casper0072017.01.18. 18:59

Zöldlámpa

Mindannyian ismerjük azt a kis pálcikaembert, aki innen-onnan integet nekünk, miközben az utcákat járjuk. Ott virít a közlekedési lámpákon, a rakodást jelző táblákon, vagy a mosdók ajtaján. Skookum-Arts csapata érdekes ötlettel állt elő: mi lenne, ha mi terelgethetnénk a kis krapekot a táblák erdején keresztül?

Ez lenne a The Pedestrian. Egy 2D-s logikai platformjáték, ami a napokban kezdte meg kampányolását a Kickstarter-en. A csapat három főből áll, akik korábbi állásukat adták fel, hogy teljes energiájukat a fejlesztésre szánhassák. A bemutatkozó szöveg alapján a játék már több éve készül és biztosan elkészül, azonban ahhoz, hogy megvalósíthassák a The Pedestrian megálmodott formáját, segítségre van szükségük.

A The Pedestrian narratíváját tekintve nem ígérkezik súlyos olvasmánynak. Itt nincs helye felolvasott vagy leírt szövegeknek, a játék a képeken és a kellemes „liftzenén” keresztül kommunikál a játékossal. Külön öröm, hogy a készítők nem üres ígéretekre alapozva kalapoznak, múlt héten elérhetővé vált egy cirka tíz perces demo, ami betekintést enged a pálcikaember kalandjaiba.

A játék a Unity motort használja, ami szerintem tökéletesen megfelel a célnak: irodaházak falain, metróállomásokon, zsúfolt utcákon elhelyezkedő táblákon keresztül vezet utunk. Minden megálló egy önálló puzzle, ami több, egymással összekapcsolható táblából áll. Már a próbaverzióban is folyamatosan új játékelemekkel találkoztam, ahogy haladtam, és vélhetően lesznek még meglepetések, még ha erre nem is tér ki részletesen az ismertető. Miután megérkezünk az új feladvány elejére, érdemes alaposan felmérni a helyzetet, mert egy kicsit hátradőlve sokkal kézenfekvőbb lesz a megoldás. Valóban puzzle-kről beszélhetünk, mert a táblákat a megfelelő helyekre kell húznunk, hogy aztán a párokat összeköthessük egymással, így nyitva ki a zárt ajtókat, vagy eresztve le a felhúzott létrákat. Ahogy a fejtörők között szlalomoztam, úgy változott a háttérként szolgáló terep, ami interaktív módon, például egy bekapcsolva hagyott tévén keresztül hívta fel a figyelmem az új játékelemek szerepére.

A The Pedestrian várhatóan 2017 júniusában jelenik meg PC-re és Mac-re, bár a fejlesztők halkan megjegyezték, hogy minimális késéssel is lehet számolni, ha nem elégedettek a végeredménnyel, akkor ráhúznak még egy kicsit a játék forrasztására. A crowdfunding játékoknál általában az első, magát a játékot is magába foglaló tier a legnépszerűbb, ez a The Pedestrian esetében 15 dollárt jelent. Ennek fejében nemcsak hozzájárulunk a játék elkészüléséhez, de kapunk belőle egy digitális példányt néhány háttérkép társaságában, és bekerülünk a stáblistába is. Persze a szokásos elmebeteg szintek itt is tiszteletüket teszik, aki például 1500 dollárt öntene a projektbe, az minden földi jóra számíthat, egy puzzle megtervezésétől kezdve, egy saját magát ábrázoló játékbeli szobron át, egészen egy fém útjelző tábláig.

Nagyon szeretem a logikai játékokat, ráadásul a demo se volt rossz, ezért szívemből szorítok a projektnek. Ha úgy gondolod, hogy van spiritusz az anyagban, az alant lévő linkek segítségével látogasd meg a The Pedestrian Kickstarter oldalát és töltsd le a próbaverziót.

The Pedestrian Kickstarter oldala

The Pedestrian demo

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7