1000rr2011.07.08. 13:19

Gaming

Tokyo Game Show

Hali !

Elég régen írtam játékokról blogot, de Nesman cimborám megmondta előre, hogy eljön az idő mikor magamra kell főzzek. Igaz ami igaz főzés helyett fogyok, meg agyalok, de a gondolatokat lekötendő, szabadidőmben belevetettem magam a befejezetlen játékokba.

Nézzük mivel kábítottam magam az elmúlt hetekben :

Szeretem a Rally-t ...... csak ez nem az :D

Árkéd ótós játék !

Az első rész sem volt épp egy szimulátor, de sokkal jobban tetszett, így az emlékekből felidézve. Maga a menü is visszás érzéseket hagyott bennem ezzel a matricázással, lakókocsizással, amerikás rajolással.

Kevés a pálya, kevés az autó ..... amik pedig belekerültek, azok hagynak némi kívánni valót maguk után.

A látvánnyal még elégedett lennék, de az irányítástól és a fizikától egyszerűen néha fizikai fájdalmam volt, amit vicsorgással és a joy ropogtatásával próbáltam levezetni .... kis sikerrel, mert 1x szétkaptam a lemezt ..... hogy aztán megint csak betegyek egy új példást és mondván, csak azért is megcsinálom, letudtam 100%ra a cuccost.

Tovább haladva megint egy folytatásba botlunk ...

Sokan nem szerették az első rész, mondván unalmas és egy kaptafa a küldetés része....

Én szerettem. Talán az első olyan cím volt ami a grafikájával elvarázsolt és tudtam csak gyönyörködni a megjelenítésben. Volt hogy álltam a vár előtt és nem hittem a szememnek .... gyönyörű volt.

Na de ugorjunk az alanyra .... a 2.részre :

Hosszú ideig tartott végigérni a játékon, mert bekerült, kikerült, pihent, bekerült, kikerült, pihen fázisokban sikerült abszolválni a végigkéselek mindenkit mer én vagyok a bérgyilkoló történetet.

Alapvetően tetszik a formula, tetszett a több lehetőség, de hálás vagyok, hogy nem töményen fogyasztottam és együltő helyemben csak ezt játszva pörgettem ki, mert ha sokat toltam, akkor bizony csömöröm lett az ugri-bugritól, de így öregesen haladva egynek elment ..... sőt, voltak benne jó kis részek.

Bizony bizony ..... a nagy vitákat, fanyalgásokat kiváltó Remedy játéknak is leköszönt a stáblistája. Egy író eltűntnek hitt felesége nyomában .....

Nem spojkózok, mert az akciós Limited Edisönt gondolom sokan pengették ki mostanában az MM kasszáknál .... nem baszunk el nekik sem semmit.

Grafikai téren odacsap a cucc azt meg kell hagyni, de a játékmenettel nem voltam mindig kibékülve .... Annyi, de annyi lehetőség rejlett volna még a témában, hogy szabályszerűen fájt a kihasználatlansága.

Maga a történet és a helyszín is megérdemelt volna bátrabb kihasználást.

Lámpa, lő , lámpa, lő, főboss, lámpa, lő .....

Há mié nem bészégethetek ? Mié nincs szabadság ? Mié nem lehet több befejezése monnyuk a dialógusok lefojtatásának függvényében ?

MIÉ MIÉ MIÉ ?

Persze ezt a játékot sem töményen küldtem ..... premier óta megvan és most sikerült befejezni. Azért még 1 végigjátszásra sor kerül .....

Mindig szerettem a vadászrepülőket ...... szerettem volna pilóta lenni, az már más kérdés, hogy gyerek fejjel az ember még nem fogja el, hogy azért tanulni kell ..... később meg már úgy fogja fel, hogy már minek ? :D

Szóval nem lettem pilóta, de a repülés és a gépek szeretete megmaradt, amit a Kecskeméti katonai repülőtéren élhetek ki.

A játék az első TC cucc a témában és mint kezdő próbálkozás, azt kell mondjam nem sikerült rosszul. 2 végigjátszást is megért nekem .... 1 normál és egy elit nehézségi szinten ....

Hatalmas hibái nincsenek, de ami van azok bosszantó apróságok.

Nem is igazán tudom, mit kéne róla írni, de talán ha az AC6ot veszem az etalonnak / NEKEM AZ /, akkor hozzá képest kevésbé élveztem a repülést, kevésbé éreztem magam körül a gépet, a fesztávot, a sebességet.

Látványban is alulmarad a fent említett szerrel szemben, hiszen kicsit rajzos hatást kelt, míg a másik szinte fotórealisztikus gépeket pakol ki elénk.

Abban folyton kitaláltam valami hülyeséget .... PL. a híd pillérei között 360at pörögve átrepülni majd mikor pontosan 360fok akkor utánégető és tipli fel ..... aztán a misszió közben használható replayban megnéztem a mutatványt, ami nem utolsó sorban kurva jól nézett ki .....

Hát ez a játék nem érte el ezt az élvezeti faktort nálam, de simán ajánlom a stílus kedvelőinek, akkor is, ha nekem egyértelmű az AC6 fölénye.

Emlékeim szerinte ez szép játék volt .... meg jó is ..... JA .... EMLÉKEIM SZERINT AZ. Mikor megjelent az is volt, de mai szemmel nézve ölég gyér a produktum.

A gépi társ egy ökör-barom-idióta, a hangok katasztrófálisak és szerintem a mára már igencsak megkopott grafika is egyre szarabb és szarabb lesz a vége felé. Örültem, mikor vége lett, na nem azért mert hú, de májer vagyok, hogy kivégeztem, hanem mert végre vége ...... ciki

Egyébként olyan szinten emlékeztet a lépárnás misszió az XBOX-ra megjelent:

Special Forces: Nemesis Strike

játékra, hogy az már plágium és komolyan elgondolkoztam azon, mennyit loptak még abból .....

Azt hiszem visszatért kicsit a játékos kedvem ..... pedig elment már egy ideje .....

Most pedig az RDR, JUST CAUSE 2, és a SBK X került installálásra.

Ui :

Nem látta valaki a Singularity játékomat ? Szőrén szálán eltűnt a kis geci, pedig azt nyomnám szívem szerint .....

Nem utolsó sorban mindenkinek kellemes nyarat és rengeteg fedezni való bukszust kívánok.

Üdv !

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

Comedian
Top 10 - 2020 legjobb filmjei

Sorra vesszük a tavalyi év legjobb filmjeit.

2 órája

Comedian
Batman: Gotham gázlángfényben

A viktoriánus kori Denevérember Hasfelmetsző Jack nyomában.

1 napja
1

Comedian
Pár dollárral többért

Eastwood-retrospektív #2: A fejvadász szakma szépségei.

2 napja

Comedian
Hulk: Világháború

Egy szabály mind felett.

2 napja
7

pendrivedealer
Még mindig AniMonológok!

Sziasztok! Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy csak a videókészítéssel, animációzással kapcsolatba írtam nektek, de időhiány miatt ez egy ilyen csonka bejegyzés lesz.

3 napja
2

Comedian
Batman: Az első év

A legenda kezdete...

4 napja
2

Cash Bacsi
Infinite Galaxy - Teszt (iOS)

Ki ne vágyna egy jó kis űroperára?

4 napja

Comedian
Batman: A gyilkos tréfa

Az őrület gondtalan, boldog szépségei.

9 napja
12

Comedian
WandaVision

A gyász és a valóság elviselhetetlen keserűsége.

2021.03.31.
10

Comedian
Egy maréknyi dollárért

Eastwood-retrospektív #1: A nyers realizmussal és szatirikus humorral felmutatott szigorú, ámde cinikus mosolyú középső ujj.

2021.03.30.
2

CHASE
A 90-es évek legjobb filmjei

Én nem tudom olyan szépen megcsinálni mint Liquidék, de remélem így is megfelel.

2021.03.28.
27

p34c3
Videojáték zene TOP 20

Nemcsak játék, de egyéb tevékenységek közben is szívesen hallgatom a videojátékok zenéit, a kedvenceimből készítettem most egy top 20-as listát. A lista nem feltétlenül a dalokra vonatkozik, hanem a teljes albumra, egy játéksorozatból nem került be több rész zenéje, noha többször is indokolt lett volna.

2021.03.26.
15

c1b3rpunk
Dual Sense broken spring

Decembertől februárig bírta a PS5 kontrollerem R2 gombjának rugója.

2021.03.25.
3

Stadia HUN
Resi 8 és 7! - Stadia News #1

Aktuális hírek a Stadiáról. Atom bejelentések!

2021.03.23.
6

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2021

Újabb játékok a hallhatatlanná válás felé

2021.03.18.
3

p34c3
Az én Fantasztikus Négyesem

A Konnektor podcast istállójából, Warhawk prezentációjában indult el a közelmúltban egy új podcast, amelyet Fantasztikus Négyes címmel érdemes keresnünk és hallgatnunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy beszélgetőpartnerei számára melyek voltak azok a videojátékok melyek utólag visszatekintve formálták az ízlésüket, olyanok, melyek többé tették őket, melyek valamennyire meghatározták, ki is az ember, akit ma ismerünk.

2021.03.14.
34

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

2021.03.07.
10

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

2021.03.02.
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2021.03.01.
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2021.02.28.
44