carville2013.04.15. 00:25

Marvel Brothel

Make love, not war, avagy X Professzor kuplerájt nyit.

Az RPG Maker alkotások nem épp hihetetlen minőségükről híresek, tisztelet az olyan kivételeknek, mint a 2000-res évek elején magyar körökben igen népszerű Amnézia. Jelen bemutatóm tárgya sem kimondottan Game of the Year, de már a merész téma+univerzum párosítás is megér egy bemutatót.

A játékban az Xmen csapat alapítóját, Xavier professzort fogjuk irányítani, aki a játék faék egyszerűségű (de annál jóval banálisabb) története szerint felismerte, hogy a mutáns jogok biztosítására és fajtájának elfogadására nem a folytonos harc terjesztése hozza el a megoldást, hanem a szeretet terjesztése. Ezért a mutáns iskolát bezárva inkább belekezd aaa... Férfi Szórakoztatás iparágába, az alá dolgozó mutáns lányokat pedig hihetetlenül meggyőző érvrendszerével ráveszi, a nehéz és veszélyes harc helyett árulják nála a testüket örömlányként. Legalábbis a kezdő felhozatalt, mert a későbbieket megveszi Mojo-tól, de ne ugorjunk ennyire előre.

Maga a műfaj sem RPG, hanem a múlt évtizedben futószalagon gyártott, aztán PC-n hirtelen kihalt business tycoon műfaját képviseli, ahol jelen esetünkben, egy kuplerájt fogunk menedzselni, minél magasabb profitért dolgozni, hogy aztán tovább fejlesszük és még több profitot termeljünk. Mindezt az Xmenből, illetve az egész Marvel univerzumból ismert női karakterek aktív és állhatatos közreműködésével.

A játékmenet az elejétől a végéig ugyanabból a repetitív, és ezért a végére nagyon unalmassá váló sémából áll. Amikor elkezdődik a nap, a bordélyba elkezdenek beáramlani a kliensek. Xavierrel az lesz a feladatunk, hogy felmérjük őket pajkosság, kanosság, és pénztárca méret tekintetében. Ehhez igazából csak oda kell mennünk hozzá, és már mutatják is. Ha úgy gondoljuk, van egy számára elég pajkos, elég kipihent és megfizethető munkalányunk, bevezetjük a klienst a szobára, majd utána küldjük a megfelelő lányt. Magyarul, kerítünk. Néha vannak különleges kívánsággal érkező vendégek is, akiknek ezt a különlegességet is teljesíteni kell a sikerhez. Vad nőre vágyik? She-Hulk a választásod. Valamint figyelembe kell vennünk a lányok állóképességét is, mert ők is elfáradnak, ha egész nap bicikliznek rajtuk.

Ami kicsit izgalmas tud lenni egy kíváncsi Xmen rajongónak a játékban, azok a két műszak közti történések. A történet alakulásával újabb fejlesztési lehetőségek nyílnak meg, berendezési tárgyakat, segédeszközöket, illetve ahogy már említettem, lányokat vásárolhatunk, vagy pedig a meglévőket fejleszthetjük. Ha pedig jól halad a biznisz, egy másik ismert gazember, maga Kingpin fogja értékelni bordélyunk teljesítményét, és ezzel több és magasabb jövedelmű vendég fog érkezni. Hiszen az alvilág királyának személyes ajánlásánál egy békeaktivista professzor se kívánhat jobb reklámot. De számos más Marvel karakter fogja még tiszteletét tenni nálunk, legalább egy cameo vagy említés erejéig.

Ami nálam plusz pont az egyébként baromi unalmas játékban, hogy nem akar hatásvadász pornójáték lenni, hanem megmarad önmaga paródiájának szintjén. Az akciót kellő diszkrécióval kezeli a program, nulla idegen nyelvismerettel rendelkező kisgyerek előtt nincs szégyellni valónk sem, mert semmi felkavarót nem fog látni játék közben. Másik részről viszont, ki tudja komolyan venni a játék végén érkező világpusztító fenyegetést, ha annak megállítására egy minden eddiginél nagyobb orgiát kell megszerveznünk?

Képeket szándékosan nem mellékeltem, hiszen aki kíváncsi a játékra, az **[Innen le is töltheti](https://mega.co.nz/#!qx5X2ZIB!bmgB5UsS3YB2KbdwQz8CehpxwCEfDGaEBtGykW2Tp80

)**. De leginkább csak kíváncsi Marvel rajongóknak és elhivatott tycoon fanatikusoknak tudom ajánlani.

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

12 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15