Kiccsidzson2011.02.25. 21:47

Frenk

- Szevasz Frenk! Frenk körbenézett, de nem látott senkit. Biztos nem is neki szóltak, a "Frenk" eléggé általános név. - Hahó! Itt vagyok! Lefelé nézzél, az isten áldjon meg! És valóban. Ott állt előtte rég nem látott barátja 30 centiméter magas mivoltában. - Szia Dzsó! Hát mi van veled..? ...lekicsinyíttetted magad? - Kérdezte Frenk kissé meglepődve. És át is ölelte volna rég nem látott barátját, de inkább nem tette. Nem akart neki sérülést okozni. - Aha le. És sokkal jobb így. Sokkal jobban érzem magam. Sokkal jobb lett az életem. - És nem fájt mikor csinálták..? - Persze hogy nem. Szakemberek csinálják, ez manapság már rutineljárás. - ... és az asszony? - Őt is. Meg a gyerekeket is. Az egész családot liliputiztattuk. Még a kutyát is. Sokkal jobb így. Sokkal magasabb az életszínvonalunk, mint volt. Sokkal kevesebbet kell élelmiszerre költenünk, sokkal jobb lakásban lakunk. És nézd meg ezt a kocsit, öregem! - mondta Dzsó, és rámutatott a járda mellett parkoló, mindössze méter hosszúságú tűzpiros Ferrarira. - Én meg azt hittem, hogy valami játék.. - Tudod mennyi a fogyasztása? Száz kilómétert elmegyek vele fél liter benzinnel! De nem is tartalak fel, hisz nekem is mennem kell, most alakítják át a munkahelyemet. Na szevasz! - szólt Dzsó új, vékony héliumhangján (pedig azelőtt mély baritonja volt), majd felsőbbrendűen megveregette Frenk bokáját, és még hozzátette: - Ez a jövő, Frenk! Azzal beszállt vadonatúj mini Ferrarijába, s valami éktelenül magas motorhanggal elviharzott. ----

Frenk, ahogy naponta munkahelyére igyekezett, próbálta szemlélni a járókelőket. Nap mint nap szemlélte őket, és azok nap mint nap többen voltak. De valahogy soha nem volt lökdösődés a járdán, és nem azért, mert már mindenki autóval járt. A járdán is sokan voltak, és mind többen lettek.

Mintha összementek volna az emberek, mint kardigán mosás után. Először csak a harmincas emberek lettek egyre többen, majd mikor már a tudomány engedte, megjelentek a tizenkét centiméteres emberek is. Bár ez az eljárás még nagyon drága volt, és nem volt annyira elterjedt. Csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak.

Frenk félt az ilyen beavatkozástól, ezért nem is végeztette el magán. Bár a 30 centiméteres eljárást már ő is meg tudta volna fizetni, de nem tette. Pedig jobban élt volna, és a lassan egekbe szökő élelmiszerárak is indokolták volna, de ő már csak ilyen konzervatív ember volt.

Frenk munkába menet újabban úgy érezte magát, mint elefánt a porcelánboltban. Nagyon kellett figyelnie, hogy hová lép. Állandóan lehorgasztott fejjel járt az orrukat magasan hordó emberek között. Ő volt az utolsó óriás. Nem is értette senki, sem ő, sem mások, miért nem kötelezi őt is az eljárásra valamilyen törvény vagy hatóság.

Sokszor gorombán bántak vele. Megszólták, lökdösték, taszigálták (már amennyire tudták). A zebrán többször nem adták meg neki az elsőbbséget, pedig ő már régen lelépett az úttestre. Ilyenkor méteres Ferrarik ütköztek a bokájának, és még kisebb autók cikáztak a lábai között.


Frenk a zárkájában ült, az ajtóval szemben.

  • Nem láttam őket.. Nem láttam őket.. - mondogatta magában.

Közte és az ajtó között (mely ajtón egy kisebb, egérlyuk méretű ajtó is volt) piros színű lábnyomok voltak. Az ő lábnyomai.

Nem érzett semmit. Nem érezte, hogy olyan nagy bűnt követett volna el. Egyáltalán semmi bűntudatot nem érzett.

A rácsos, emeleti ablakból lenézett az utcára. Odalenn egy nyüzsgő biomasszát látott. Akár a hangyák milliói.

Pedig ő csak az első emeleten volt.

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

1 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2 napja
18

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

7 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

8 napja
5

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

9 napja
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9