Krisz5762018.11.05. 23:10

4K filmtesztek 1. - Avatar, Martian, La La Land...

Avatar, Mentőexpedíció, Kaliforniai álom, Logan Lucky, A túlélő (Az Avatar extrém 10000 nites verzió!)

Az eddigi részletes UHD Bluray review-k mellett innentől interneten fellelt „tesztfilmek” alapján is írok benyomásokat, de inkább csak UHD BD viszonylatban értékelve. Legtöbbször teljes filmeket, avagy remux-okat, tehát nem tömörített anyagokat tesztelek (ha ettől eltérnék jelzem).

(Abban is segítség, hogy milyen UHD Bluray-eket rendeljünk külföldről.)

  1. rész tartalma:

TESZTMASINÁK - 65ZD9 és egy valós 4K HDR lejátszó, Dune HD 4K Pro

KÉPMINŐSÉG OSZTÁLYOZÁS - A 4K részletgazdagság és a HDR effektek összhatását értékelem (nem külön-külön), vagyis, hogy mennyire látványos egy adott film. Írásban részletezem.

Az alábbi HDR metaadatok - ha engedi kiolvasni - segíthetnek egy adott film ideális képi beállításaihoz (TV-n és lejátszón):

MDL - HDR Master tartomány (0.005 nittől 1000 vagy 4000 nitig)

MaxCLL - legfényesebb pixel fényessége

MaxFALL - legfényesebb képkocka (pixelek átlaga szerint)

LOGAN LUCKY - A TUTI BALHÉ (2017)

(Logan Lucky)

64.9 Mbit/s (HEVC) - 54.6 GB

UHD HDR KÉP - KIVÁLÓ / REFERENCIA

  • tűéles, színek

  • kevés látványos HDR fény

FILMRŐL RÖVIDEN - Jól sikerült mókás rablós vígjáték

A Logan testvérek lúzer kis élete meglepő fordulatot vesz, mikor a híres „Logan-átkon” túllépve nekiveselkednek kirámolni egy hatalmas Nascar aréna trezorját. Az Ocean's stílusú rablós vígjáték meglepően parádésra sikerült, helyenként szabályszerűen már szakadtam a nevetéstől, leginkább a Breaking Bad vicces jelenetei jutottak eszembe. A tanyasi fiúk mókás kis sztorija mindenképpen megér egy misét, úgyhogy bátran ajánlom. A rengeteg duma miatt érdemes lehet magyar szinkronra kapcsolni, de hozzá kell tegyem, a rengeteg tájszólás inkább angolul adja vissza igazi természetes báját.

KÉPMINŐSÉG

Pont olyan, amilyennek egy UHD HDR formátumnak lennie kéne. Tűéles, tiszta, részletgazdag, és tetszetős élénk színek, ami pláne a szabadtéri felvételeknél jön vissza. Egyes jeleneteknél újra meg újra felkaptam a fejem, hogy WOW! A beltéri jelenetek is nagyon szépek, intenzív színekkel, noha a részletgazdagság inkább a szabadtéri jeleneteknél top. Egyedi szupi HDR fények viszonyt nem annyira vannak, ezért nem 100%-os referencia a szememben, de majdnem.

Imdb 7.1 - Metascore 78% - Rotten 92% és 75% - Kritikus tömeg 72%

KÉP - 6K-ban forgatva … 4K master (igazi 4K)

HANG - magyar DD 5.1 448 kbps … angol DTS HD MA 5.1

HDR - MDL 1000 nit master … MaxCLL 847 csúcs-nit … MaxFALL 476 nit átlag

HOSSZ - 1h59m … képarány - 2.39:1

RENDEZŐ - Steven Soderbergh (Ocean's trilógia, Erin Brokhovich stb.)

SZEREPLŐK - Channing Tatum, Katie Holmes, Adam Driver, Seth Macfarlane, Daniel Craig stb.

NAGY FELBONTÁSBAN

(A mobilfotók sajnos sem a részletgazdagságot, sem a HDR színeket nem adják helyesen vissza, de idővel igyekszem majd az élességet és a fehéregyensúlyt egyre jobban eltalálni.)

KÉP 1 nagyban

KÉP 2 nagyban

KÉP 3 nagyban

KÉP 4 nagyban

KÉP 5 nagyban

KÉP 6 nagyban

KALIFORNIAI ÁLOM (2016)

(La La Land)

79.5 Mbit/s (HEVC) - 71.7 GB

UHD HDR KÉP - JÓ

  • színek, itt-ott HDR fények

  • nem igazi 4K minőség

FILMRŐL RÖVIDEN - Romantikus klasszikus musical

2016 év végi slágerévé vált a régimódi musicalek korát újraélesztő Kaliforniai álom, melyben a két - karrierükben csetlő-botló - főszereplő egymás szívére lel. Mia (Emma Stone) meghallgatásokról meghallgatásokra jár, nagy Los Angeles-i álma, hogy befutott színésznő legyen. Sebastian (Ryan Gosling) pedig nagy jazz rajongó, aki a klasszikus stílust szeretné „újra” elterjeszteni a világban, habár egyelőre inkább a számláival küzd. A romantikus történet önmagában csak egy érdekes sztori lenne, de az igazi varázsát a valóságtól elrugaszkodó zenés bejátszások adják.. mely egyébként szubjektíven még férfi szemmel is hangulatosak, csak kár, hogy nem szeretem a jazz-t. Ettől függetlenül romantikus délutáni filmnek majdnem hogy kötelező darab.

KÉPMINŐSÉG

2K mastere - vagyis skálázott 4K mivolta - ellenére helyenként egész részletgazdag képsorokat láthatunk, de igazából nem kiemelkedő darab, noha nem is csúnya, a színek például szépek, és az éjszakai HDR fények is tetszetősek. Óvatosan adagoljuk az Élességet, mert túl soknál már zavaró a képzaj, ami részben szerintem a skálázásnak tudható be, hiába a magas bitráta és az extrém szélesvásznú képarány.

Imdb 8.1 - Metascore 93 - Rotten 92% és 75% - Kritikus tömeg 72%

KÉP - 2K-ban forgatva … 2K master (skálázott 4K)

HANG - magyar DD 5.1 640 kbps … angol Dolby Atmos (vagy True HD 7.1) … angol DD EX 640 kbps

(létezik DTS-HD magyar hangsáv Mont release néven, ha rá akarjuk muxolni)

HDR - MDL 1000 nit master … MaxCLL 1000 csúcs-nit … MaxFALL 640 nit átlag

HOSSZ - 2h07m … képerány - 2.55:1

RENDEZŐ - Damien Chazelle (pl. Whiplash)

SZEREPLŐK - Emma Stone, Ryan Gosling stb.

NAGY FELBONTÁSBAN

(A mobilfotók sajnos sem a részletgazdagságot, sem a HDR színeket nem adják helyesen vissza, de idővel igyekszem majd az élességet és a fehéregyensúlyt egyre jobban eltalálni.)

KÉP 1 nagyban

KÉP 2 nagyban

KÉP 3 nagyban

KÉP 4 nagyban

KÉP 5 nagyban

KÉP 6 nagyban

A TÚLÉLŐ (2013)

(Lone Survivor)

64.1 Mbit/s (HEVC) - 55 GB

UHD HDR KÉP - KIVÁLÓ / REFERENCIA

  • éles felvételek, szép színek, látványos fények

  • lehetne igazi 4K

FILMRŐL RÖVIDEN - A Sólyom végveszélyben óta talán a leghitelesebb háborús dráma

A túlélő első látásra tűnhetne szokványos giccses propaganda filmnek, de igazából erről szó sincsen, hiszen egy valós sztorit dolgoztak fel, ahol a rendező nem csak mindent hitelesnek rekonstruált, de állítólag nemhogy nem színesítette a sztorit, de még finomított rajta, nehogy hihetetlennek tűnjön, de a film így is bőven brutális. 2005-ben a 4 amerikai SEAL speciális kommandósnak egy titkos műveletet kell végrehajtania, melynek keretein belül egy tálib vezért kellett volna kiiktatniuk, ám egy emberséges döntésük következtében hamarosan egy kisebb sereg tálib harcossal kell szembenézniük, majd keservesen küzdeniük az életükért a film végéig. Sajnos a plakátokon, a trailerekben, és már az első pár percben lespoilerezik a végkimenetelt, mégis végig lehet izgulni az egész filmet. Lehet nem tartozik az igazán nagyszabású háborús filmek közé, mint a Ryan közlegény megmentése, vagy a Sólyom végveszélyben, de utóbbira számos szempontból is hasonlít és tényleg érdemes megnézni. Amolyan Black Hawk Down kicsiben.

KÉPMINŐSÉG

5K-ban forgatták, mégis 2K lett a véső master, így a 4K verzió ugyan skálázott, de amúgy piszkosul jó minőségű tiszta éles képsoroknak lehettem szemtanúja. Lehet nem annyira részletgazdag, mint a Logan Lucky, de majdnem, és ami miatt kis híján referencia szintre emelném, az a gyönyörű napfény, és a színes erdő, mely majdnem az egész filmben végig kísér, a mobilfotók sajnos vissza sem képesek adni. Bátran feltekerhetjük TV-n a fényerőt és a színeket a teljes HDR élmény érdekében. Nagyon fullos!

Imdb 7.5 .. Metascore 60% .. Rotten 76% és 87% .. Kritikus tömeg 72%

KÉP - 5K-ban forgatva … 2K master (skálázott 4K)

HANG - magyar DD 5.1 448 kbps … angol DTS … angol DTS:X (vagy DTS HD 7.1)

HDR - MDL 1000 nit master … MaxCLL 1000 csúcs-nit … MaxFALL 400 nit átlag

HOSSZ - 2h01m … képarány - 2.40:1

RENDEZŐ - Peter Berg (Mélytengeri pokol, A királyság stb.)

SZEREPLŐK - Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana stb.

NAGY FELBONTÁSBAN

(A mobilfotók sajnos sem a részletgazdagságot, sem a HDR színeket nem adják helyesen vissza, de idővel igyekszem majd az élességet és a fehéregyensúlyt egyre jobban eltalálni.)

KÉP 1 nagyban

KÉP 2 nagyban

KÉP 3 nagyban

KÉP 4 nagyban

KÉP 5 nagyban

KÉP 6 nagyban

KÉP 7 nagyban

KÉP 8 nagyban

KÉP 9 nagyban

KÉP 10 nagyban

KÉP 11 nagyban

KÉP 12 nagyban

MENTŐEXPEDÍCIÓ (2015) (Bővített verzió)

(The Martian)

41.5 Mbit/s (HEVC) - 44.6 GB

UHD HDR KÉP - KIVÁLÓ

  • színek a Marson, az űr és az éjszakai felvételek

  • nem mindig top 4K minőség

FILMRŐL RÖVIDEN - Robinson Crusoe Mars kiadásban

Az Andy Weir „The Martian” (A marsi) regénye alapján készült filmadaptáció az utóbbi idők egyik legjobb scifijévé avanzsált Ridley Scott rendezésében. A XXI. század harmada felé járunk, mikor az Area 3 legénysége viharba keveredik a Marson, és SOS fel kell szállnia, sajnos hátrahagyva halottnak vélt társukat, Mark Watney-t. Ő azonban nagyon is él, és elkezd szorgos munkához látni, hogy ez így is maradjon a rideg Marson. Mark közben mindent feljegyez videónaplóban és talán pont ez adja a film igazi varázsát, Matt Damon ugyanis hatalmas arc a filmben, amihez a szinkron is remekül passzol. Már az első „bejelentkezésétől” kezdve („MEGLEPETÉS!”) nagyokat mosolygunk, a pöpec krumplitermesztés a saját sza… izé ürülékéből pedig csak a hab a tortán. Siránkozás helyett inkább ötletelt, és végig megtartott egy pozitív humoros hozzáállást, noha más megőrült volna ilyen szituban, és még akkor sem adta fel, mikor még ilyen pocsék helyzetben is beütött a krach, és az addigi munkája is odaveszett. Kidühöngte magát, aztán felállt és küzdött tovább.

Nekem nagyon bejöttek a humoros okfejtései, pl. hogy kolonizálta a Marsot vagy hogy kalózzá avanzsált , mégis meg tudott maradni a film egy komoly hangvételnél.

Jópofák a kommentárjai, mégis teljesen jó összhangban van a film komoly hangvételével, ahol ugyan a magyar cím nem adja annyira jól vissza a történet lényegét, mint az eredeti angol, ám a kettő ötvözete már eléggé. A jól eltalált soundtrack is váltakozik vidámról melankólikusra, így végig megmarad az egyensúly vidám érdekes kaland, és komolyabb dráma közt.

Az külön tetszett, hogy bár bőven a (közel)jövőben járunk, a NASA-nak - ahol csak hónapokkal később eszmélnek rá, hogy Watney él - ugyanolyan komoly nehézségekkel kell megbirkóznia, mint akár az Apollo 13 program esetén '70-ben, de valószínűleg az űrkolonizációig (mondjuk XXII. század eleje) ez így is marad.

A Bővített verzió extra percei mindössze plusz mondatok sorát és néhány extra poént tartalmaz, semmi érdemleges többletet a mozis vágáshoz képest. (A szinkron esetében ezek a részek kiegészítő feliratot kaptak.)

Külön érdekesség, hogy a kínai központ „Művészetek palotájánál” , a NASA meg a „Bálnánál” lett forgatva, így az egyik fotón le is kaptam, egy magyar HÉV-et :) (11-es KÉP).

KÉPMINŐSÉG

A Mentőexpedíció a korai UHD kiadványok egyike, így habár 5K-ban forgatták, sajnos anno még csak 2K-ban masterelték, de a végeredmény így is remek, pláne, hogy a marsi felvételek már Bluray-en (2D/3D egyaránt) is, de főleg HDR-ben egyszerűen gyönyörűek, és színpompázóak. Az égbolt finom árnyalatai/színátmenetei nem véletlenül váltak sok TV review oldalon HDR referencia anyaggá, mivel nem minden TV birkózik meg vele. Az éjszakai és űrfelvételek is pöpec HDR keverésről tanúskodnak. A fő problémám inkább az, hogy ezt a top minőséget nem mindig tartja ilyen kiemelten más helyszíneken, pl. a Földön, vagy beltérben, de ott se néz ki rosszul a film és összességben a KIVÁLÓ jelzőt minden további nélkül kiérdemli. Arra viszont figyeljünk, hogy sajnos nagyon sötét master, így amennyiben van rá mód, csakis sötétben nézzük, illetve ha lehet, toljunk fel minden kontrasztfokozót, és a színeket is bátran (legjobb a lejátszón, ha van rá opció), hiszen a Mars gyönyörű felszíne bőven meghálálja. Mindez csak részben jön vissza a képeken, noha megpróbáltam a fehér egyensúlyt és fényérzékelést minél jobban a látottakhoz állítani.

Imdb 8.0 - Metascore 80% - Rotten 91% és 91% - Kritikus tömeg 76%

KÉP - 5K-ban forgatva … 2K master

HANG - magyar DD 5.1 448 kbps … angol Dolby Atmos (vagy True HD 7.1)

HDR - MDL 1000 nit master (0.0050 helyett 0.0000 nittől) … ?? … ??

HOSSZ - 2h31m … képarány - 2.40:1 (teljesképernyős)

RENDEZŐ - Ridley Scott (pl. Alien, Blade Runner, Gladiator, Black Hawk Down, Prometheus stb.)

SZEREPLŐK - Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Michael Pena, Sean Bean stb.

NAGY FELBONTÁSBAN

(A mobilfotók sajnos sem a részletgazdagságot, sem a HDR színeket nem adják helyesen vissza, de idővel igyekszem majd az élességet és a fehéregyensúlyt egyre jobban eltalálni.)

KÉP 1 nagyban

KÉP 2 nagyban

KÉP 3 nagyban

KÉP 4 nagyban

KÉP 5 nagyban

KÉP 6 nagyban

KÉP 7 nagyban

KÉP 8 nagyban

KÉP 9 nagyban

KÉP 10 nagyban

KÉP 11 nagyban

KÉP 12 nagyban

KÉP 13 nagyban

KÉP 14 nagyban

KÉP 15 nagyban

KÉP 16 nagyban

KÉP 17 nagyban

KÉP 18 nagyban

KÉP 19 nagyban

KÉP 20 nagyban

AVATAR (2009)

(Avatar)

45.1 Mbit/s (HEVC) - 60 GB

UHD HDR KÉP - KIVÁLÓ

  • színek + színkavalkád, akadnak látványos fények

  • majdnem Bluray szintű 4K

FILMRŐL RÖVIDEN - Grandiózus Pocahontas sztori egy másik csillagrendszerben

Nem hiszem, hogy akadna a világon olyan filmrajongó, aki ne hallott volna James Cameron scifi mesterművéről, mely a szomszédos csillagrendszerben, az Alfa Centaruiban, egy lakható holdon, a Pandorán játszódik. A 22. század közepére az emberiség már javában vállalkozik csillagközi utazásokra, méghozzá egész hadseregekkel, hogy ásványi anyagok és egyéb készletekkel segítsenek a hanyatló Földön az embereken. A kulcsfontosságú unobtanium kilogramja 20 millió dollárt ér a bolygónkon, ám ahhoz, hogy ezt kiaknázhassák a Pandorán, el kell az útból távolítaniuk egy őshonos fajt, a 3 méteres navikat, akik életmódját és mentalitását leginkább az indiánokéhoz lehetne hasonlítani. Jake Sully, a rokkant háborús veterán elhunyt ikertestvére nyomdokaiba léphet, hogy részt vegyen az eredetileg testvérére tervezett Avatar programban, melyben egy navira hajazó hibrid testet irányíthat mentálisan. Jake eredeti küldetése szerint a navik bizalmába kéne férkőznie, majd rávenni őket a távozásra, hogy a bányászat gond nélkül működhessen, ám ahogy befogadja a törzs, és egyre jobban megismeri Neytirit, sok minden megváltozik benne…

Az igazat megvallva mind a mai napig szeretem ezt a filmet, és nem csak azért, mert James Cameron mindent belepakolt látványvilág - és hangzás - terén. Pandora növény- és állatvilága hihetetlenül gazdag, melyhez talán csak a Mezozoikumbeli dinoszauruszok voltak foghatóak, de még az a világ se volt ennyire színes és gyönyörű. Az ember egyszerűen eltörpül ebben a gigászi faunában, és idővel egészen más szemmel nézzük a bolygót (elnézést, holdat), sőt egy idő után nem is az emberiségnek fogunk drukkolni. Viszont azok közé tartozom, akiket mind a mai napig megfog ez a grandiózus modernkori Pocahontas sztori. 9 jelölésből 3 Oscar díjat kapott, plusz 2 Golden Globe-ot .

Hivatalosan elvileg még nem adták ki UHD Bluray-en az Avatart, tehát Remuxról nem lehetne szó, de már több HDR verziót is láttam neten. A 162 perces Mozis verzió, a 171 perces Speciális kiadás, és a 178 perces Bővített vágás közül ez most a harmadiknak egy top minőségű változata, „Hun-UHDBalek” címjelöléssel, szinkronnal és felirattal (mindkettő a bővített jeleneteknél is). Olykor virágboltban is szoktam látni, de Eset-en folyamatosan, illetve pl. itt is KATT (magnetlinkre kattints). Akad ugyanitt egyébként egy 102 gigás verzió is, persze nem szinkronosan.

A bővített részek - melyek szintén szinkronizáltak - amúgy sok új információval szolgálnak, pl. mutatnak jeleneteket a Földön, vagy az erdőben a bezárt iskolában, láthatunk bölényeket és vadászatot, az első válaszcsapását a Naviknak, illetve megtudhatjuk honnan tud Neytiri az emberek nyelvén, vagy mitől marad a levegőben a Lebegő-hegység, vagy hogy mi történik Tsu'tey-el…

KÉPMINŐSÉG

Habár az Avatar forradalmi 3D technológiával IMAX-re specializálva lett forgatva, nem találtam róla egyértelmű infókat, hogyan lett forgatva, valószínűleg vegyesen 35 és 70mm. A master mindenesetre 2K, és be kell valljam a (skálázott) 4K részletgazdagságot nem érzem annyira jónak, EBBEN a verzióban legalábbis. Sok jelenet minőségét sajnos kicsit kifogásolom is, de azért még így is jobb, mint Bluray-en, és az Avatar 4K védelmében, TELJESKÉPERNYŐS! Ilyenkor a képminőséget is úgy kell tekinteni, mintha be lenne zoomolva. Ami a HDR-ben viszont komoly, azok a színek és fény-árnyék effektek. Maguk a fények brutális mértékig nőhetnek, eleve nincs is olyan TV forgalomban, mely meg tudna jeleníteni 10 ezer nitet, na persze közel 2 ezer is bőven erős.. ám ha a MaxFALL-t megnézzük, maguk a jelenetek nem mindig olyan fényesek ám, sőt, csak egy-egy kisebb objektum, vagy beszűrődő fény, ám több beltéri jelenet is kihasználja a HDR előnyeit, pl. mikor projektorrol eligazítást kapnak a katonák. A színek egy érdekes kérdés. Nagyon intenzívek, ám elég vegyes hatásúak. A realisztikus jelenetek először kicsit furák, kicsit kékesek (esetleg érdemes picit elvenni belőle TV beállításnál), de a CG-s Pandora világ úgy ahogy van GYÖNYÖRŰ! Főleg a film második felétől. Naplemente, az esőerdő, az állatok, a növények, a beszűrődő fények, a robbanások stb.stb., mind pazar. Ha a fényekre nem is annyira kell, de a színekre bátran pakoljunk pluszt. Az egész film olyan hatású, mint egy fullos videojáték, amire ez a HDR verzió külön rátett egy lapáttal. Éppen ezért bármennyire is nem tűnik elsőre akkora többletnek Bluray-hez képest, vagy ha csak úgy belepillantunk, az összhatás miatt mégis magasabbra értékelem,mert ahogy elkezdem nézni, nagyon magával ragad. Főleg (legtágabb színterű) QLED-en lehet igazán maradandó élmény, de bármilyen HDR TV-n nagyon szép.

Imdb 7.8 - Metascore 83% - Rotten 83% és 82% - Kritikus tömeg 74%

KÉP - Valószínűleg vegyesen 35/70 mm forgatva … 2K master

HANG - magyar DD 5.1 448 kbps … angol DTS HD 7.1

HDR - MDL 10000 nit master (0.0001-től) … MaxCLL 10000 csúcs-nit … MaxFALL 180 nit átlag

HOSSZ - 2h58m … képarány - 1.78:1 (teljesképernyős)

RENDEZŐ - James Cameron (Aliens, Terminator 1-2, Titanic, A mélység titka stb.)

SZEREPLŐK - Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi stb.

NAGY FELBONTÁSBAN

(A mobilfotók sajnos sem a részletgazdagságot, sem a HDR színeket nem adják helyesen vissza, de idővel igyekszem majd az élességet és a fehéregyensúlyt egyre jobban eltalálni.)

KÉP 1 nagyban

KÉP 2 nagyban

KÉP 3 nagyban

KÉP 4 nagyban

KÉP 5 nagyban

KÉP 6 nagyban

KÉP 7 nagyban

KÉP 8 nagyban

KÉP 9 nagyban

KÉP 10 nagyban

KÉP 11 nagyban

KÉP 12 nagyban

KÉP 13 nagyban

KÉP 14 nagyban

KÉP 15 nagyban

KÉP 16 nagyban

KÉP 17 nagyban

KÉP 18 nagyban

KÉP 19 nagyban

KÉP 20 nagyban

KÉP 21 nagyban

KÉP 22 nagyban

KÉP 23 nagyban

KÉP 24 nagyban

KÉP 25 nagyban

KÉP 26 nagyban

KÉP 27 nagyban

KÉP 28 nagyban

KÉP 29 nagyban

KÉP 30 nagyban

Krisz

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

6 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==