Warhawk2014.11.18. 16:50

Kiszabadultunk!

Sőt, még a Földet is megmentettük közben.

Jön a karácsony és a gyártók, forgalmazók ilyenkor természetesen a szokásosnál is jobban próbálják megmutatni az embereknek, szerintük mit lenne érdemes ajándékba vásárolniuk és / vagy kérnünk. Próbálkozásokból vannak rosszabbak, jobbak és néhány már-már meglepetésszerűen kellemes is, az LG nemsokára induló, Időkapu nevű játéka. Játék? Aham, méghozzá a manapság egyre népszerűbb szabadulószobák saját termékekkel feltöltött high-tech változata. Ennek kipróbálására kaptunk nemrég meghívást és mivel azonnal előbújt belőlem a játékos, naná, hogy kapva kaptam az alkalmon!

Gyors tekerés előre, a helyszín a Westend előtt felállított szoba, ahol éppen a Gamer365 - Konnektor vegyes válogatott melegített be, hallgatta meg a játék bevezető történetét, mielőtt beléptünk volna a kamionra épített mini épület előszobájába. Azonban még mielőtt továbbmennénk egy gyors kitérő, egy mondat arról, hogy mi az a szabadulószoba, ha valaki még nem hallott volna róla. Az ötlet egyszerű és nagyszerű: adva van egy (vagy több) szoba, ahonnan különböző logikai feladványok megoldásával kell kiszabadulnunk. A tematika eltérő, van ahol zombitámadás van, van ahol valami krimi, esetünkbe a gamerek számára mindennapos feladatot kaptunk: a Földet kellett megmenteni. Az egész egy nagyra nőtt kalandjátékként fogható fel, szóval tessék úgy készülni, hogy gondolkodni kell majd.

Ahogy fent már leírtam, mivel az LG építette a szobát, természetesen az ő termékeiket használva kellett megoldanunk a feladatokat. A dolog legszebb része az, hogy ez a tény a játék második percétől fogva már egyikünknek se tűnt fel, a dolog nincs a képünkbe tolva. Persze a lehető legmenőbb cuccokkal van tömve a szoba, azonban mivel akciófilmekhez hasonlóan szorít az idő (olyan negyven perc van a feladatok megoldására) csak a befejezés után volt alkalmunk szemre vételezni a szobába tömött technikát. Van itt minden, amitől a techgeekeknek összefut a nyál a szájában: flagship mobiltelefon, tablet, hajlított tévé, mini projektor, kicsit eltávolodva a geek cuccoktól modern hűtő, mikrosütő, vagy éppen takarító robot. Mindegyiküket használnunk kellett, néhányszor teljesen szokatlan módon, de ugye épp ez volt a lényeg, ettől izzottak az agytekervények. Egy filmben az utolsó másodpercekben lett volna meg a megoldás, négyünknek olyan fél óra kellett a megoldást jelentő pendrive megtalálásához (bár a teljes képhez hozzátartozik, hogy egy-két alkalommal sikerült úgy elakadnunk, hogy "külső", a beépített monitorokon megjelenő segítséget kellett használnunk). Viszont ez a fél óra határozottan felhőtlen szórakozással telt el, majd a maradék időben arra is volt alkalmunk, hogy a szobákban elszórt termékeket jobban szemrevételezzük. És végül is ilyen a jó reklám - amit nem tolnak felénk, hanem magunk nyúlunk felé.

Az Időkapu természetesen nem csak a sajtó és a kiváltságosok játéka, sőt! A napokban már el is indult az online "bemelegítő" része (ezen az oldalon megtalálhatü), az itt jó eredményeket elérő játékosok fognak az "élő" részbe bekerülni. Szóval hajrá, aztán ha valaki bekerül, tessék posztolni az időket, lássuk, ki, kik voltak a leggyorsabbak!

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

4 napja
4

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

6 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

6 napja
39

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7