ARTURUS2015.12.26. 14:32

Star Wars 7 Csalódás az erőben

Na tegnap abszolváltuk a sokaknak sorsfordító SW7. Meglehetősen pozitív várakozás után, viszonylagos csalódással sikerült kiballagni a moziból, mivel mindenki azt mondta nyugi jó lett így nem aggódtam. Hát pedig láttam már néhány jobb filmet, idén is a moziban.

Most már, hogy nem kell félni a spoilerektol elolvastam Jet'Hero írását is és bár soft rajongó vagyok abszolút csak egyetérteni tudok vele.

Nekem nem az sw a kedvenc scifi világom, nagyon sok világ van ami sokkal jobban tetszik, de azért megvoltak a filmek egykét könyv egykét játék stb. Szóval én is vártam az új részt.

Ehhez képest elkezdődik egy rejtsük el a droidban a cucot jelenettel...

Majd bejön a fő gonosz akire rá is tetoválhatnánk, hogy engem a dart veder utánérzés miatt raktak a filmbe.

Az öreg falusi egyből(4perc után) elkezd neki beszélni a családjáról és hogy ki is ö. Ebből az egyszeri mozinéző gyorsan leszűri, hogy most ez vagy Luk gyereke vagy solóeke. Nem kell sokat várni 10 perc múlva elkezd Solo apurol beszélni nagy meglepetésekre ne várjunk.

Valószínűleg ö az ultimate gonosz. Mivel nemcsak maszk van rajta, mint véderen (bár neki semmi szüksége rá csak bevallottan nagy fan) de a maszkra még sötét csukját is húz mint az uralkodó.

Igen maszkra csukját ez a srác aztán tényleg nem spórolt semmin!!!

Pár percig azt is hihetnéd mint a 4-ben dart védernél ö a fő gonosz, aztán kiderül persze nem ,van egy "uralkodó" első vezető vagy itt minek hívják, akivel bár most nem találkozunk, de nem kell várni a 8 ig, hogy hologramon megjelenjen, a film első 20 percében megvan ez is, mint az 5 részben.

Ésss nagy meglepetésre ez is egy torz valaki sötét gúnyában aki gyakorlatilag 1-1 ben Gollam a gyűrűk urából.

Na itt már fogtam a fejem.

Közbe Larf Loren eljátssza a fordított sitett. Ugyanis ül csendben fél, hogy már megint kísérti öt az erő világos oldala.

Mi van?

Majd odamegy nagypapa maszkjához, amit pár évvel a születése előtt égettek el az endoron és némi simi után megnyugszik, hogy ö mégis csak tru gonosz.

Az hogy hogy is szerzi meg a maszkot simán homály fedi és mivel egyedül fetisizálja senki nem is kérdezi meg.

Közbe ugye Luke elvan tűnve.

Mi?????

Elvan tűnve értesíteni nem tudjuk, csak sejtük mért ment el, de ha megtaláljuk mint a frigyládát tuti nem küld el minket az anyukánkba és visszajön velünk.

De mért nem üzenünk neki?

Mért nem jön vissza magától?

Mérnem mondta hova ment?

Mért hagyta szarban az univerzumot?

És mért kell ehhez térkép mértem egy bolygó neve?

Most ha Luke miskolcon lenne akkor külön térképeket kéne rejtegetni meg rakosgatni, hogy hogy kell miskolcra menni?

Könyörgöm ez egy bolygó kell a neve és odamegyünk ahogy gondolom Luke is tette.(esetleg koordináták, de még ha full ismeretlen helyre is távozott akkor is 3 szám nem egy térkép)

Eközben kiderül nem csak Lukot hagyták el hanem az ezeréves sólymot is...

Szerencsére pont Luke lány találja meg és menekül el a lihegő négerrel.

Na ö az a karakter aki minden körülmény között képes hangosan lihegni ezzel valószínűleg valami rekordot is beállítva.

Közbe HS pont megtalálja a Ezeréves sólymot és pont megint tartozik mindenkinek meg üldözi mindenki, mert tábornokból visszavedlet űrcsempésszé.

Aztán megjön Leila hát igen sok munkája volt vele a a spec effekteseknek sminkeseknek botoxosoknak, de szárból nem lehet várat építeni :(

Szerencsére pont úgy vannak soloval mint John Mckalne a nejével a drágán add az életed első 3 részében..... no comment

Közbe előkerül Luke kardja amit az 5 ben hagyott el.

Azért itt még a főhős is érzi ez valahogy sántít, hogy szereztétek meg???

Ez leesett egy gázbolygón a semmibe???

Ö izé hát ez hosszú ezt még nem írták meg, de mindegy a fő hogy itt van.(tényleg ezt mondja csak nem teszi hozzá, hogy még nem írták meg!)

És a sárga joda nem a 40 éves haverjának adja oda aki Luke barátja harcostársa hanem a random lihegő négernek akit vagy 10 perce is ismerhet már!

Mi????????

De ez nem volt rossz döntés a több éves kiképzést igénylő fegyvert már 5 perc múlva használja... mein got...

De szerencsére van új a nap alatt mert építettek egy halál bolygót ami hangsúlyozottan nem halál csillag biztos, hogy nem az mert rá is kérdeznek, mint a halálcsillag, nem ez sokkal nagyobb.

Szerencsére még hologram képük is van a 32 éve felrobbantott hcsröl az összehasonlításhoz, hogy lásd egyszeri mozinéző ez tényleg nem halálcsillag...

Ahogy egyik barátom fogalmazót, aki magyar scifiket és tv műsorokat ír(haktion,tűzvonalban) a 4 rész 77 ben forradalmasított mindent: mozit scifit speciális efekteket és lehetne sorolni. 38 év múlva még mindig ott tartunk, hogy el kell pusztítani a halálcsillag 3.0

Amin természetesen megint van hökamra és a 4 fös kommandónk ami 2 random idegenből meg a nyugdíjas hanbol és a vukijábbol áll tuti megoldja....

Meg is oldják gond nélkül sétafikálnak az ellenség fö? bázisán.

Közben a csaj akit láthatóan az éhezők viadalából igazoltak át(erre még rá is játszik mert kajáért visz cucott a méhbe!) rájön, hogy vele van az erő.

Ez után mester nélkül abszolvál egy 15-20 éves dzsedi képzést.

És ez annyira nem vicc, hogy miután kiszabadul ralph loren még meg is jegyzi, gyorsan kapjuk el mert csak erősebb lesz.

Igen gondolom ha 20 perc múlva elkapjátok még jó ha csak egy óra múlva akkor már komoly gondok lesznek..............................

Közbe epik találkozás egy hídon, mivel ugyan a hallállboygo nagyon más mint a halál csillag, de szerencsére ebben is vannak kilométeres szakadékok vékony korlát nélküli híddal.....

Gondolta volna valaki, hogy apuci pici fia majd nem megy haza vele?

És az egész finálé annyi, hogy a fő gonosz elkezd sírni majd azt mondja mennyünk haza apu!

Nem mivel Harrison Ford az egyetlen megfizetett színész aki még részesedést is kap hát rightig, hogy megöljük nem gondoljátok, hogy ezt a lovét a következő részre is kiperkáljuk neki??????????

Közben a halál csillagot vagyis bolygót a szokott módon felrobbantjuk, jó annyi trükkel, hogy most többször kell rálőni na epic twist.

A kis csaj aki a hogyan legyünk 20-15 percen belül dzsedi mesterek szerzője lesz, lenyomja ren lovagjainak mesterét.

Persze gollam beszól, hogy hozátok vissza ralph lorent ideje befejezni a képzését(hát van mit még képzeni rajta) csak az a baj hogy kimet a fenyőerdőbe!!!

És közben meg már mozog törik a bolygó, így biztos begyűjtik a szőke anakin fekete hajú unokáját, de könyörgöm aki a parancsot kapta még arra se lenne ideje , hogy magát kimenekítse mert rá 30 mp re robban az egész hobelebanc.

De még nem is tudták, hogy hol van kiment az erdőbe egy szökevény után, nem tudta megmondani, hogy a nagy tölgy alatt leszek majd ájultan oda gyertek!

Na innen már nem sokat lehetne erre rátenni, de sikerül.

Megvan a tuti térkép Luke gazdához tudjuk majd napnál kell jobbra fordulni és melyik fehér törpénél balra.

Kit küldünk el érte?

Igen a random lányt, csuvi azért vele megy mert a hajó mégis csak 2 személyes. De már nem megy fel a hegyre vele.

Se egy lázadó vezér se az ikertestvére, senki a csaj aki két napja még a méh telep első számú beszerzője volt na az megy.

Meg is találja kb annyi szerepe van mind Heiden Cristensenek a 6 részben mikkor oda montírozták.

Csak azon csodálkoztunk, hogy fénykardot adja oda neki és nem mondjuk némi aprót mert Luke gazda úgy néz ki mint egy idült alkoholista hobó.

De még a kezéről is lejött a bőr implant ami az 5 óta rajta van most már csak simán robot karja van hát igen nehéz idők :(((

Az, hogy hogy ált át a gyerek mért ment el Luke(azontúl, hogy a gonosz St Lauder biztos megölte a többi kis ifjoncot mint nagyapja) honnan van meg a gázbolygóba zuhant lézerkard, honnan van meg a születéssé előtt évekkel elégetett maszk, mi az első rend(azontúl hogy úr nácik) ki gollam.

Ezekre így nem nagyon vesztegetek időt hogy kitalálják megírják.

Nyilván ezek egy részét majd kitalálják mert muszáj lesz nekik, de ez számomra, hogy nem elmeséljük, hanem így van majd mondunk rá valami, hihetetlen ötlet szegénységről árulkodik.

Egyébként egyszer nézhető a film, még a mozijegyet se sajnáltam rá utólag sem, de az előzmény trilógia bármelyik részéről jobb szájízzel jöttem ki mint erről.

Nyilván nem egy prométeusz ahol nemcsak a jegy árát, de kártérítést is követel az ember az ellopott két óráiért vagy egy traszformesz 4 amihez képest még a 3. hallá csillag is egy mély story, de Star Warshoz képest szerintem gyenge.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

8 napja
16

CHASE
Top 15 FIFA

2024.03.17.
2

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

p34c3
Negyven2

2023.11.14.
26

Dude
Harc a 41. évezredben

2023.10.23.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==