Kiccsidzson2010.07.30. 15:17

Evolúció

avagy a kis szopógép története A kis gép mindennapi rutinját végezte, előre és hátra járt a kicsi feje. Sokszor megismételte már ezt a mozdulatsort, rengetegszer. Igazából mást sem csinált eddigi "életében". És most rájött erre. Kiköpte hát a műbrokit (mert műf*szszopó gép volt ő), és elgondolkodott egy percre. Gondolkodása közben (bár nem nagyon tudott még miről gondolkodni) körbenézett a szobában ahol tartózkodott. Gépeket látott mindenfelé. Kisebbeket és nagyobbakat, furcsákat és érdekeseket is. Látott kávéfőzőgépet és turmixgépet. Látta a tévénézőgépet a fotelban, és látta az előtte ide oda járkáló akadékgépet is. Látott motoros kályhát és motoros akváriumot, és látta a benne úszkáló apró motoroshalakat is. De gazdáikat nem látta. Élő és lélegző lényt egyet sem látott. A kis szopógép leugrott az asztalról, ahol eddigi életét töltötte, és kiment a szobából. Odatotyogott az előtér nagy üvegablakainak egyikéhez, és lenézett a mélybe. Odalenn látta az ezernyi cikázó autómobilt, mik persze már teljesen automaták voltak. Ha néhány évvel hamarabb eszmél, még embereket is láthatott volna bennük. Láthatta volna a különös átalakulást. Láthatta volna, mint automatizálják az automobilokat, minekután elég volt már az uticélt beütni, s azok baleset nélkül, összehangoltan szállították le utasaikat a megadott helyszínre. Láthatta volna, hogyan váltak kihasználatlanná a - vész esetére azért még megtartott - perifériák: a pedálok, kormányok és sebességváltó karok. Láthatta volna azt is, mikor az emberek, unalmukat űzvén, digitális játékokkal múlatták az időt önjáróvá vált autóikban. Később az elülső szélvédőre vetített filmek bámulása jött divatba autózás közben, majd ugyanezen szélvédőt használták megjelenítő eszközként a későbbi videójátékok számára. A nagy ötlet ezután jött, mikor a szoftvergyártó cégek a meglévő pe

A szopógép leliftezett a földszintre, és kisétált az utcára. Tetszett neki az utca. Szép fények villogtak mindenfelé, pedig még nem is volt még este. Néha, régebben is megleste párszor az esti fényeket, persze munkáját nem elhanyagolva, csak úgy a szeme sarkából.

Elindult a járdán. Szeretett volna találni egy élő és lélegző lényt. Haloványan még emlékezett rájuk, tehát tudta, hogy néznek ki, és minden bizonnyal felismerte volna őket, ha találkozik velük.

Ment és mendegélt a kis szopógép, míg egy épülethez nem ért, minek vörös plusz jel volt az üvegajtaján. Benyitott. Steril folyosón sétált végig, jobbra és balra szobák nyíltak, bennük üres ágyakkal. A folyosón is voltak ágyak, kerekesek. Néhány ajtó zárva volt, ezekbe nem tudott bemenni. Ha mindegyikbe be tudott volna menni, láthatott volna egy élő és lélegző lényt. Igaz csak olyat, amit egy gép tartott életben, folyamatosan pumpálva bele az oxigént és egyéb matériákat. A másik, a lélegeztetett ember mellkasán pihenő lényt élőnek aligha lehetett volna nevezni. De ő is lény volt, ehhez nem fér kétség. Az ütemesen fel és le mozgó mellkason pihentette egykor szebb napokat látott rovarszerű tagjait. És ugyan aszott szárnyai még repültek volna, de ő már nem mozdult.

A kis gép az épület hátsó ajtaján távozott. Az út, mi inenn továbbvitt, már kifelé vezetett a forgatagból, a céltalanul cikázó automobilok száma egyre csökkent. Lassan az aszfalt is megszűnt gépünk lábai alatt, földút váltotta fel azt.

És a porhanyós földút két oldalán felsorakoztak a hantok. Először csak egy kettő, majd ahogy haladt a kis gép, úgy sokasodtak a púpok, verődtek rendbe, foghíjtalanul. És gépek áltak mellettük, Komplett-életet-leélő gépek. Olyanok, mik személyre szóltak, s miknek bekapcsolása után tulajdonosuknak már nem volt több dolga e világon, talán csak annyi, hogy ássanak (persze utolsó munkájukat is géppel végeztették).

A kis gép nézelődött még egy darabig, majd elindult. Sokat kell még mennie. Talán ha valami eszközzel fel is gyorsíthatná a mozgását.., fontolgatta, majd gyorsan kiverte a gondolatot a fejéből.

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

4 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

5 napja
3

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

7 napja
4

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.