CHASE2019.04.28. 20:55

Endgame -Alternatív forgatókönyv

Nem tudom kinek fog tetszeni, de ha már kitaláltam, leírom.

Bár az Endgame alapvetően tetszett nekem, nem tudom véka alá rejteni a csalódottságomat: aminek a fő oka, hogy az Infinity War egyszerűen jobb mozifilm volt.

Így úgy döntöttem, hogy egy olyan alternatív Endgame forgatókönyvet hozok össze, ami jobban hasonlít az Inifinity Warra, örökli annak hangyányit darkosabb, pesszimista természetét és a végső csavarjait.

Nem tudom persze, hogy jó lett-e, de azért leírom.

A történtek nagy része hasonló lesz, beleértve a helyszíneket és a szereplőket.


A történet ott kezdődne, ahol a tényleges film: Tony és Nebula sodródnak az űrben, a világ fele pedig eltűnt.

Az első változtatás már a film elején jelentkezne: hőseink, Captain Amerika, Black Widow és a többiek nem fejtik meg Fury jeladójának titkát, nem futnak össze Captain Marvellel, aki ezáltal nem menti meg Tonyt.

Tony és Nebula ettől függetlenül elérnek a Földre hosszas hónapok után. Nebula érzékeli, hogy valami nincs rendben a memóriájával. Valószínűleg a brutális vallatás hatása miatt kimaradt az, amikor megszökik, valamint a teljes Titáni ütközet.

Együtt próbálják megfejteni, hova mehetett Thanos, azonban nem találják a módját, hogy kövessék. Nebulának ugyan van ötlete, hogy hova mehetett, de nincs Captain Marvel, aki odaszállítaná őket.

Azt azonban nem tudják, hogy a csettintés következtében a kövek megsemmisültek.

Öt év telik el, és hőseink feladtak minden reményt, hogy visszacsinálják a csettintés hatását. A Földön teljes a zűrzavar és a depresszió, egyes rendszerek még öt év után sem álltak helyre.

Ebben a helyzetben éled fel Ant-Man, aki közli hőseinkkel, hogy mi lehet a megoldás a csettintés visszacsinálására.

Rájönnek, hogy szükségük van Tonyra, ő azonban (először) szarik rájuk. Viszonylag keveset veszített, még megvan a felesége és a lánya, és nem akar felesleges kockázatot vállalni.

Bruce viszont meggyőzi, hogy neki nem kell részt vennie a küldetésben, elég ha megmutatja nekik a módját az időugrásnak, és a többit ők elvégzik.

Tony rájön, hogyan lehet időt ugrani, viszont ekkor már mocorog benne a büszkeség, hogy neki is részt kell vennie benne.

Hawkeye-al, Natashával és Thorral kiegészülve (plusz a többi életben maradt) tehát felsorakoznak az időugráshoz, elővigyázatosan megválasztva az ugrások pontos helyét.

Az egyik ezek közül a Morag, ahol találkoznak Quillel, és megszerzik az egyik követ.

Ekkor fogják Thanos és a két lánya, Gamora és Nebula azt az adást, amelyből kiderül, hogy egy másik Nebula is van.

Thanos rájön - az emlékekből kikövetkezteti - , hogy a másik Nebula a jövőből jött, valamit megakadályozni.

Elemezni kezdik a lány emlékeit, és ekkor derül ki, hogy Thanos már egyszer sikerrel "járt", megszerezve az összes követ és kiirtva az élőlények felét.

Thanos elbizakodik. Hosszú idő óta keresi a köveket, most viszont itt van minden előtte: az összes kő, az összes előtte lévő esemény kristálytisztán: neki nincs más dolga, mint végigmenni a kijelölt úton.

Talál egy felvételt, ahol Gamora azt magyarázza Nebulának, hogy megtalálta a lélekkövet, de a térképet elégette. Ezzel az is tiszta lesz számára, hogy legalább az egyik lánya elárulja. Valamint az is kiderül, hogy hol csaphat le Gamorára és az őrzőkre a Tudástérben.

Gondolom sejthető, hogy hova akarok kilyukadni ezzel:

Azt az ötletet, hogy Thanos elinduljon és maga szerezze meg a köveket, beleértve a pontos helyszíneket, a várható fordulatokat és ellenfeleket, maguk a bosszúállók adják Thanosnak.

Miután Tonyék nagy nehezen megszerzik a köveket, a többi helyszínen azzal szembesülnek, hogy az akciójuk több bonyodalmat okozott a vártnál.

Visszatérnek a jelenbe, ahol is azonnal megtámadja őket Thanos, aki a jövőben soha nem halt meg, de Nebula révén pontos információja volt arról, hogy mi és hogyan fog történni.

Thanos közli velük, hogy eddig csak kíváncsi volt, hogy a megszerzett információk valóban eljuttatják a kövekhez, most viszont tényleg ki akarja irtani őket.

Tonyék szembesülnek vele, hogy Thanos miattuk volt képes megszerezni mindent és járt sikerrel a Végtelen háború során, és teljesen összetöri őket a tudat.

Miután kiderül számukra, hogy a kövek megsemmisülnek a használat után, rájönnek, hogy nekik kell használniuk Thanos előtt, aki eközben a hadseregét szeretné áthozni az időkapu segítségével.

Tonyt megviseli a tudat, hogy ő okozta - még ha akaratlanul is - a fél világ kipusztulását, és az időugrása több kárt okozott mind hasznot. Magára húzza a kesztyűt és csettint vele.

A csettintés hatására a levegőben egy narancssárga kör jelenik meg és kilép rajta három ismerős alak.

Tony haldoklik, de még szemtanúja lehet annak, ahogy minden korábbi eltűnt megjelenik és csatába száll Thanos és serege ellen.

Cap megfogadja, hogy megnyerik neki a harcot, és nekiesnek Thanosnak.

A csatában azonban esélyük sincs a súlyosan túlerőben lévő Thanos ellen, akit senki nem bír lenyomni.

Ekkor megjelenik az égben valami és a lövegek tüzelni kezdik őt.

Captain Marvel szétszedi az ellenséges űrhajót és csatába száll Thanos ellen.

Thanos a földre kerül de így is nehéz legyőzni. Ekkor jön Thor, aki ezúttal a fejét veszi célba.

Cap és a többiek Tonyt siratják, aki feláldozta az életét, hogy visszahozza az eltűnteket. Strange elárulja, hogy nem volt pontos fogalma a végkimenetelről, de nem akarta Tonyt feláldozni - sejtette, hogy szükség lesz rá a folytatásban.

Thor átadja az irányítást Valkűrnek, Cap pedig úgy dönt, hogy leszerel. Az utolsó megmaradt részecskével visszaugrik az időben, hogy Peggyvel lehessen. Soha többet nem látják viszont.

Vége.


Nem feltétlenül jobb mint az eredeti film (jórészt ugyanaz), de jobban tetszett volna ez a verzió a következő okok miatt:

  • Megmagyarázná, hogy Thanos miért tudott mindent az Infinity War során. Egyedül a Titánon lepték meg - ahol a "forgatókönyvem" szerint Nebulának kimaradtak az emlékei - , de minden mással pontosan tisztában volt. (tudta, hogy Gamorát elveszíti, de nem tudhatta pontosan hogyan, hiszen ott nem járt senki rajtuk kívül)

  • Tonynak világos oka van, hogy miért áldozza fel magát. Strange jóslata cool, de talán nem elég, hogy egy Tony karakterű figura fejest ugorjon a halálba.

Ráadásul sztem sokkal jobb, ha az eltűntekért (pl. Peter Parker) áldozza fel magát, mintha szimplán Thanost semmisíti meg.

  • Darkabb, pesszimsitább hangvétel. Hőseink bármit csinálnak, egyre nagyobb slamasztikába vágják magukat, ahonnan igazából Captain Marvel menti ki őket.

  • Captain Marvelnek valós szerepe van, nemcsak apró dolgok.

  • Thanos ugyanaz a karakter lenne mint az Infinity Warban: hiszen nem halt meg, csak várakozott, amíg a bosszúállók visszaszerzik neki a köveket.

  • Az a verzió, hogy a csettintés után megsemmisülnek a kövek egyszerűen jobban tetszik.

De a lényeg, hogy jobban összekapcsolná az Endgame-et és az Infinity Wart.

Ami maradna:

- A végső csata és a főbb akciójelenetek.

Ennyi. Nem tudom, mennyire felel meg az MCU-nak, és mennyi helyen jelentkezik plothole vagy logikai buktató (annyi biztos van benne mint az eredetiben), de ennél jobban nincs kedvem túlgondolkodni.

Remélem tetszett. Ha nem, azt is írd meg.

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

1 napja
6

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

3 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

3 napja
14

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

5 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

7 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
14

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4