Rewmac2010.05.26. 17:00

Multiplayer DLC - Avagy a jóslat valóra válik

Semmi sincs ingyen...Eljött az idő, hogy fizessünk...

Pont a napokban volt erről szó is a fórumon, ahol felháborodásomnak adtam hangot. Ennek egy egészen egyszerű oka volt. Az egyes kiadók játékainál a mutliplayer módért fizetni kell majd. Ezek az EA és a THQ. Először közelítsük meg felhasználói szempontból a dolgot. Azok akik rendesen veszik a játékokat és fizetnek a LIVE-ért ez egy újabb költség lesz. Igaz csak akkor kell fizetnünk érte ha nem fóliásan vesszük meg az anyagot. Az én gondom ezzel mint aktív 360 felhasználó és folyamatos Gold member, hogy végereményben én már fizetek egyszer a LIVE-ért, tehát azért a szolgáltatásért ami biztosítja számomra a mulitplayer játékmód használatát. Erre látom, hogy meg is jött az első multiplayer DLC 400 pontért a UFC 2010-hez. Mint fogyasztó én ezt undorító lehúzásnak tartom. Talán egy éve lehetett amikor Ghz-val beszélgettünk egyet a Resident Evil 5 Versus DLC-je kapcsán. Ami eleve ott volt a lemezen, persze ezt azóta is tagadják, de egy multimód nem pár kb. Szóval arról esett ezen beszélgetés során szó, hogy hamarosan fizetni fogunk a multizásért pluszban és valószínű szépen lassan adagolják majd be nekünk. Most látni, hogy jóslat beteljesedett. Először a sport játékok és csak ha használtan vesszük. Aztán jönnek szépen sorban majd a többiek és a végén bármilyen játékot is vesszünk meg külön vehetünk hozzá multit is. A szépsége annyi, hogy Gold nélkül ez sem ér szart sem. Tehát ha nem fizetjük a goldot, de esetleg leszedjük a DLC-t akkor is baszhatjuk. Nem tartom tisztességes megoldásnak, de hát ott kell lehúzni a fogyasztót ahol lehet, főleg ha nem tudnak ezzel mit csinálni. Egy valaminek lehet örülni, ezek a játékok melyeknek a használtan nincs multijuk iszonyatosan olcsók lesznek ha valaki el akarja majd adni. A szokásos 1000-2000 helyett 3000-et simán esik az ára ha kód fel lett használva és akár csak pár napos a cucc.

A másik oldalról pedig brilliáns megoldás. Ha nem mint fogyasztó nézem egyenlőre ez tűnik a legjobb harcnak a használt játékok és a kalózmásolatok ellen. Egy kis bónusz profit is csattan a végén az meg aztán főleg jó. No nem mondom, hogy ebből elmenni nyaralni a fejlesztők vagy éppen a kiadó dolgozói, de azért kijön belőle a napi ebéd.

Számomra az a fura, hogy sokaknak fel sem tűnik mi indult meg az elmúlt egy évben DLC címszó alatt. A legtöbb esetben ha plusz tartalmat is kapunk az is olyan minimális, hogy kimondani nem lehet. Olyan játékokhoz jönnek multiplayer pályák amit 5-en játszanak már csak az egész világon. Ha pedig valami olyanhoz jön amit tényleg sokan az vagy olyan drága, hogy nem éri vagy már rajta van a lemezen vagy egyszerű remake. Szóval lesznek itt még érdekességek ahogy beindul ez a gépezet. Egyik oldalról annyit tudnék baszd megezni, hogy képtelenség viszont egy másik szemptonból nagyon jó húzásnak tartom....Ilyen ez. Egy öreg barátom szavaival élve : Nem egyszerű dolgok ezek!

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

1 napja
1

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

1 napja
4

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

3 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

5 napja
6

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15