Hunk22017.02.05. 14:48

T.C. Ghost Recon:Wildlands Béta vélemény

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands a hype vonatra felültem, imádtam minden hírt ami jött legyen az videó vagy trailer.

Hisz az elődökkel annyira elvoltam főleg T.C. Ghost Recon: Future Solider sok remek co-op estéivel vagy multi hibái ellenére jó szórakozást nyújtott. Eljött a béta az első állomásnál le is szálltam a vonat meg megy tovább nélkülem.

Sokan mondták játékra ronda, nem-nem az. Persze nem is a legszebb, ebben nem fog díjakat nyerni. Az egész őszkép nagyon jól összeáll. Főleg világ első kockája mit bejárhatunk is részlet gazdag méretéhez képest nagyon jól néz ki. Az egész inkább a valóság felé hajlik ez most véletlen vagy így akarták a készítők kérdés marad. Első sorban kimondhatjuk élettel teli világ. Hegyekben kecskék ugrálnak, az alsóbb területeken szarvasokat látunk. De van itt varjak, galambok és egyéb madárfajták is. Bányászokat kik hegy oldalában dolgoznak, gyerekek akik a városban szemétel dobálóznak, bottal kergetik egymást vagy ép falnak rugdossák a labdát. Falusiak kik földet művelik, imádkoznak és így tovább.

Amikor eltévedünk egy helyszínre látjuk az hogy él, az úton van forgalom sőt éjszaka csodálatos látvány az autók reflektorai mozognak a hegyekben. Ide jönnek még az ellenfelek, kik nagyobb és kisebb csapatokban jelen vannak a világban.

A világ üres élettelen itt nem állja meg a helyét.

Amit hiányoltam turisták, egy turistával sem találkoztam pedig hely üvölt az ember ott töltse nyaralást. Nem is a drogok, látvány véget már mindenképp. Itt az előbbi is jó választás.

Az időjárásra visszatérve maga játékot is erősen befolyásolja, esik az eső legtöbb (nem mindegyik) NPC barátságos vagy ellenséges, behúzódik egy fedél alá. Eljön az éjszaka lefekszenek vagy néznek TV-t. Így sokszor érdemes várakozni.

Éjszaka nehezebben veszik észre az embert, főleg ami tetszett itt tényleg este van nem csak látszat este. Sokszor amikor bekerültem egy erdőbe az éjjellátó kötelező volt. Az eső esik

vagy ép villámlik is elfedi a lépteinket vagy lövéseinket.

Az is tetszett egy-két ellenséges helyen civilek is dolgoznak, amik meglátnak minket pánikba esnek, kiabálnak vagy menekülnek. Elárulva rejtek helyünket. Érdemes minden fegyvert elrakni, nem akarjuk a misszió hátra lévő részét rambóként megcsinálni. Civileket nem lehet ölni, vagyis nem szabad.

Ennyi pozitívum, oda után a játék milyen jó feljöhet a kérdés.

Mért szállt le a vonatról. Van több is sőt rengeteg.

Játék unalmas, nagyon unalmas tud lenni és igaz egy részét egyedül játszottam amikor csatlakozott valaki hozzám én csatlakoztam másokhoz akkor is egy óra után azon filóztunk mással kéne játszani! Ez nem jó főleg teljes játék sincs még kint. A mesterséges intelligencia az ellenfeleknek néha kikapcsol vagy egyáltalán nincs. Falon keresztül mennek vagy meglátnak egy két méter magas vasbeton fal mögött. Ilyenkor az ember nem lepődik meg zárt ajtókon is besétálnak. Falon keresztül lőnek. Még ha néha jól is működik az sem garancia nem éri az embert meglepetés, és egy jól felépíttet taktika nem megy süllyesztőbe mert egy NPC úgy gondolja keresztül sétál az épületen. Egy jó példa arra milyen idióták, egyik feladatba egy katonai bázisra kelet betörnünk. Megöltem egy katonát, erre észre vette egy társa én vissza futottam bejárathoz és messziről lelőttem. Aztán így tovább csináltam mindenkivel aki a sarkon befordult míg a parancsnokon kívül más nem maradt.

Vicces egészben a játék országának szuper katonáiról beszélünk, nem a drog kráter neveletlen bűnözőiről. A másik változat amikor meglátnak mondjuk inkább észre vesznek, isteni tud lenni amikor még egy kilométerre a célhelyszíntől is követnek. Jobb esetben csak az első helyet vizsgálják át ahol úgy gondolják észre vetek. Főbb missziókat nem lehet újra választani nem lehet újra indítani ami nélkül az egész elveszti az értelmét. Igaz a területen az ellenfelek egy része újra éled gyakorláson kívül vagy unalom űzőnek másra nem jók.

Főleg kevesebben vannak és igazi vezető nélkül butábbak is.

Sokkal butábbak. Ubi berakta a szokásos gyűjtögetős dolgokat is, egy jó dolog van benne. A játékos olyan helyre is ellátogat ahova másképp nem menne. Vannak mellék küldetések is amik sajnos meg aktív harcot kívánnak meg, minden taktikát nélkülözve. A fedezék rendszer sikerült elrontaniuk, nem olyan rossz a Division/Future Solider képest minden téren visszalépés. És van egy képesség amit ne vegyetek meg nem akarjátok extra könnyű módot bekapcsolni. Minden fokozaton működik. A képesség nem más mint hogy a kiszabadított ellenfelek veletek harcolnak, lényegében amint kiengeditek a foglyokat hátsó zsebükből elővarázsolnak, néha azért a fegyveres ládából veszik ki AK fegyvereiket és lerohanják az ellenséget. Fő célpont az parancsnok vagy más meg lefegyverezik és neked csak elkel cipelned valahova vagy kihallgatnod. Lényegében dőlj hátra és ne csinálj semmit. Amúgy élő világ jó, de amikor a lázadok egyik járőröző kocsija véletlenül azt bázist támadja meg amiben bent vagy megint oda taktikázásnak. És igaz rólad teljesen elterelődik a figyelem, meg itt nem mindig a lázadok nyernek.

Mégis 5 alkalom után úgy döntesz C4 nekik. Néha egy-két animáció kimarad, hátizsákot nem szabad húzni. Fegyver nem jelenik meg váltáskor az ember kezében. Nem tudsz csatlakozni másik emberhez és néha villogni kezd a felhő.

A játék nem lenne rossz, de sajnos sok minden hiányzik belőle.

Járművek irányítása korrekt és megszokható. Nincs túl bonyolítva. A világ hatalmas és szép. Élettel teli. Olyan dolgok hiányoznak amit kétlem sikerül is egy hónap/fél év alatt kijavítani. Főleg hibák nagy részéről most fognak értesülni a készítők. A képesség fától először féltem aztán kiderült egész jó dolog. Sztori nem rossz, elég szép nagyrészt idősebb generációt fogja lekötni sok benne a politika is. Megvan benne prostitúció, drogok, gyerek kereskedelem és egyéb témák. AI társaink néha ismétlik magukat ennek ellenére rengeteg szöveget pakoltak beléjük. Mesélnek múltjaikról is, volt vagy élő csapat társaikról. Vagy ép kialakult helyzetről amibe csöppentek. Nagyon felemás érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban. Első nap nem fogom beleásni magam, ahhoz a játék még nincs kész. 5-6 óra megvoltak a szép pillanataik is. Hány taktikai játékban lehet nyomulni egy piros mezőgazdasági traktorral? Nem sokban, legalább ezen jól szórakoztam.

És a végéra! Mazochista hajlamúak ilyen jól működő rendszernél kikapcsolhatják az őszes HUD jelzőt és játszanak a legnagyobb fokozaton. Garantált élvezet. :)

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

1 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2 napja
18

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

7 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

8 napja
5

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

9 napja
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9