carville2015.02.13. 14:18

Roommates (PC/Mobil)

Női gamerek, barátnős gamerek, szimpla ínyencek, figyelem! Ha eddig nem tudtad mit kérnél/adnál/játszanál Valentin napon, ez az írás pont Neked szól.

Nem vagyok a Visual Novel műfaj szakértője, így már azt sem tudom megállapítani, vajon annak Romantic Visual Novel ágát szokás-e „Randiszimulátor”-nak becézni, vagy az egy ettől teljesen különálló videojáték műfaj. Ezért szeretném tisztázni az elején, hogy a Roommates épp annyira szimulálja a randit, mint amennyire a Goat Simulator egy kecske életét.

A Roommates műfaji meghatározása tökéletesen lefedi a játékot, a Romantic Visual Novel egyszerűen egy illusztrált romantikus regény, annyi digitális hozadékkal, hogy 2 nézőpont közül választhatsz és több befejezést is elérhetsz, növelve ezzel az újraolvasási faktort is.

A játék 20as évei elején járó fiatalok, név szerint Anne, Sally, Isabella, Max, Rakesh és Douchemic, pardon Dominic története, akik mind egyazon főiskolai kollégiumban laknak. A sztoriban Max, egy rockbanda laza énekesét, vagy Anne, a szelíd kisvárosi stréberként a nagyvárosba kerülő lány mindennapjait egyengethetjük, a cél pedig a kavarás, a jelenetek során megkedveltetni a karakteredet valakivel és a végére összejönni vele. Itt szeretném rekonstruálni Ágival folytatott beszélgetésemet:

  • Ha akarsz a pasival be is ***ulhatsz, de én ortodox maradtam.

  • óó :D Ez tetszik

Ha ezután azt mondaná csináljuk hármasban, azt hiszem óvatosan közelíteném meg az ajánlatát. De a játékra visszatérve, férfi társaim aggodalomra semmi ok, a lánnyal is lehet ****bülni!

A játékmenet is épp ezért egyszerű, a bemutatkozós jeleneteket követően minden héten egyszer lesz egy unalmas 2 perced, amíg az órarendedben meghatározod az eheti teendőeket. Ennek lényege a történet előre haladásában annyi, hogy attól függően mennyit (és mit!) dolgozol/tanulsz/szórakozol, más más képesség pontokat szerzel, amik elősegítik bizonyos jelenetek aktiválását, amik a többiekkel történő kapcsolatépítés legfontosabb eleme.

A játék lényege ugyanis ezek a jelenetek, és azok olvasása, a fontos döntéseket is itt hozod meg. Beszélgetsz a csajjal vagy lógsz az óráról? Elmész bulizni vagy kipihened magadat? Kinek adsz igazat egy vitában?

Éppen ezért pontosan elég ha egy Visual Novel ezekben a jelenetben nagyot tud villantani, és bátran kijelentem, hogy zökkenőmentesen bevette ezt az akadályt, mert egyszerűen élvezetesen vannak megírva. Magukra a karakterekre se lehet igazán panasz, mindenki eltérő egyéniség a maga értékrendjével, a párbeszédek pedig sokszor viccesek, és egy-egy jelenetet sem éreztem feleslegesen túlnyújtottnak. A fenébe is, az olvasástól rögtön elkezdtem visszasírni a saját egyetemi éveimet is, pedig azok nem voltak fele ilyen izgalmasak se, és az unalmasabb részeket se lehetett letudni 2 percben.

Ugyan a műfaj elsődleges célcsoportjai nők, Maxről hiányzik az a tipikus lányálom nyál, ezért a Roommates-et bátran ajánlom azoknak a férfiaknak is akik az aktív kikapcsolódás helyett csak egy laza olvasásra vágynak. Ha pedig lány vagy, vagy a barátnődet szeretnéd meglepni egy videojátékkal, mindenképp csekkoljátok le, mert olyan lánnyal még nem találkoztam akinek nem jött volna be.

A játék beszerezhető Steamen Windowsra/Macre/Linuxra, vagy Androidos/iOS telefonra (WP az meg mi?), utóbbin ráadásul arra is lehetőségünk van, hogy csak Max vagy csak Anne szemszögét vegyük meg, féláron.

A kedvcsináló apropója viszont az a heti Humble Bundle, amiben most a Steames változatot akár 6 dollár alatt megveheted, egy rakás számomra érdektelen másik Visual Novel társaságában. Így már egy igazán szép ajándék pakkot adhatsz a szerelmednek, vagy több aranyosat a másod/harmad barátnőknek is hagyva valamit. Csak ne feledd, hogy Ezt add a kedvencednek. ;)

Humble Bundle

Steam Store

Google Play

Apple Appstore

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

3 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
28

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7