus, kovács, kertész, szakács és még sorolhatnám.

Ha ezt megcsináltad, akkor lassan, de szép részletesen el kell vállalnod küldetéseket a szigeten. Először csak 3 részt, majd egyre több részletet adnak meg a pályából.

Mikor az ember legelőször esik neki nem fogja tudni visszafogni magát az ügyben, hogy ne nézzen körbe mindenhol. Hiszen annyira gyönyörűen kidolgozott minden! Nem holmi monoton hátterek, tájak, nem ez a Monster Hunter világa, ami maga a csoda. És csak ennyi? Dehogy ennyi, mert ugyan ezeket a gyönyörségeket megmutatja neked a játék éjszaka is. Látod, hogy minden olyan szép, és nem is gondoltad volna, hogy ezt mind erre a konzolra. ( jó persze lehet, hogy másoknak ez nem újdonság, de nekem ez fantasztikusan szép, mivel nincsen HD konzolom, de gondolom milyen lehet azon élvezni a szépségeket )

És ha ez nem elég, akkor ott van még a többi pálya.: sivatag, esőerdő, tundra, láva?

Gyűjtsél, vegyél, öljél

A játékban a küldetéseket Quest-eknek hívják. Minden Quest máshol, és máshogyan zajlik. Hogy miért is? Ha csak simán játszol a pályán, ahol gyűjtögetsz és ölsz, ott tellik az idő, viszont, ha belevágsz egy Questbe, akkor a jelenlegi időt nézi, hogy nappal, vagy éjszaka van. Ezzel lesz a játék már megint olyan szép, hogy ezt így meg tudták csinálni benne. Minden Quest befejeztével kapsz tárgyakat, amiket eladhatsz, vagy megtarthatsz, és egy kis pénzt is. A megtartást jobban ajánlom, de arról majd később. ;)

A Questek offline 1-5 csillagosokig terjednek (online 6 csillag is van). Tehát azon belül is eléggé nagy a terjedelmük, és minél tovább haladsz, annál több egy-egy adott csillagban. Egy Quest 50 percig tart, tehát nem árt néha igyekezni is.

A Questek olyanok szoktak lenni, hogy gyűjtsél 15 darab piros korallt, vagy 3 darab monster gutsot, esetleg gyilkolj meg ennyi kisebb ellenséget.

De a kemény dió csak a vége fele jön, ugyan is Questek ként kell megölni, vagy becserkészni a szörnyet(eket).

Fegyverek

Megannyi fegyver választási lehetőséged van, ugyan is ez sokat számít, hogy ki milyen fegyverrel válik majd nagy vadásszá. :) Kard plusz pajzs, hammer, great sword, switch axe, long sword, bowgun, lance. Attól, hogy most van egy fegyvered, és elhatározod, hogy igen is ennek leszek majd a nagy mestere, hát ne mondjunk ilyet. Én is azt hittem, hogy a kard meg pajzs jó, de rájöttem, hogy nem nekem való. Ajánlatos az, hogy minden fegyvert kirpóbálsz, és majd azután döntesz. Ez azért is fontos, mert lényegesen eltér mindegyik. Ha komolyan akarsz egy fegyverrel játszani, akkor azt a fegyvert nem árt fejleszteni is. Ezeket a fegyvereket több szálon át fejlesztheted még végül eléri a legjobbat. És akkor még az elem is. Mert általában minden fegyvernek van egy eleme. Tűz, víz, föld, villám, paralízis.

Megemlíteném itt a bowgun-t, mert az lenne a puska, ami eléggé jól el lett találva. Szinte csak a profik játszanak vele. Eléggé jó, mivel ha célzunk, akkor TPS nézet jön elő, így lőhetünk. A bele való töltényeket pedig magunknak kell megvenni, összekotorni és majd azt kombinálni, hogy erősebb legyen.

Irányítás

Két fajta kontroller párosítással játszhatunk. Wiimote + nunchaku vagy wiimote + classic controller. Nos, én mind a kettőt kipróbáltam, bár mivel én a nunchakus párossal kezdtem el az egészet, és azzal csináltam meg mindent, ezért teljesen megszoktam, így ma mikor megjött a csomag, akkor egyből ki is próbáltam a classic controlleremet, és hát mit ne mondjak, TELJESEN szokatlan volt az irányítása. Rettenetes módon eltér a két irányítás, szinte minden fel van cserélve. Így aki az elején elkezdene vele játszani, és mindkét lehetősége megvan hozzá, akkor még az elején döntsön, mert a későbbiekben sokkal rosszabb lesz. Mivel a nunchakus párosítással játszok, ezért ez a játék néhány helyen kihasználja a Wii adta "hadonászásokat". Fáklya van a kezedben, és ásnod kell, ilyenkor a nunchakuval elkezdesz hadonászni. Vagy, ha éppenséggel olyan fegyverrel vagy, akkor a wiimote hadonászásával is támad, ez a switch axe. Vagy ha megrázzuk a wiimotet, akkor előrántja a fegyverünket.

A mozgásérzékelés mellett a sensor bart is kihasználja a játék, de szinte értelmetlenség céljából.

Vadászatra fel!

5 hatalmas pálya, és megannyi kisebb-nagyobb szörny. 5 különféle pálya.

A sima úgynevezett training, ahol gyakorlunk, majd néha-néha itt is meg kell küzdenünk egy pár szörnnyel. Remekül kidolgoztak mindent, ahogyan az összes többi pályán!

Sivatag: Hihetetlen, hogy az emberek tényleg úgy tekintettek a karakterekre, mint egy emberre. Vinni kell a sivatagba nappal hűsítő, este pedig melegítő löttyöt. Mindenki tudja, hogy kint a dűnéken vagy 60°C van, aztán este meg vagy -20°C, ezért is kell vinni. Mert a hőség az életünket, míg a fagyság az energiánkat szívja le. Ahogyan a sivatagban, egy cseppnyi víz sincsen, csak dűnék, és kopár vidékek.

Esőerdő: Eme pályán a víz mindig esik. Minden egyes zónája vizes, van olyan ami csak tóból áll.

Tundra: Észak? Hegyvidékek? Tél? Ez a Tundra, ahol lefagy a segged is, ha nem viszel melegítő löttyöt. Nagyon brutális, ahogyan a hóvihart egyes zónákban megcsinálták, és a hatalmas jégtömbök amik a vízen úsznak...

Vulkán: Sajnos erre a pályára nem tudtam eljutni, mert előtte meg kell ölnöm egy nehéz szörnyet, és még nem sikerült, tehát elnézést. Erről csak annyit tudok, hogy valami vulkán lábánál, belsejében játszódik.

Monsters: Vannak a kis idegesítő, és egyben könnyen megölhető, és vannak a kegyetlenül brutális nagy szörnyek.

Azért a kis szörnyekhez nem is értem, hogy a bányászó macskák hogyan jönnek képbe, de nagy muri, amikor őket elkezded püfölni, viszont el is tudnak lopni pár itemet a kis aljasok...

Ha egy nagy szörnnyel, konkrétan egy boss-al kerülsz szemtől szembe, akkor felkötheted a gatyádat, mert itt már nem a kis életvesztésedre megy ki a játék, hanem az életedre! Minden boss konkrétan nagyon valóságossá lett megtervezve, a mozgásuk, a jellemük. A nagyságához tartozó üvöltésük, amitől a fülünket fogjuk, az erejük. Nem is tudjátok milyen az, amikor a vízben vagy, és egy szörnyt úgy tudtál elkerülni, hogy PONT melletted megy el, ilyenkor a víz oldalra való sodrása lesokkol. Viszont ez elmondható a a repülő szörnyekre is, a szárnycsapásukkal csak úgy elsöpörnek minket, mint egy kis maréknyi lepkét.

Kezdetben a kissé gyengébb, majd az egyre erősebb bossok lépnek színre. Mondjuk eddig magyar, aki játszott vele, az mind azt mondta, hogy a Barroth egy szemét boss, való igaz. Én 10+ óra után tudtam csak megölni, annyira nehéz, de egy másik fegyverre való átváltás nyomban segített, és pár próbálkozásra már sikerült is.

Online

MMO RPG? Igen! Mivel nem csak hogy egy szép kis storyja van, de egy rengeteg ideig tartó online módozata is. Sikerült végre még egy játékot alkotni, ami engedélyezi a Wii Speak támogatását, így neten barátainkkal, és más emberekkel egyaránt tudunk beszélni! Sajnos nekem nem megy a Wii Speak, mivel mindenki tudja már a storyját, hát mit ne mondjak, tökre szívás. =/ De itt is, mint ahogyan az Animal Crossing: LGTTC-ben is, lehet használni USB-s klaviatúrát, így, ha valaki nem is tudna beszélni, de gyorsan meg tudja osztani a megnyilvánulását, az megteheti. Sajnos a nunchakus meg CC-s kontrollerekkel nagyon nehéz az írás, így mire két szót leírsz az siralmasan 1 perce is beletelhet. Neten játszhatunk a barátainkkal, vagy éppen másokkal. Viszont itt rengeteg a szerver, szoba. Az Amerikai, Japán és Európai, meg gondolom az Ausztrál(?) el van különítve. Mindegyik külön álló. Így aki azt gondolta, hogy na majd a Japánokkal megcsinálom ezt meg azt a Questet, hát az most szomorkodhat, mert ilyet nem lehet. Viszont a ahogyan offline is, online is ugyan azokat a Questeket kell megcsinálni, csak maximum 4-en, ami valamivel könnyebb, így a nagyobb szörnyek leverése már gyerekjáték, vagy mégsem? ;) Azért úgy nem ajánlatos felmenni az internetre, ha fingod sincs az irányításról, szörnyekről, pályákról, mert úgy esélytelen, és nem jó dolog, ha ilyenek miatt szív a te csapatod.

Ajánlottabb, ha haverokkal/barátokkal a legjobb. Mi jelenleg úgy vagyunk meg négyen, hogy mindegyikünknek van Skype-ja, és közben beszélünk, ami jó dolog. ^^

Szintfejlődés? Igen. De csak online, mert offline nem lehet. A szinted csak annyit mutat, hogy a több csillagos Questeket megcsinálhatod majd egy szintén veled egyenlő nagyságú játékossal, ezzel is elkerülve a bénákat, hogy ők ne rontsák a játékot. Itt a legmagasabb a 6 csillagos Quest, ami offline nincsen, fincsi lehet. :)

Itt a felszereléseddel, és a fegyvereddel lehetsz erős, mert a szint az se nem növeli az életcsíkodat, se nem az energiádat.

Pozitívum.: Hosszú játékélmény, gyönyörű grafika, remek kiegyensúlyozottság.

Negatívum: Kameraforgatás, onlinen való kommentelés.

Öröm: A macskák gyilkolászása vicces dolog. :)

Grafika: 10/10

Játszhatóság: 9/10

Szavatosság: 9/10

Zene/Hang: 9/10

Összesen: 37/40

Köszönöm, hogy elolvastátok a tesztemet. Nagyon remélem, hogy mindenkinek tetszett. Viszont abban tisztában vagyok, hogy valóban hosszúra sikeredett. =)

by Lien

És most jöjjön egy kis Lien story:

Tehát megrendeltem a játékot, és ma jött meg. Pixmania yeah... -_- 10 munkanapot ígértek, és 9 alatt hozták, ez van.

Viszont a doboz bontatlan volt, nagyon szép látvány! =O Kibontottam, mert mindenképpen ki szerettem volna próbálni a Classic Controller Prot, nomeg kell is. Erre kiveszek mindent, és mit látok? BONTOTT A JÁTÉK! T_T Miért nincsen az ilyen lefóliázva? D; Sírva fakadtam, hogy nem lehetett becsomagolni, pedig az AC-t becsomagolva hozták. D,: Tudom, hogy nem nyúltak bele a dobozba, de így kiadni egy játékot. D; A lemezhez egy ujjal sem nyúltam, annyira ügyeltem arra, amikor kivettem a papírokat, hogy még egy ujjlenyomat sem legyen rajta. És ha netalán tán eladnám senki sem hinne nekem, hogy ezzel még egyszer sem játszottam. ='(

És íme a képek a BONTOTT játékról... (már nem is érzem magamat Liennek, hogy nem bontom ki.... T_T )

Click!

Click!

Click!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

6 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==