Kiccsidzson2010.07.27. 20:52

Perpétum móbile

(Teszkó gazdaságos hóesés: a válság hatására nincs forrás arra Odafönn, hogy szemenként/pelyhenként hullajtsák a havat. Ezért ilyen időkben bevetik télen a takarékos megoldást, a teszkó-gazdaságos hóesést. Minden udvar kap egy darab bazi nagy hópelyhet - leesve ez kb úgy néz ki, mikor az IFA leborítja a sódert. És aki majd akarja, az szétgereblyézheti magának. Mert ez a megoldás így sokkal olcsóbb. Igaz, hülyén néz ki, mint amikor a megmaradt csokinyuszikat újracsomagolják decemberben Mikulásnak, és a csokitélapónak ott dudorodik hátul a farka, de hát mit lehet tenni, ez van.)

Volt valaha egy hobbiember. Azért hívták így, mert mindene a hobbi volt. Illetve mindent szívesen, hobbi szinten csinált. Még pontosabban nem is volt hobbija, mert elvették tőle.

A hobbiember soha nem tudott igazán élni. No nem azért, mert gátlásos volt (voltak ugyan gátlásai, de ezek a gátlások gátlásos gátlások voltak, ami annyit jelent, hogy gátlásosságuk miatt soha nem tudtak felszínre törni. Mert ha gátlásai gátlástalanok lettek volna, akkor a hobbiember gátlásos lett volna), hanem azért, mert hobbiember létére nem volt hobbija. Minden amibe belekezdett, pénzt hozott a konyhára, így ölve meg a kedvtelést.

Szeretett modellezni régen, de egyszer elment egy modellbemutatóra, amit azonnal meg is nyert, és még reklámszerződést is kötöttek vele.

Szeretett főzőcskézni is, be is került egy tv műsorba, és óriási sztár lett belőle. Minden, amibe belefogott, siker kísérte, és a vele járó anyagi elismerés. És a pénz csak úgy ömlött.

Kikapcsolódásként írt egy könyvet (humoros könyvet, mert humoros személyiség volt ő), de eldugta, nehogy siker legyen belőle. A takarítónője viszont megtalálta, és nyilvánosságra hozta. Istentelen nagy bestseller lett. Annyira humoros volt a mű, hogy egyik olvasója véresre röhögte magát rajta, minekután be kellett őt szállítani a kórházba, de a szerencsétlen a kórházba szállítás közben meghalt. Be is perelték a Hobbiembert, de a Hobbiember kontra Állam pert is ő nyerte meg, és ez az incidens csak még tovább növelte könyve amúgy sem kicsiny sikerét.

Rengeteg pénze volt már. Minden mihez hozzányúlt arannyá változott.

Az összes segélyszervezetnek annyit adakozott, hogy azok már a jó büdös francba küldték el őt, mondván: " Köszönjük, nem kell több pénz... Nincs több szegény ember, nem érted? NINCS!"

A bankszámláit már letiltatta mind, hogy ne tudják tovább tömni azokat, de erre pénzelői új módszert találtak ki:

  • Buríthatod Józsi! - mondta társa a billencses autó sofőrjének, aki meg is kezdte a több tonna papírpénzt leönteni - a hobbiember hangos tiltakozása és k*rvaanyázása közepette - hatalmas háza elé.

  • Vigyétek el! Nekem nem kell! - ordította a hobbiember a teherautó után, és pár köteg papírpénzt utána is hajított.

Majd térdre rogyott.

Azon gondolkodott, hogy elvették tőle minden hobbiját. Mert a hobbi úgy nem hobbi, hogy pénzt keres vele. Legalábbis az nem igazi hobbi. Az igazi hobbi az, ami viszi a pénzt. Ilyet szeretett volna mindig. Mert akkor megmaradt volna ő is az univerzum nagy egyetemes törvényében. Valamit valamiért. Ő dolgozott volna, hogy azután a hobbijára elverje a verejtékkel megkeresett összeget. De ez neki soha nem adatott meg.

Eszébe jutott valami. Ő nem más, mint egy emberi perpetum mobile. Egy "örökmozgó", ami csak termeli az energiát, és soha nem fogyasztja. És ebbe már bele kell törődnie. Ez az ő sorsa.

És a hobbiember csak nézte a számára értéktelen, nagy rakás pénzt.

Legalább olyan furcsán és zavartan nézte, mint karácsonykor a kis család az udvarára nagy robajjal hirtelen megérkező teszkó gazdaságos hóesést.

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

4 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

5 napja
3

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

7 napja
4

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.