bagszi2014.03.03. 16:14

Twitch Plays Pokémon: 1 játék, 1 karakter, 80000 játékos

Egy ausztráliai programozó 2014. február 12-én érdekes társadalmi kísérletbe kezdett. A Twitch.tv videóstreamelő és megosztó oldalon egy Pokémon RED játékot tett közzé, melyet úgy állított be, hogy a látogatók által a chatbe írt parancsokra reagáljon. Ezáltal a videó nézői maguk irányították a játékot. Kicsivel több, mint 80000 játékosnak 16 nap folyamatos játékkal sikerült a végére érnie. Demokrácia vagy Anarchia? Harc a trollok ellen és összefogás a sikerért, íme a teljes történet: *{1}

A játék, a gameboyhoz hasonlóan csak kevés gombbal rendelkezett. Az irányításhoz a nézőknek a következő szavak valamelyikét kellett írniuk: left, right, up, down, A, B, Start

A TPP leginkább olyan volt, mikor egy csapat ember leül egy terembe és mindenkinek mondania kell egy szót, hogy értelmes történetet építsenek fel szépen egymás után. Szinte garantáltan lesz 10-ből 1 ember aki mindig elrontja, így a többinek az ő hülyeségével küzdve kell a történetet javítgatni.

A stream elején még elég kevés játékos volt jelen, így kevésbé van feljegyzés az ott történtekről. Mindösszesen annyit tudni, hogy a játékos neve RED lett, és kezdő Pokémonja, Charmander az ABBBBBBK ( nevet kapta. A rajongók többsége így Abby-ként hivatkozott rá a későbbiekben. Brock legyőzése előtt továbbá még sikeresen elkaptak egy Pidgey-t és egy Rattatát.

A stream hírneve már csak az első jelvény megszerzése után kezdett nőni. Red eljutott a Route 3-ra és elkapott egy Spearow-t. Majd útját az Mt.Moon-ra folytatva talált egy Nugget-et és egy Moon stone-t. Ám a sok játékos által egyszerre irányítás következtében ezeket, az amúgy ritka tárgyakat "sikeresen" el is dobta. A stream rajongó RIP Nugget és RIP Moon Stone kommentekkel búcsúztatták őket, a későbbiekben pedig az első istenekként emlegették.

Honnan is jön ez az isten dolog? A sokezer játékos közös próbálkozásában teremtődött káosz rendkívül érdekes dolgokat produkált a játék folyamán, gyakran tragikus hibákkal. Mivel egyszerre több inputot kapott a játék, és mivel néhány játékos szándékosan rossz inputokat is küldtek a chatbe, így gyakran órákon keresztül semmit se sikerült előrehaladni, csak céltudatlanul bolyongtak egy területen, nézegették a táskában levő tárgyakat, a Pokédex bejegyzéseit vagy a Pokémonokat.

Ám mikor Red elért az Mt. Moon belsejébe és megszerezte a Helix Fossilt, minden megváltozott. A Helix Fossil ugyanis kulcsfontosságú tárgy a játékban, ezáltal nem lehet véletlenül kidobni. A játék további részében viszont számtalanszor megpróbálták a játékosok véletlen használni, amire mindig a "This isn't the time for that" feliratot kapták. A rajongók így ráfogták, hogy Red rendszeresen konzultál a Helix Fossil-al döntései előtt, így megszületett a Helix istenítése, melyre majdnem teljes vallás épült a játék végére. "Praise Helix!", tehát Dícsértessék Helix! jelmondat is népszerű lett a rajongók körében.

A vallás gonoszát megtestesítőnek pedig a Dome fossilt(Kabuto) állították be, hisz ez lett volna a másik választható fosszília.

Az Mt. Moonról kijutva sikeresen elkaptak egy újabb Rattatát, akit JLVWNNOOOO névre kereszteltek, melyet a rajongók Jay Leno-ként emlegetnek. A játékosraj sikeresen eljutott Bill házáig, ahol megszerezték az S.S. Ticketet, ami a Helix Fossilhoz hasonlóan szintén nem volt használható és eldobható se a játék ezen pontján. Néhány fan átpártolt a Helix imádatból az S.S. Ticket imádatára, de a többség hű maradt a Helix valláshoz.

1 nap és 19 óra játék után sikeresen legyőzték Misty-t, ezzel megszerezve a 2. jelvényt a játékban. A rajelme(hivemind, ahogy a játékosok hívták magukat) sikeresen lejutott Vermillion városba, ahol a korábban fogott Spreaw-t elcserélték egy nem játékos karakterrel egy DUX nevű Farfetch'd-re. Majd felszálltak az S.S. Anne hajóra, amit mindösszesen 2 óra alatt sikerült végigverniük és ezzel be is szerezték a HM01-et a CUT támadást. Sokadik próbálkozásra sikerült megtanítaniuk a CUT-ot DUX-nak, így sikeresen bejutottak Lt. Surge termébe. Az itt levő fejtörő sok játékosnak nagyon nehezen sikerül mégha egyedül is játszik is, de a TPP csodával határos módon elsőre megtalálta a két elrejtett kapcsolót. Ami mégnagyobb csoda, hogy a Bide támadással Abby(Charmeleon) sikeresen le is győzte Lt. Surge-t, ezzel megszerezve a 3. jelvényt.

Mielőtt visszatértek volna Cerulean városba, a 11-es úton elkaptak egy Drowzee-t, amivel így elérték a teljes csapatlétszámot, azaz 6 pokémont.

Cerulean városba visszatérve beszerezték a TM28 Dig támadást, amit meg is tanítottak a név nélküli Rattatának, mely később az egyik legrosszabb döntésnek bizonyult a játékban.

A játék ezután a 9-es úton folytatódott, ami híres a sok pereméről. Egyetlen rossz lépés lefelé és a játékosnak újra kell kezdenie az egészet. Közel egy napot vett igénybe, hogy a TPP túl jusson ezen a részen, mert mindig sikerült leugrálni a peremeken véletlenül.

A játék a Rock Tunnelben folytatódott, ami többnyire teljesen sötét, és alapból nem kis feladat keresztül jutni rajta. Itt ismét képbe jött a korábban fogott Dig-et tudó Rattata, akinek "köszönhetően" többszörösen visszakerültek a barlang elejére a játékossal, mert jónéhány alkalommal sikerült a Dig-et használni. A rattatát így a rajongók DigRat névre keresztelték.

9 óra szenvedés után sikeresen átjutottak Lavender városba, ahonnan szinte egyből mentek is tovább Celadon city-be.

Ekkora a nézők/rajongók tábora jelentősen megnőtt, és ezzel együtt a problémák is. Egyre több játékos írkált Start-ot, amivel jelentősen lassították a játék haladását. Ezeket a játékosokat "Start spammelőknek" nevezték el, és a közösség szerint a Dome (a gonosz) követői voltak. A start gomb spammelésének köszönhetően rengetegszer nyitották meg a pokédexet és hallgathatták így meg Bulbasaur hangját, a rajongók ezért bulbasaurt is istenségnek kiálltották ki.

A csapatból ekkorra még csak Abby és Pidgeotto volt olyan szinten, hogy képesek legyenek felvenni a harcot valakivel, de Abby legerősebb támadása is csak a véletlenül megtanított CUT volt. Pidgeotto többször is fejlődni akart, de minden alkalommal megakadályozta benne 1-1 troll játékos. Végül Celadon városba érve sikeresen Pidgeot-á fejlődött.

A játékosok rájöttek, hogy DigRat még problémákat okozhat, ezért úgy döntöttek a PC-be helyezik.

DUX cut-jának segítségével sikeresen bejutottak Erika edzőterméhez, így a fanok "A fák pusztítója" néven emlegették a későbbiekben Farfetch'd-et. Sajnos még Erika előtt teljes vereséget szenvedett a csapat és a visszajutás további 2 órát vett igénybe. A teremben végül Pidgeot egymaga győzedelmeskedett Sand-attack és Gust támadásokat használva, melyeket a játékosraj folyamatos A gomb küldözgetéssel támogatott. Ezen a ponton kapta Pidgeot a Bird Jesus becenevet a rajongóktól, és megegyeztek benne, hogy Pidgeot a Helix prófétája és azért jött, hogy győzelemre segítse őket.

A játék ezen részén volt a raj a leginkább összhangban, egészen addig míg rá nem jöttek, hogy Helix felélesztéséhez szükségük lesz a SURF beszerzésére. Itt erős vita alakult ki, hogy honnan szerezzenek Vizi Pokémont a csapatba. A vita egyik oldalán azok áltak, akik szerint az ingyen beszerezhető Eevee-t kell összeszedni és az áruházból venni egy Waterstone-t, amivel Vaporeonná fejleszthetik, míg a másik oldal szerint a játék későbbi részében beszerezhető Lapras egyszerűbb döntés lett volna.

Végül a játékosraj elirányított a Redet Eevee-hez, aki sikeresen a csapatba került. Ezekután a Waterstone beszerzése helyett véletlenül fire stone-t sikerült venniük, és az összes többi pénzüket Pokétoys-ra költötték el. A tetőn sikeresen beszereztek egy Soda Pop-ot, ami a későbbiekben szükséges volt Saffron city-be való bejutáshoz.

Kitalálták, hogy mivel az irányítás miatt amúgy is összevissza járkálnak, ezért be kellene tenni egy Pokémont a Day-Care-be, hogy nőjjön a szintje míg a játékos lépked. De mivel a daycare nem a közelben volt, ezért inkább a PC-be akartak betenni egy

Pokémont, ami katasztrófálisan végződött. Véletlenül elengedték Abby-t a Charmeleont és Jay Leno-t a Rattatát. Ezekután pedig még DigRat-et is visszakerült a csapatba. Ezen a ponton közel 50000 néző kapcsolta ki dühében a videót.

A történésekért Eevee-t okolták, így őt Hamis Prófétának keresztelték.

A játék nem ált le, a játékosraj befogott egy Oddisht, melyet a rajongók Cabbage-nek kereszteltek el.

Bejutottak a Game Cornerbe, ahol Red egy ideig próbálkozott játékérméket venni, de nem tudott, mivel nem rendelkezett érme tartóval. Sikeresen lejutottak a játékterem alatti Team Rocket titkos bázisra.

Valahogyan a játékosok használták a tűzkövet és Eevee továbbfejlődött Flareonná, de mivel a nagy tömeg szerint Flareon a leggyengébb Eevee fejlődés, és amúgy is vizi pokémonra lett volna szükségük a surf miatt, ezért teljes kudarcnak ítélték a történéseket. Találtak egy új moonstone-t, majd DigRat kiásta őket a bázisról, ezért a játékosok ismét a PC felé vették az irányt, ahol véletlenül berakták a PC-be Bird Jesus-t. Mivel Pidgeot volt a legerősebb Pokémonjuk, nélkül esélytelen voltak. Újra próbálkoztak hát, és sikerült is visszavenni a csapatba, de aHelix Fossil viszont bekerült a PC-be a HM01-el együtt.

Találtak egy TM-et, ami a Teleport támadást tanította volna meg. De a dig veszélyeit ismerve ezt szánt szándékkal kidobták.

A nemrég beszerzett második moonstone-t is "sikeresen" likvidálták. Ismét lejutottak a titkos Team Rocket bázisra, ahol találtak egy Escape Rope-ot, amivel visszakerültek a Pokémon Centerhez. Itt sok szenvedés után vissza sikerült venni a Helix Fossilt és a CUT-ot a PC-ből.

8 órányi játék alatt sem sikerült túljutni a titkos Rakéta bázis labirintusán, melyből több alkalommal kiásta őket DigRat.

Itt kisebb technikai szünet következett, bekerült pár új parancs a játékba, ami segítségével egy gombot többszöri megnyomásra utsíthattak. pl.: Left 3 - háromszor balra megy a karakter.

Néhány perc játék után viszont még egy fejlesztés érkezett és bekerült a játékba a demokrácia mód. A demokrácia módban a nézőknek szavaznia kellett mi legyen a következő input amit a játék fogad a chatből. A legtöbbet beírt parancs került csak végrehajtásra minden 10. másodperc után. A stream gazdája azt remélte így majd sikerül a játékosoknak túl jutnia a bonyolult részeken.

Az új játékmód jelentősen lassította a játékot, hisz így 10 másodpercenként egy gomb került lenyomásra.

Ez azt eredményezte, hogy a chatben lázadás tört ki, és az új módot nem támogató játékosok START9-et kezdtek beírni tiltakozásképp. Ez volt a TPP Start9 lázadása.

A lázadás sikeres volt, így a streamelő visszaállította a játékot az anarchia módra.

A játékosraj ismét megpróbálta PC-be tenni DigRatet, de helyette csak a Helix Fossil, az S.S.Ticket és egy újabb Nugget került be. DigRat továbbra is a csapatban maradt, viszont sikeresen betették Flareont és Drowzee-t a PC-be, amit sikerként könyveltek el, hisz Drowzee nem volt túl hasznos, Flareont pedig továbbra is Hamis prófétának és gonosznak hitték. Ezzel két szabad hely lett a csapatban.

Viszont a játékosok továbbra se tudtak átmenni a titkos bázis labirintusán, így a streamelő ismét új funkciót vezetett be.

Ekkor jelent meg a játékban egy csík, mely jelezte, hogy éppen melyik játékmód van érvényben. A játékosok pedig maguk szavazhatták meg, hogy demokrácia vagy anarchia mód legyen. Néhány játékos továbbra is ellenezte és harcolt a demokrácia ellen. Az új módot a vallás gonoszával, a Dome fossilal kötötték össze így megalakult a Domeocracy fogalma is.

Ennek ellenére sikerült a mérleget a demokráciára billenteni, aminek hála a játékosok túljutottak a labirintuson és megszerezték a lift kulcsát. Ekkor DigRat ismét kiásta Redet a titkos bázisról.

A játékosok visszatértek a PC-hez, ahol elengedték a Hamis prófétát, és visszavették magukhoz Drowzee-t. Drowzee a "The Keeper" becenevet kapta a rajongóktól, mert csak a segítségével tudták a Hamis prófétát eltávolítani.

A mérleg ismét a demokráciára billent és az anarchia támogatói megint csa start9-el tiltakoztak. Az új anarchia-demokrácia szavazásos rendszer megosztotta a nézőket, és a nagytöbbség inkább csak szavazott a módra, ahelyett, hogy ténylegesen irányítani akarta volna a karaktert.

Végül az anarchia ismét győzedelmeskedett. A játékosraj irányításával minden tárgyat visszavett magához Red(beleértve a Helix Fossilt) és ismét elindultak a titkos bázisra, legyőzni Giovannit. Bird Jesus vezetésével sikeresen eljutottak Giovannihoz, ahol egy nagyon szoros harc végén egyetlen félrenyomott támadáson múlt, hogy Red kikapott Giovanni Kangaskhanjától.

Miután sikerült visszaverekedniük magukat Giovannihoz, DigRat sötét mágiája megint visszaásta őket a felszínre.

Újra próbálkoztak és ezúttal győzedelmeskedtek Giovannival szemben. De ekkor DigRat ismételten kiásta őket a felszínre, még mielőtt sikeresen felvehették volna a Giovanni által elhagyott Silph Scope-ot.

Jópár játékos ekkor úgy döntött ismét megpróbálja DigRatet a PC-be tenni, de a többség féltette Bird Jesust, ezért megakadályozta őket.

Végülis visszatértek a titkos bázis mélyére, felkapták az ott hagyott Silph Scope-ot és folytatták útjukat Lavender town-ba.

A Pokémon toronyban könnyedén legyőzték Blue-t, de rájöttek, hogy a csapatban összesen 2 Pokémon képes egyátalán megtámadni a szellem pokémonokat, ezért visszatértek a szabadba edzeni a Pokémonokat. Itt beszerezték a Swift támadás TM-jét, amit megtanítottak DigRatnek, a Thunderbolt helyére, mely szintén egy súlyos hiba volt.

Visszatértek a Rock Tunnelbe, ahol megpróbálták fejleszteni a Keepert.

Majd ellátogattak a Névértékelőhöz és DigRatet átkeresztelték AAJST(??? névre, így sok rajongó a későbbiekben AJ-ként hivatkozott rá.

Ismét technikai szünet következett, és az anarchia-demokrácia sávra bekerült egy kis nyilacska, ami mutatta melyik mód irányába halad épp a szavazás.

A játék folytatásával sikeresen elkaptak egy Zubat-et, akit --- névre neveztek, így a rajongók Dashbat-ként emlegették. Visszatértek a Névértékelőhöz, és átnevezték ---t AAAAA-ra, majd JJJJJSS-re, ami miatt később Jesseként is hivatkoztak rá.

Oddish is új nevet kapott, előbb "a", majd x(araggbaj névre változtatták. Néhány rajongó A remény magja néven kezdte hívni, míg mások XCabbage-ként emlegették. Ezután ismét visszatértek a Rock Tunnelbe és fogtak egy második Zubatot is, akit X-nek neveztek el, és X-wingként hivatkoztak rá a rajongók.

Úgy döntöttek megszerzik a Psychic TM-et Keepernek, de miután beszerezték sajnos nem sikerült megtanítani neki. Helyette bementek a Saffron városi Dojoba és a mester legyőzése után meg kapták a választott Hitmonlee-t, akit CCC-nek neveztek el. A fanok C3KO-nak is emlegetik. Mikor fel akarták venni a frissen kapott Hitmonlee-t a PC-ből, véletlenül betették a Silph Scope-ot és a CUT-ot, majd egy adag bénázás után elengedték CCC-t és X-winget.

Tudták, hogy a Silph Scope szükséges a továbbjutáshoz, ezért újra kellett próbálkozniuk, hogy kivegyék a PC-ből, és ezúttal sikerrel jártak. Ezután sikeresen megtanították a Psychic TM-et Drowzeenak, majd visszatértek a Pokémon Towerbe és elkaptak egy Gastly-t, akire Rick Gastly-ként emlgettek a későbbiekben.

Ekkor érkezett a játék az első hét végére. Szép lassan haladtak felfelé a Pokémon Tower-be, ahol egy ponton kikaptak és Drowzee megtanulta a Headbutt támadást is a Psychic helyére. DigRat továbbfejlődött Raticate-é, és mivel Dig támadása a szellemek elleni csatába hasznosnak bizonyult ezért a rajongók a későbbiekben BigDig-ként kezdték emlegetni. Bird Jesus is kapott játékbeli nevet: aaabaaajss, ami miatt néhányan Abba Jesusként kezdték hívni, de a többség megmaradt a Bird Jesusnál. Sikeresen kivették a PC-ből Rick Gastly-t, és ezuttal senkit se engedtek el és tárgyat se tettek be.

Könnyedén felértek a torony tetejére, ahol Marowak szellemét és a néhány Team Rocket tagot is elsöpörték, megmentve Mr. Fujit és ezzel megszerezve a PokéFlute-ot.

A következő lépés az utat elálló alvó Snorlax felébresztése volt, melyet nagyon gyorsan teljesítettek. Megpróbálták elkapni, de végül véletlenül elmenekültek, ám ez pont elég volt ahhoz, hogy az út megnyíljon nekik a továbbhaladáshoz.

A harcok során a csapat kezdett megerősödni. Cabbage Gloomá fejlődött és Red megszerezte a Super Rodot, melyet végül egyszer sem sikerült megfelelően használnia. Mivel tudták, hogy a Safari zoneba bejutni pénzbe kerül és nem fog sikerülni elsőre, ezért minél több edzőt legyőztek, hogy pénzt gyűjthessenek. Végül elértek Fuscia City-be, ahol egyből Koga termébe mentek. Itt legyőztek néhány edzőt, majd távoztak és bementek a Safari parkba. Az első próbálkozás azonnal kudarcba fulladt, ismételten BigDig miatt.

Megpróbálták legyőzni Kogát, ám elfelejtették felgyógyítani a csapatot előtte, így végül 2 harcképes Pokémonnal kikaptak. A második próbálkozást már siker koronázta, hisz Bird Jesus még egy Koga Weezingjének Selfdestruct támadását is kibírta. Megszerezték a jelvényt, de Bird Jesus a leghasznosabb támadását (Gust) felülírta a Mirror Move-al.

A játékosraj ismét a Safari Zone-ba ment, ahol párszor kudarcot vallottak az elfogyó lépéseik és BigDig miatt.

Végül sikerült a szavazást ismét Demokrácia módra állítani, és így lassan de hatékonyan tudtak a Safari Zone-ban közlekedni. Megszerezték a Surf HM-et, a Strength HM-hez kellő Gold Teeth-t és emelett befogtak 5 Nidorant, 2 Venonatot, 1 Parast, 1 Exeggcute-ot, 1 Nidorinot, 1 Venomothot, és egy Rhyhorn.

Ezután a Silph co. épülete felé indultak, hogy beszerezzék Laprast onnan. A küldetés sikeres volt, és az új csapattag az AIIIIIIRRR nevet kapta, a rajongók pedig Air Jordan-nak nevezték. Egyből megtanították a SURF és STRENGHT HM-eket neki.

BigDig-et véletlen a PC-be tették, de ez ellen nem volt nagy tiltakozás. Helyére a Safari zone-ban fogott Venomoth került, akinek az AATTVVV nevet adták, és a fanok csak All Terrain Venomoth-nak evezték.(Az ATV, All Terrain Vehicle kifejezés után)

Ezután felértek a Silph Co tetejére, könnyedén legyőzték Giovannit és beszerezték a Master Ballt.

Elindultak Sabrina termébe, ahol egy ideig küzdöttek a teleportálós fejtörővel, de végül sikeresen eljutottak a teremvezetőig.

Viszont addigra jelentősen le volt gyengülve a csapat a harcok miatt, így kikaptak. Második próbálkozásra felgyógyított Pokémonokkal, már máshogy alakult a helyzet. Ugyan a csapatból 5 Pokémont Sabrina Kadabrája legyőzött, Bird Jesus végül egymaga végigverte a Sabrina csapatát Quick Attackkal. 6. jelvény megszerezve.

Itt nem tudták mi legyen a következő lépés, ezért elindultak a DayCare-be, hogy ATV-t betehessék fejlődni. Ez végül meghiusult és helyette elmentek elkapni Zapdost. A Power Plant felé menet ismét át kellett menniük a 9-es úton, de ezúttal sokkal gyorsabban túljutottak a peremekkel telepakolt akadálypályán. Air Jordennel sikeresen elszörföztek Zapdoshoz, ahol csodával

határos módon elkapták a Master Ballal! Zapdos az AA-J nevet kapta és a PC-be került. Időközben elkaptak egy újabb Zubatot és egy Geodude-t is. Zapdos PC-ből való kivevése viszont a legnehezebb feladatnak bizonyult, és eredményeképpen 12 Pokémont eresztettek el véletlen, köztük BigDig, Cabbage, DUX és jópár safariban fogott Pokémon. A fanok ezt a napot Bloody Sunday-nek nevezték. Végül Zapdost sikerült a csapatba venni. A fanok Zapdost több néven is emlegették Jesus 2, Anti Jesus, Archangel of Justice, Battery Jesus. Emelett sikeresen magukhoz vették Nidorino-t is, akit egy talált Moon Stone-al átfejlesztettek Nidokingé, akit AAAAAAAAA-nak hívtak, de a fanok csak The Fonz-ként emelegették.

A csapat ezután Palett városba irányította Redet, ahol Nidokingnek megtanították a Surf-öt, majd Laprassal átszörföztek Cinnabar szigetre. Itt sikeresen felélesztették Omanyte-ot a Helix Fossilból, aki egyből a PC-be került. A játékosok egy ideig nem mertek a PC közelébe menni, de Omanyte miatt muszáj volt. Itt véletlenül bepakolták Bird Jesust a PC-be, végül sikeresen kiementették őt is és Lord Helix-et az Omanyte-ot is a csapatba.

Ezzel kialakult Red végleges csapata: Bird Jesus(Pidgeot), Battery Jesus(Zapdos), The Fonz(Nidoking), ATV(Venomoth), Air Jordan(Lapras) és természetesen Lord Helix(Omanyte).

Elindultak hát a Pokémon Mansionbe, megtalálni a Cinnabar terem kulcsát. A titkos kulcs megszerzése is borzasztóan sok próbálkozásukba került. Egyik alkalommal 1 lépésre voltak a kulcstól, és a csapatot teljesne kitütötték. Következőleg az egyik NPC-nek köszönhetően beszorultak egy olyan helyre, ahonnan nem tudtak kimenni, ennek köszönhetően addig kellett vad Pokémonokkal harcolniuk, míg ki nem ütődött a csapat teljesen.

Végül sikerült beszerezniük a kulcsot, és villámgyorsan legyőzték Blaine-t.

Ezután Red házában sikeresen betették a PokéFlute-ot a PC-be, elkerülve ezzel a furulya további harc közbeni használatát és azt is, hogy fent álljon a veszély a PC közelében egy Pokémon elengedésének(Red házában ugyanis nem kezelhető a Pokémon PC, csak a tárgyak). Már csak az utolsó terem volt hátra.

Visszatértek hát Viridian városba, ahol a terem előtti perem miatt rendkívül nehezen tudtak csak bejutni, mert mindig véletlen leugrottak. Végül ismét Demokrácia móddal sikerült csak Giovanni termét bevenni. Giovannit 3-szor kellett megpróbálniuk, mire Bird Jesus ismét győzedelmeskedett.

Az utolsó akadály az elit4 előtt már csak a Victory Road volt. Ami meglepően könnyen sikerült elsőre Demokrácia módban a játékosoknak, és eközben Lord Helix is Omastarrá változott.

Az elit4-nek rengetegszer kellett nekifutniuk, sokszor kikaptak, de közben rengeteget fejlődött a csapat.

Az egyik Lance elleni harcban a Lv36-os ATV csodával határos módon legyőzte a Lv62-es Dragoniteot. Mivel a játék mindenképp pszichotámadásokat akart használni Venomoth ellen és Dragonite csak Barrier és Agility támadásokat tudott pszichoként, így Venomoth mérge szépen lassan lesebezte ellenfelét.

16 nap 7 óra, 45 perc és 30 másodperc játék után végül TPP legyőzte Blue-t, és ezzel a játék a végére ért, és ezzel egy időben többezernyi fanart és meme lepte el az internetet, és szinte teljességgel megalapult a Helix vallás is. Íme a kedvencem, a Helix kórus himnusz:

A twitch mérései szerint több, mint egy millió ember nézett bele a streambe, és legalább 80000 tevőlegesen részt vett a játék irányításában.

A Red sikerein felbuzdulva pedig máris elindult ugyanezen a csatornán a Pokémon Crystal is.

Itt tudtok becsatlakozni: Click!

És íme a 10 legnagyobb esemény a TPP-ben:

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==