Kiccsidzson2015.10.30. 20:26

Soha nem halsz meg

Megyek be a kórházba, valamikor idén nyáron, megyek fel a g*cisekhez (mikrobiológia), fel az emeltre , kérem az edényt, amibe verjem. Mutatja, ilyen matrjoska módra szétszedi, közepéből kisebb, gyűszűnyi edény kerül elő. Nem lesz pici ez? Ebbe beletalálni? Mondta a dokinő, hogy ha lehet kérjem a nagyobbat. Adja a nagyobbat, ez már jó lesz, jó nagy szája van az edénynek. Oké. Kérdezik, kiveri itt, vagy hazaviszi? ? Két órán belül vissza kell hozni, két óránál öregebb mintát nem vizsgálnak. Ok, akkor inkább itt. ? (most ők néznek értetlenül, hogy mire várok még?) ? (menjek be a klotyóba, azt annyi?) ?? (két nézés a válasz, az idősebb az "ez nem amerika b*szod, oldd meg magad", a fiatalabb "tölts le egy pornót b*szod, ingyen wifi van a kórházban" nézéssel válaszol) Nem tudják, de elvből nincs okostelefonom, és remélem sokáig még nem is lesz. Na mindegy, húzok a wc-be, elintézem, mintát visszaviszem. Egyéb vizsgálatokra is várok, vér, vizelet, ultrahang, anyámkínja, még a félcsőbe is beugrok szusszanni (CT), körülöttem zúg a nagy csapágy, én benne, márkája philips, talán nem nyír ki. Kontrasztanyag fénysebességgel az ereimbe, felmelegszem, megnyugszom. Épphogy el nem alszom. ------------------------------

Soha nem halsz meg

 • Mármint.. én? - kérdezte a kissé idegesen várakozó fiatalember a kórház várótermében, a vele szemben ülő irracionálisan idős öregembertől.

 • Igen, te. Ne izgulj, e miatt ne. A halál miatt ne. Ettől soha ne félj. Az ellenkezőjétől talán, de e miatt ne. Soha nem fogsz meghalni.

 • Ezt mégis hogy érti? Hogyhogy soha?

 • Nézz rám, gyermek. Szerinted hány éves vagyok? - válaszolt kérdéssel a kérdésre az öreg.

 • Nem tudom, nem akarok találgatni.. nem akarom megbántani..

 • Engem megbántani? - mondta nevetve az aggastyán, de a nevetése köhögésbe fulladt. - Száz fölött vagyok bőven. Engem már nem tudsz megbántani semmivel. A korommal főleg nem.

 • Jól tartja magát - próbálkozott az ifjú valami pozitívat mondani.

 • Igen, jól. De nem az én érdemem.. Pedig sokszor álltam már a halál kapujában, de belépni rajta még soha nem sikerült. Pedig végigharcoltam két nagy háborút, meg pár kisebbet is fiatal koromban. Lőtték már át a sisakomat, a fejemmel együtt, mégis élek. Balesetem is volt, nem egy, amiben meg kellett volna halnom. És mégis élek.

Az orvosok azt szokták mondani, hogy szerencsés ember vagyok. A szerencse fia. Kíváncsi vagyok, hány embernek mondják még ugyanezt az orvosok - az öreg itt ismét felnevetett kicsit, immár köhögés nélkül, majd folytatta. - A megvilágosodás később jött. Volt egy nagy tömegszerencsétlenség, és én is ott voltam. Mindenki meghalt körülöttem, de én nem. Én túléltem. De nem lett volna szabad. Azt egyszerűen nem lett volna szabad senkinek sem túlélni. Lehetetlenség. És mégis megtörtént.

Akkor jöttem rá az igazságra. Hogy nem fogok meghalni. Soha.

Mikor már kilencven fölött jártam, és itt fájt, meg ott fájt, meg már mindent megéltem amit egy embernek meg kell élni, gondoltam kísérletbe fogok. Magammal. Egy szörnyű kísérletbe. Megpróbáltam bebizonyítani az igazamat, magamnak. Végülis mit veszíthetek? Az életemen kívül?

Először csak mérget vettem be, de kimosták belőlem. Majd megismételtem ugyanezt, egy erdő közepén, ahol senki sem jár. Persze pont akkor járt arra egy turistacsoport, így újra orvoshoz kerültem. Az orvos azt mondta, szerencsés vagyok, hogy pont arra járt valaki. Szerencsés..

 • Ez szörnyű, mégis miért csinálta ezt? - kérdezte megrökönyödve a fiatalember.

 • Bizonyosságot akartam szerezni a saját halhatatlanságomról. És szereztem is.

 • De miért?? Miért nem jó magának, hogy akkor jön a halál, amikor jönnie kell?

 • Jön? Még hogy jön? Nézzél rám! Nekem már rég a föld alatt kéne lennem. Jön? Azt hiszed, hogy tényleg jön? Te elhiszed, hogy létezik halál? Azt hiszed, hogy nem próbáltam meg kiugrani a tizedik emeletről és nem pattantam vissza onnan sértetlenül? Azt hiszed, hogy nem tettem a vasúti sínre a fejem és azt később nem varrták vissza az orvosok? Azt hiszed, hogy nem raktam össze minden pénzem, és nem mentem el egy lakatlan szigetre és ugortam bele a cápák szájába az egykori bennszülött áldozó gödörnél? Mégis itt vagyok. És még élek. Hidd el nekem, hogy soha nem fogok meghalni. És te sem fogsz.

 • Ez, ez őrület! Maga egy őrült! Ezt nem hiszem el..!! - tiltakozott a fiatalember, és már ugrott is volna fel a helyéről, de valami miatt mégsem tette.

 • Nem, nem őrület. Ez az igazság. És az igazság mindig nehezen fogadható be. Nekem sem volt könnyű.

 • De hát folyamatosan halnak meg körülöttünk az emberek!?

 • Igen, de csak a mi létsíkunkban - válaszolta az öreg - a sajátjukban nem. A saját létsíkjában mindenki halhatatlan. Ha te most itt meghalnál mellettem, számomra halott lennél, elmehetnék a temetésedre, láthatnám, ahogy a földbe helyezik a tested. De ez csak az én létsíkomban lenne így. A tiédben nem. A létsíkod ketté válna még a halálod előtt, és az egyikben én látnám ahogy meghalsz, a másikban viszont vígan élnél tovább, megmenekülnél, megmentenének, meggyógyítanának. És újra és újra ez történne veled minden ilyen kiélezett helyzetben.

Mint egy végtelen fa ágai, úgy válnak ketté a síkok, minden egyes ilyen eset bekövetkeztekor. Én vagyok rá az élő bizonyíték. Ha itt mérget innék melletted megint, akkor a te létsíkodban talán meghalnék, de az enyémben hívnád az orvosokat, akik helyretennének, meggyógyítanának, és mivel időben érkeznének még szerencsésnek is neveznének.

A saját létsíkjában mindenki hallhatatlan. Valami nem enged minket meghalni.


Szólítottak, és én bementem.

És mikor kijöttem, csak azt láttam, hogy az öreget, akivel az előbb beszéltem, épp letakarják egy kerekes ágyon, ahogy a halottakat szokás. És én csak néztem őt, és járt az agyam. Közben mintha kérdezték volna, hogy a hozzátartozója vagyok e, de nem válaszoltam a kérdésre. Néztem, ahogy eltolják az öreget, és nem tudtam eldönteni, hogy bolond volt e vagy nem. Hogy igaza volt e, vagy nem? Olyan meggyőzően mondta. Ő valószínűleg száz százalékig biztos volt benne.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

4 napja
4

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

6 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

6 napja
39

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7