Rewmac2012.10.03. 09:36

Resident Evil 6 - Első benyomások

Belenéztem, körülnéztem...Lássuk mi a helyzet zombiéknál...

Az utóbbi időben eszméletlen sok negatív véleményt kapott a játék, főleg mert maguk a rajongók sem szakadtak el a múlttól. Előkerült az ötödik rész negatívumainak hangoztatása. Engem ilyenkor csak az zavar, hogy a jóról senki sem beszél. Főleg ezért is álltam ki a Resident Evil 6 mellett, mivel megjelenés előtti szapulás áldozatának tekintettem, ami már lehet bármilyen akkor sem lesz jó senkinek. Ugyanakkor tudom, hogy mindennek lehet hibája. Amikor játszom és mondjuk nem "tesztelek" tehát csak úgy szöszölgetek, csak azt tekintem hibának ami olykor meg-meg zavar. A Resident Evil 6 sem tökéletes, de azért ezek 3 pontok baromira igazságtalanul kevesek.

Én Jake kampányával kezdtem mert nagyon érdekesnek találtam az információ foszlányok alapján a karaktert. Eddig kaptam mindent amit akartam. Lopakodást (kicsit gyengén), közelharcot, látványos menekülést, nagy tereket. Jake és Sherry kapcsolata rengeteg változott pár óra leforgása alatt ami nagyon tetszett nekem. Ahonnan indul és ami eddig történt ha nem is egy AAA kategóriás dramaturgia, de egy akciójátékban tökéletesen megfelelő, sőt Resi vonalon is elfogadható számomra. A közelharc érdekes, mert tartogat előnyöket és hátrányokat is. Jake másodlagos "fegyvere" az erősen apucira emlékeztető harci stílus jól áll a karakternek, bár a stamina gyors fogyása számomra érthetetlenné tette a dolgot. Ha mint fegyver van jelen, akkor miért fogy ki Jake úgy mint egy átlagos ember? Gyakorlatilag két kombó és már zihál 3 percig a szerencsétlenje. Gondolom van erre fejlesztés mert ahogy néztem jó sok skill van amit meg lehet vásárolni, hát reménykedem, hogy lehet tuningolni, csak nehogy túl későn. Amik viszont zavaróak azok a felesleges elnyújtások. Amikor zsinórban a harmadik olyan ajtót kell ki-be csukni és elvileg menekülök, de semmi stressz illetve minimális. A másik pedig a jellegtelen QTE szekvenciák melyek elveszik az dinamikusságot amit a játékmenet folyamatossága addig adott. Talán az hiányzott, hogy lehetnének karakter specifikus mozdulatok. Mondjuk Jake lehetne gyorsabb vagy több a staminája vagy tudhatna olyan sprintet levágni mint Wesker a Resi 5 Mercenaries játékmódjában, de talán ez csak az én baromságom. Hiányolom a fegyverfejlesztést, de nagyon nekem ez fájó pont, hiszen az előző részekben pont azt imádtam, hogy tele van fegyverekkel és van miből szemezgetni, de korai lenne még

A második fejezet számomra rendkívül hangulatos volt. A terület, az események másoknak lehet, hogy jellegtelenek, de nekem a hóviharban, szar látóviszonyok melletti keresgélés és fertőzött irtás nagyon megtetszett. Jake első két pályája igazán érdekesnek mondható, de lehet, hogy különböznek majd a vélemények. A kamera eddig még nem zavart, sem a scriptelt ellenfelek nem jelentettek még olyan gamebreaking hibát, hogy letegyem és egy rakás ürüléknek tituláljam. Nem, elsőre ettől azért bőven messze van. Tény, hogy nem egy 9 pontos anyag, de hát azokkal meg az a bajom, hogy sokszor túlságosan is túlértékeltnek érzem őket. Ami tetszik, hogy a grafika és a mozgás animáció teljesen rendben. Annyira biztos amennyire az elődök, talán még dinamikusabb is a mozgás. A képtörés a videók alatt megszűnt legalábbis én abszolút nem észleltem semmi ilyet. Persze biztos vannak akik leülnek és keresgélik a hibákat egy térkép alapján, de én inkább csak játszom és élvezem a jó dolgokat nem pedig keresem a negatív programozási malőröket. Amikor majd leülök egy nagyobb hangvételű anyagot összedobni akkor már biztos figyelek azokra is, de egyelőre bőven elég, hogy élvezem ami körülöttem folyik.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7