Kiccsidzson2011.02.06. 21:42

A köhögőgép

Hát ez nem lehet igaz, bázz. Ez a sz*r már két órája csinálja. Már két órája kerpál itt nekem. Azóta, mióta ide beállították és bekapcsolták. Mi a f*szomnak kellett ezt egyáltalán idehozni? Mi értelme van ennek? És mi a sz*rért nem lehet kikapcsolni? Megáll az ember esze. Legalább lehetne lehalkítani, vagy valami. Így nem lehet nyugodtan dolgozni!! Miért nem inkább egy kávéautómatát hoztatok?? Komolyan mondom, ez egy agyrém! És miért csak ezt a száraz köhögést tudja?? Hogy fulladna meg a kitalálójával együtt!! A F*SZOMAT ELDOBOM B*ZMEG, HA NEM HAGYJA ABBA!! IDE NE HOZZATOK TÖBBET!!!!! IDE NE HOZZÁTOK, MERT KIB*SZKODOM AZ ABLAKON AZ ÖSSZESET, HA MÉG EGYET IDEHOZTOK!!! KOMOLYAN BESZÉLEK!!!!! -----------------

Valami széles úton kerekezek. Asszem autópálya lesz ez, mert az autók úgy mennek, mint az őrültek. Nem tudok mást tenni, odalépek én is a bringának, tartani kell a tempót. Úgy tekerek, mint egy kis duracell nyuszi, a lánc felizzik, a lánckerék vörös színbe vált. Csak meg ne égesse a lábam.

Kb százharminccal mehetek. Nem is tudtam, hogy ekkora sebességre is képes vagyok. Feljebb nyomom még egy kicsit a tempót, had lássam, mit bír a gép.

A csengővel rácsengetek egy béemvésre, húzódjon be a belső sávba, ha nem bírja az iramot. De nem hallgat rám, vagy csak nem hallja, hogy mit is akarok.

Az autók között szlalomozok kb százötvennel, a menetszél nagyon erős, a füleimet a koponyámra simítja. Mégiscsak sapka kellett volna b*zmeg. Vissza is veszek a tempóból.

Beállok egy kamion mögé, és fújok egyet. Már csak nyolcvannal megyünk, olyan mintha állnánk. Már nem tekerek, a böszme nagy járművel huzatom magam. Fani.

Elpilledtem. A tegnap esti Szem Fisher jut eszembe. Jó játék a Splinter, meg kell hagyni, tényleg jó. A második részt toltam éppen, és azt kell, hogy mondjam, jobban tetszik, mint az előző. Csak kicsit szigorú. Állandóan megtalálják benne az elrejtett hullákat/testeket. Pedig jól el szoktam rejteni őket, mert alaposnak kell lenni ebben a játékban. De mindhiába. Beszólnak a rádión, hogy "..misönóver Szem. Misönóver."

Pedig kajak elrejtettem mindenkit és mindent. De nem, mégsem, hisz itt a MISÖNÓVER felirat.

És akkor világosodtam meg! Mert jött a szöveg a bal felső sarokban, hogy azokat a hullákat találták meg, kiket még az előző Splinter Cell játékban kezeltem hanyag módon, abban a játékban, amit kb fél évvel ezelőtt toltam, ami játék már benn van a tokjában, a tok a szekrényben, és a szekrény kulcsra van zárva!

Hiába, alaposnak kell lenni, a szemfiser játékok már csak ilyenek, nem hibázhatsz bennük, mert sose tudhatod, hogy a hibád mikor bosszulja meg magát.

Balra fordítom a fejem: egy platós teherautó áll be mellénk. Előzni nem tud, ahhoz már kevés a kraft, hát tartja az iramot. Egy bazi nagy LCD Tv van a platón, kb három méteres lehet a képátlója. Ekkora tévét még nem is láttam, talán ekkora tévé nincs is. Még csak be sincsen csomagolva, gondolom azért, mert ekkora doboz nem létezik. Két hevederrel van lefogatva, meg pár gumipókkal.

És valaki bekapcsolva hagyta. Érdekes, miről mehet egy ekkora dög? Szivargyújtóról? - kérdezném éppen, amikor észreveszem a gázpalack nagyságú Góliátelemet, amire rá van csatlakoztatva.

Jó, hát akkor nézzünk tévét.

Az első Terminátor film rimékjéről van szó benne, valami előzetes, kedvcsináló. A '84-es film újragondolása ez, új szereplőkell, új Szárá Konorral, és a jól ismert T-101-es modellel. Mely halálosztó gépezetről ugyan már leégett az élő szövet, de teste nincsen kettérobbantva, ahogyan hajkurássza Szárát.

Hümm, mintha a környezet is más lenne, nem a megszokott gyár, sehol a megszokott prés.

Szárá átugrik egy korláton, épp mielőtt a T-101-es elérte volna. A fémszörnyeteg utána veti magát a mélybe.

Két csobbanás hallatszik, majd a kamera a terminátor eszeveszett kapálózását mutatja, ahogy megpróbál az elemekkel küzdeni. A tőle egyre távolabb úszó Szárá Konorral már sem ideje, se kedve nincs foglalkozni.

Végül egy gépies "hű-baz-meg.." mondat kíséretében elkezd süllyedni a sok száz kilónyi fém a több ezer méteres mélységbe. Még hallani a hajó kürtjét, és látni, ahogy az üldözött nő felkapaszkodik rá, majd vált a kép.

A kamera most már a rendezőt mutatja, ki éppen promózza új művét.

Jó film lesz ez, várom. Ezért még a moziba is elmennék.

De valami történt, a tévé képernyője kezd egyre kisebbé válni. Ami nem jó, mert az ember hamar megszokja a nagy méretet, és akkor már hiába nagy a kisebb méret is, az már akkor is csak kisebb. És bizony, a kép egyre kisebb és kisebb. A kamionom, mellyel huzatom magam, ráhajtott egy lehajtóra. Megyünk haza, elég volt az őrült rohanásból. Az óriás tévéképernyőt - mely az autópályán maradt - már csak Pip-ben látom. Már abban sem. Búcsút intek neki.

A ház előtt engedem el a kamiont - tudom merre jár, sokszor jövök haza vele, tudom melyik járgányra kell pióca módjára feltapadni - a lendület bevisz az udvarra. És még ugyanazzal a lendülettel váltok bringáról futásba, majd gyaloglásba. Mint egy gyakorlott triatlonista. És bár a hajam csapzott a menetszéltől, de a lendület még mindig tart. A svung még a szobába is bevisz, be a fotelbe, kontroller a kézbe.

Visszatérek a sötétbe, vissza az éjszakába, minden gémer kedvenc szentjánosbogarához Szem Fiserhez, kinek egy állandóan bekapcsolva felejtett kis éjjelilámpa van a hátára ragadva. Mit - lettlégyen Szem akármekkora vandál is - még neki is lehetetlenség kilőni.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

3 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
29

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7