Kiccsidzson2010.08.13. 20:17

A konzolokrul

Éppen magyaráztam ceunak, hogy szépek az FF XIII videói, csak néha belassulnak, de nem vészes, mert az x-es verza állítólag ezerszer rosszabb. Lóf*szt. Nem a videó lassul be, a szkver tökéletes munkát végzett (legalábbis ps3-on), az én gépem olvasófeje sz*rakszik. 2 éves sincs a masina, csak én használom, eddig kb 15 játék ment végig rajta. Érted, 15 játék, átlagban 10-20 órás végigjátszással. Tehát ha visszaosztom, napi fél órát használtam átlagban (valamikor többet, valamikor kevesebbet, volt olyan is, hogy egy hónapig nem kapcsoltam be). És ennyit bírnak, ekkor már jelentkeznek a megbetegedés első tünetei. Fasza. Direkt nem vettem első szériás gépet (a ps2-vel is megszívtam, 170ezerért már az első évben sz*rakodni kezdett - nehezen nyílott a lemeztálca, nem olvasta a dvd lemezeket, stb), kivártam, hátha a "kiforrottabb technika majd jobban bírja. Hát nem bírja jobban, ugyanolyan kényes mint a első generációs. És ugyanolyan sz*r mint az xbox (ami ugye szerencsére mégsz*rabb, így van érve a szoni fannak, hogy az övé szerencsére csak egy félkemény sz*r, az xesé meg egy szétfolyó f*s), ugyanolyan sz*r mint a többi szórakoztató (inkább felidegesítő) elektronika. Hisz minek is tartson ki sokáig, az már nem illik bele a hülyegyerek módjára fogyasztó fogyasztói társadalom képébe. Majd veszünk újat. Legjobb bemenni egy üzletbe, és venni egy másik terméket. De nem is érdemes hazavinni, legjobb ha az ember beleb*ssza azt az első kukába - így pörög a gazdaság, nemde? -, és visszamegy a boltba másikat venni. De minek is bolt? Nem lenne egyszerűbb, ha a szállító kamion az üzlet helyett egyenesen a szeméttelepre menne, és ott leborítaná a tartalmát? Dehogynem. Mint ahogy egy humorista mondotta: legyjobb ha az ételt egyenesen a vécébe öntjük. Visszaemlékszem apám Orion rádiójára, ami még ma, 40 évesen (!) is tisztán szól, és tökéletesen műkszik. Vagy a Videoton tévére, ami

Biodicsom és Behemót King

Éppen biodicsomot zabálok - ami nem keverendő össze a paradicsommal, ami ugye a sérült biodicsom -, mikor is látom, hogy a televízióban megjelenik Dávid Ibolya és Eidolonja, Bokros Lajos (még a választás előtt íródott emebejegyzés). Mindketten leülnek a műsorvezetővel szemben, és szájukat jártatva heves gesztikulálásba kezdenek. Látom már, hogy varázslás lesz itt, ki is kapcsolom gyorsan a tv-t, nehogy baj legyen. Azért egy p*csadicsomot (nőnemű biodicsom) még hozzávágok a képernyőhöz, hogy blokkolja a varázst, ha esetleg valami átjutott belőle.


FF XIII:

Nos, összeállt a csipetcsapat, név szerint: Lighting (ki nem hagynám, a legjobb FF csaj az összes közül, minden FF részt beleértve). Sazh, mert csak ő tudja jelenleg a Haste varázst, és az ugye alap. És végül de nem utolsó sorban Fang cica, mert kell fetétlenül kell egy okleveles Sentinel is.

Felkerekedtünk hát így hármasban Behemót Kinget ölni. Tettük mindezt a Nagy Mezőn, hol gigászi kolosszusok lépkednek, s hol végre eljátszhattam egyik legfőbb vágyam, miszerint óriási lények oszlopszerű lábai között szaladgálhattam, mint tették ezt megannyi apró emberkék megannyi dínós filmben.

Tehát először is kellett egy Behemót King, hogy legyilkolhassuk. Találtam is egyet, s megpróbáltam lopózni ugyan, hogy hátbatámadhassam, de a Behemótkirály komoly ellenfél, nem lehet ám csak úgy mögé osonni, mert egyből kiszúrja az ilyen praktikát.

Szemtől szembe kellett hát harcolnunk. Ki is nyírta egyből Sazh kollégát, ki azon nyomban elterült a földön. Átváltottam hát másik paradigmára, amiben Lighting kisasszony a gyógyító, s én Fang macával vagyok mint harcos. Persze lehetnék Lightinggal is, de akkor nekem kéne személyesen gyógyítanom, amit én nem állhatok. Jobb szeretem inkább a harcot, az ellenfél csapkodását, majd felk*rását a levegőbe, és az ott történő további megrakását.

Szóval Sazh ott fekszik kidőlve, Lightingnak kéne feltámasztania. Igen ám, de ő nem támaszt (pedig már tudja azt a varázst), inkább engem - vagyis Fangot, akit irányítok - b*sztat mindenféle gyógyítással. Még akkor is, mikor már fullon vagyok, nem fér belém több Cure.

Támasszad fel már a negrót, a teringettét! - mondom neki, de csak nem hallja meg, tovább pumpálja belém és magába a gyógyítást, pedig már olyan zöldek vagyunk mint a koranyári nyárfa.

A FEKÁVAL TÖRŐDJÉL HÜLYEK*RVA! - mondom neki - Már folyik ki a vére, tiszta sápadt szegény, lassan fehérember lesz belőle! TÁMASSZAD MÁR FEL, LÉGYSZI!

Azért lassan észbe kap és feltámassza Sazh-t. A behemótot meg, ha nehezen is, de levadásszuk.

Vadásszunk le még egyet! Jó. Odébb találunk is egy másik példányt, szép kifejlett egyed, éppen egy mutáns farkassal küzd. Haha, ez jó lesz.

Beszállunk mi is a csatába, de nem kell harcolnunk. A behemót és a megafarkas irtja egymást, nekünk nincs más dolgunk, csak megvárni, melyik győz. A farkas lesz az, mondja Fang, a vadállatok nagy szakértője. Nem, a behemót lesz a nyerő, mondja Lighting, miközben rágyújt egy cigarettára. Megkínálja Fangot is. Szívnak, miközben a fegyvereikre támaszkodva nézik a műsort. Le van lazulva az egész csapat.

Sazh meg egyenesen belőtte magát, majd elvágódott újra, mint aki ráivott a potionra. Úgylátszik ma ez a szokása.

Végül a behemót nyer, de csak nagyon kicsivel. Egy miliméter életerővel jön oda a jól képzett és fegyelmezett kommandómhoz.

Mielőtt bármit is tehetne, Lighting LV25-ös Gladiusának egyetlen csapásával intézi el.

Jól van Lighting, szép mozdulat volt. Minden meg van bocsájtva.

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

1 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2 napja
17

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

7 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

8 napja
5

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

9 napja
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9