Rewmac2010.11.12. 00:31

King Of Fighters 2002 Unlimited Match

A harcosok újra összecsapnak...Jöjjön aminek jönnie kell...

A King of Fighters nem éli már fénykorát, úgy ahogyan a készítő SNK sem. Valljuk be a modern átiratnak egészen elképesztően sikerült alul múlnia az előző generációkat. Mondhatjuk, hogy 2002-be lezárult a tényleges sorozat. A 3D-s változatos már régen elhagyták az a hangulati és precíziós harci elemet, ami az elődökben megvolt. Ám a rajongóknak és az érdeklődőknek még nem kell feladni a reményt, hiszen hála a reboot gazdag generációnak a King Of Fighters 2002 Unlimited Match most némi tuninggal áll be az Xbox Live Aracade játékok csatasorába.

Azt hiszem, nem mondok újdonságot azzal, hogy a King Of Fighters az egyik legváltozatosabb és egyben legnehezebb kétdimenziós játékok közé tartozott anno. Visszaköszön hát egy utolsó árkád csatára. Ellentétben az előző részekkel, most tényleges a japán vágatlan otthoni verzió került ki a piactérre. Mint tudjuk az előző esetekben ez csak némi marketingfogás volt. A harcrendszere hasonló a Street Fighter késői 2D-s részeihez. Vannak különböző képességeink, speciális támadásaink és ultratámadásaink. Ezekből karakterenként változik, kinek mennyi van. Persze e gigantikus erejű támadások használatához először fel kell töltenünk az erő csíkunkat az ellenfél támadásával. Ha ezzel megvagyunk, akkor meg lehet próbálkozni, de nem tilos eldobálni a semmibe. A blokk ugyanis képes levédeni e támadásokat is, így érdemes kivárni a megfelelő pillanatot, mert ha rosszkor sütjük el akkor nem csak, hogy a látványos fényjáték és animáció is elmarad, de az erre szolgáló csíkunkból is fogy. A blokk viszont nem tesz minket legyőzhetetlenné. Az életerő alatti kék csík jelzi, hogy mennyi ideig tudunk még konstans védekezni a minket érő megruházások ellen. Amennyiben kifogy, védelmünk áttör és egy pillanatra védtelenné válunk. Ez az idő éppen elég, hogy kevesebb életerővel térjünk vissza aktív résztvevőként a csatába, mint amennyivel szerettünk volna. A harcrendszer precizitása az átiratban még inkább megkérdőjelezhetetlen. Vannak benne kisebb hibák, de ha mélyebben beleássuk magunkat, akkor rájövünk legtöbb hibás elemet mi játékosok és a bennünk tomboló adrenalin okozza. A maechanika nem tökéletes, de ettől még nem hibás a tákolmány, csak nem tökéletes. Gyakorlás nagyon fontos, senki ne várja, hogy mindenkit sorban meg fog tudni verni az első egy óra után. A játékban egyébként 66 karakter teszi tiszteletét. Ezek közül úgy 56 különbözik egymástól teljesen, a többi az valakinek a klónja vagy a klasszikus verziója. Valamennyire ők is különböznek sima változatuktól, de nem sorolnám a teljesen különálló karakterek csoportjába.

Játékmódból is van bőven. A tradicionális csapat küzdelem maradt. Itt 3 fős csapatok küzdenek egymás ellen. Egy karakter addig marad aktív, amíg le nem győzik. Ez alkalmazható egyszemélyes, lokális több személyes és online játékmódokban is. Természetes az egy az egy ellen küzdelmek nélkül a verekedős játékok klasszikus érzése nem érintene meg minket. Természetesen a készítők gondoskodtak arról, hogy ez jelen legyen. Ezen kívül van még egy Endless mód ahol végtelen számú ellenfél ellen küzdhetünk egy életerő csíkkal. Minden ellenfél legyőzése után visszakapunk valamennyit az elvesztett életünkből. Tulajdonképpen a klasszikus Survival mód. Elengedhetetlen kelléke egy ilyen játéknak a gyakorló tér, ahol a mozdulatokat és az egyéb speciális támadásokat kedvünkre tanulhatjuk be. Sajnos a netkódot idén sem sikerült rendesen megírni és már-már kezdem azt hinni, hogy a japánok nem is tudnak tisztességesen online multiplayer rendszert csinálni. Siralmasan nagy a lagg ami teljesen tönkreteszi a játékélményt. A precíz mechanika fabatkát sem ér, jó formán imádkozni kell, hogy mi előbb támadjunk, mint az ellenfél és ne csak látszatra.

A játék mentési rendszere sajnos részben az online állapothoz is kötve van. Ha online vagyunk és megszakad a netünk mi játszhatunk tovább, de semmit nem fog elmenteni és végén minket érvénytelen felhasználónak fog tekinteni. Ilyenkor kell kilépni majd vissza. Ez gyakran feloldható karakterek megszerzését.

A grafika amolyan fél HD. A hátterek gyönyörűek és élesek, remek az animációjuk. Az „előtér” olyan soft pixel a klasszikusság kedvéért. Ez állítható teljesen régiesre vagy simítottra. Mind a két esetben részletes kép elemeket kapunk. A mozgás animáció minden karakter esetében részletes és teljesen egyedi (leszámítva egymás klónjait). Nincs akadás, v-sync hiba vagy képfrissítés esés, tökéletesen fut, ahogy ez elvárható egy letölthető címtől.

A zene kiváló. Változatos és klasszikus. A rajongóknak biztosan megmelengeti majd a szívét, de a laikusoknak csak ismétlődő melódiának fog tűnni. Akárhogyan is a játék hangulatához tökéletesen passzol.

Összességében a King OF Fighters részben a sorozat rajongóinak kedvéért jött ki, de újdonsültek sem maradnak le semmiről. Változatosság és hihetetlenül kidolgozott harcrendszer jellemzi. Remek választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni milyen is egy közepesen kihívás gazdag verekedős játék, de nem szeretnének ezért messzire menni. A 800 microsoft pontot teljes egészében megéri. Akinek megtetszik napokig el fog vele játszani.

  • Remek harcrendszer

  • Változatosság

  • Hangulat

  • Hihetetlenül rossz netkód

  • Plusz tartalom nincs az eredetihez képest

  • Nagyon rossz mentési rendszer

Összpontszám : 7.5

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

3 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

4 napja
30

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7