shearer2010.07.14. 11:21

Narancsdoboz

Az első Half-Life mindig is az egyik legkedvesebb játék volt számomra. Minden pillanata élmény volt, annak idején csodaszámba ment, roppant magasra rakta a lécet, szinte minden szempontból. Viszont annak ellenére, hogy mennyire szerettem, a különböző kiegészítőkkel nem nagyon törődtem, a második rész és annak folytatásai pedig teljesen kimaradtak az életemből. Mostanáig.

Már szemeztem egy ideje a "The Orange Box" nevezetű játékgyűjteménnyel, ám mindig volt valami más, ami éppen érdekelt. Aztán június végén nagyon elkapott a Half-Life feeling, és mivel pont találtam egyet olcsón, ezért végül megvettem. Aki nem tudná, az Orange Box ÖT játékot tartalmaz, és mivel manapság már 2-3 ezer ft-ért beszerezhető, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom. Node, lássuk az öt game-et...

PORTAL

Amikor megvettem a játékot még nem hittem volna, hogy először ezzel fogok játszani. Sőt, hogy annyira magába szippant, hogy szinte együltő helyemben végigtolom. A Portal egy egészen zseniális játék. Aki nem ismerné: ez egy logikai FPS, ahol átjárókat nyitogatva kell megoldani a továbbjutást. Már maga az alapkoncepció is remek, ám ezt még megfejelték kiváló hangulattal, és nagy adag humorral. Egyedül azt sajnálom, hogy elég rövid. Ugyan a különböző challenge módok biztosítanak némi extra játékidőt (a hat pálya advanced módját meg is csináltam), de engem alapvetően nem motivál, hogy ugyanazokat a helyszíneket egyre gyorsabban, egyre kevesebb lépésből megcsináljam.

Summa: 10/9

Half-Life 2

Gordon Freeman kalandjai folytatódnak. Mindig is szkeptikus voltam az olyan kijelentésekkel kapcsolatban, hogy ez lenne minden idők egyik legjobb FPS-e, pedig de. Valami oltári nagyot alkottak a Valvénél! Ugyan a grafika már kicsit megkopott, viszont a fizika, a játékmenet és főleg a hangulat egyszerűen mindent visz. Ugyan nekem kicsit hiányzott a HL1-es Black Mesa pályák klausztrofób hangulata, de van helyete bőven más érdekes helyszín ami szintúgy remek szórakozást garantálnak. A járműves részek elsőre furcsák voltak, de a megvalósításuk relatíve jó lett. A gravigun fantasztikus, de az is komoly felüdülés volt, hogy nem csak 2-3 fegyver lehet nálunk, hanem mind. Döbbenetes, de ismét sikerült megvalósítani, hogy az ÖSSZES fegyver hasznos és ugyanolyan effektív legyen. Ami még apróbb negatívum: ezúttal sem sikerült emlékezetes zenei aláfestést alkotni. Úgy látszik ez a Valvénak nem megy.

Summa: 10/9,5

Half-Life 2: Episode One

Óriási cliffhangerrel ért véget a HL2, Odinnak legyen hála, hogy azonnal folytatni tudtam a sztorit, nem kellett rá hónapokat, éveket várnom. Az Ep1 ugyanott folytatja a dolgokat, ahol a HL2 abbahagyta. Igazándiból túl sok újdonságot nem mutat fel, inkább az előző rész megoldásait láthatjuk viszont, persze továbbcsiszolva és variálva. Sztori szempontjából is végre kezdenek kiderülni a dolgok. Sajnos nagyon rövid.

Summa: 10/7

Half-Life 2: Episode Two

Az újabb epizódra eléggé összeszedte magát a Valve. Új helyszínek és új ellenfelek is vannak, játékidő tekintetében is majd' kétszer olyan hosszú, mint az Ep2. Játékmenetbeli újdonságok is vannak, bár nem túl sok. A sztori még pörgősebb, még epikusabb, mint az előző epizód, és a befejezés elképesztő lett. Amúgy a Valve programozói szarjanak sünt, hogy egy ilyen befejezés után évekig váratják a népet a folytatással.

Ha lesz Ep3 (szerintem nem lesz, a következő felvonás már HL3 lesz), akkor viszont ideje, hogy kitaláljanak valami újat is. Akármennyire remek az Ep2, azért itt már kezdtem unni, hogy szinte mindig a gravigun jelentette a megoldást. Még egy negatívum, bár ez a teljes HL2-re vonatkozik: a nehézséget azért szerintem nem sikerült túl jól belőni. Oké, a HL játékok sosem számítottak könnyűnek (főleg elsőre, amikor az ember még nem érez rá a dolgokra), de van néhány nagyon durva "tüske". Ravenholmban, az Ep1-ben a sötét zombis résznél, az Ep2 végén szabályosan vért izzadtam. Főleg ez utóbbi izzasztott meg nagyon, persze így volt igazán édes a siker íze. :)

Summa: 10/8,5

Team Fortress 2

Ezt csak kipróbáltam, de finoman fogalmazva sem tetszett.

Summa summarum: Orange Box FTW! Igazi főnyeremény volt ez a csomag.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

3 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
28

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7