Cash Bacsi2019.07.08. 11:29

Harry Potter: Wizards Unite - teszt (iOS)

Harry Potter GO?

A Pokémon Go hatalmas sikerén felbuzdulva nem is volt kérdés, hogy hamarosan valami hasonlóval fog kijönni valaki. Számomra igencsak nagy meglepetés volt Harry Potter és a varázslóvilág, pedig jobban végig gondolva teljesen egyértelmű hogy a választás rájuk esett, hiszen kb. minden adott a hasonló játékélményhez. Történet szerint nem sokkal a hetedik rész epilógusa után járunk, Voldemort halott, Harry már felnőtt, aurorként dolgozik a minisztériumban és a segítségünket kéri, ugyanis a varázslóvilág veszélybe került, a leleplezés a küszöbön ál és mint tudjuk ez jelenti a legnagyobb veszélyt ránk nézve. Ideje hogy a varázslók egyesüljenek és megtisztítsák a várost a közelgő veszélytől.

Először is vegyük át az alapokat, mindig figyelj a környezetedre, nézzél körbe ha gyalogos vagy, autóvezetés közben ne játszál, motorozás közben ne játszál, biciklizés közben ne játszál, repülővezetés közben ne játszál, helikopter vezetés közben ne játszál, alapvetően semmilyen jármű vezetése közben ne játszál. Nem kevés ember halt már bele a Pokémon GO-ba, ne te legyél a következő Darwin-díjas delikvens, kár lenne érted, biztosan vannak akik szeretnek, ha meg nincsenek akkor még lehetnek. Ezek lettek volna a legfontosabb dolgok, higgyétek el nekem szükség volt erre, hiszen döbbenetes mikről hallani meg olvasni a hírekben, az emberi idiotizmusnak egyszerűen nincsenek határai!

Alighogy betölt a játék érdekes jelenségek történhetnek, velem legalábbis az volt, hogy hosszú ideig csak fekete képernyőt láttam, miközben ha hozzáértem a képernyőhöz hangokat lehetett hallani, vártam és vártam nem történt semmi, majd kiléptem, letöröltem a játékot, újra raktam és újfent ez a fekete képernyő fogadott. Kiderült hogy az első időszakban kell pár perc ahhoz, hogy észhez térjen a játék és végre megjelenjen a képernyőn valami, ne ijednünk meg, várjuk ki a végét. A hasonló problémák elkerülése végett az első dolguk az legyen, hogy a menüből töltsük le az összes tartalmat, ami nem kevés, több mint 3 giga, de legalább innentől fogva többé nem kell ilyen problémákkal küszködnünk.

Ha végre elindult a játék, akkor rögtön fel fog tűnni mindenkinek, hogy mennyire hasonlatos az egész feeling a Pokémon Go-hoz, ami nem baj, mert szerettük azt is nagyon. Ahogy mélyebben beleássuk magunkat a tevékenységekbe fogjuk észrevenni, hogy sokkal de sokkal mélyebb és tartalmasabb játékkal lesz dolgunk, lássuk hát akkor miket lehet benne csinálni. Az első és legfontosabb dolog maga a térkép, amit ugye a játék valódi GPS adatok alapján számol ki, tehát ha olyan helyen lakunk vagy dolgozunk, ahol sok Point of Interest (érdekes pont) van, akkor garantáltan nem fogunk unatkozni. Ezek fogják képzeni a három legfontosabb dolgot a játékban, az első a Greenhouse avagy faiskola, az Inn vagyis a kocsma és a végül a Fortress ami az erőd. Ezeket a pontokat rendszeresen látogatnunk kell, ha fejlődni akarunk, nézzük akkor sorban, hogy miket lehet itt csinálni.

Egy Greenhouse-ba ellátogatva gyakorlatilag ingyen gyógynövényeket kaphatunk, hogy mit az teljesen random, ezek a varázsitalok főzéséhez lesznek fontosak. Apropó varázsitalok főzése, ez tulajdonképpen egy játék a játékban, ugyanis minden egyes italnak lesz egy titkos receptje, ami különböző mozdulatokból áll, ennek a listáját az kis 'i” mint információ megtalálhatjátok felül, ha rájöttetek a kódra akkor a főzési időből le fog jönni 15%, érdemes hát mindegyikre rájönni, vagy esetlegesen rákeresni a neten. Ezen kívül lehetőségünk lesz arra, hogy mi magunk is termesszünk valamit, ha éppen van nálunk mag és elegendő víz. Ha kivártuk a termesztési időt sajnálatos módon csak fél óránk lesz arra, hogy összeszedjük azt, utána sajnos el fog tűnni, bevallom ezt nagy butaságnak tartottam, remélem hamarosan változtatni fognak ezen, de végülis úgy is felfoghatjuk a növénytermesztést, hogy ez egyfajta közösségi tevékenység, nem magunknak termesztjük a növényeket, hanem az utókornak. A kocsma lesz az egyik legfontosabb hely amit mindig látogatni fogunk, itt ugyanis ingyen kaját kaphatunk amivel növelni tudjuk a spell energyt, ez fog kelleni ahhoz hogy tudjunk varázsolni, ha ez elfogy akkor bizony csak nézünk ki a fejünkből mint egy varázstalan mugli. A greenhouse-t és a kocsmát is öt percenként újra látogathatjuk. A kocsmában a másik fontos tevékenység az úgynevezett „Dark Detector” használata lesz, ez egy varázstárgy ha éppen van nálunk és van szabad fél óránk, akkor ennek köszönhetően olyan lényeket találhatunk a környéken amik ritkák és normális estben sose jönnének szembe. De vigyázat, ezeket elkapni nem lesz egyszerű, biztos hogy kelleni fog hozzá 1-2 varázslötty. A legérdekesebb része a játéknak akárcsak a Pokémon go-ban az erőd lesz. Itt akár öt varázsló egyszerre is harcolhat, nekünk csak annyi dolgunk lesz, hogy a rendelkezésünkre álló rúnák alapján eldöntsük, hogy milyen erősségű ellenfelekkel akarunk harcba szállni. Ide kelleni fog spell energy bőven, ugyanis az ellenfelekkel valódi adok kapok harcot kell vívni és minél nehezebb a kihívás annál több ellenfél jön majd ellenünk. A harc egy támadási és egy védekezési fázisból áll, egészen addig míg az egyik fél élete elfogy, ha a miénk lenne fogyóban használjunk gyógyító löttyöt, ha túl erős ellenfelet kapunk akkor meg támadót. Jutalmunk érte valami ritka könyv lesz és egy teljesített kihívás (challenge) ami a napi tevekénységek teljesítéséhez minden nap kelleni fog.

Alapvetően ez a három hely lesz amit látogatni lehet a játékban, emellett azt is megtehetjük, hogy telefonnal a kezünkben csak mászkálgatunk, sétálgatunk és tudva hogy hamarosan úgyis szembe fog jönni valami varázslény, mindeközben gyűjtögethetünk növényeket, fűmagokat, vizeskannát, esetlegesen zsupszkulcsokat is. Ezek kinyitható ládácskák lesznek, kulcs hozzájuk igencsak ritkaságszámba megy - persze eleinte lesz belőlük bőven, mézesmadzagnak - kapni fogunk egy arany kulcsot ami mindig megmarad nekünk, visszakapni akkor fogjuk ha kinyitottunk vele egy ládát, az ezüstkulcsok sajnos csak egyszer használatosak, magukhoz a ládákhoz ezen kívül szükségünk lesz némi sétálásra is, a séta általában 2-10 km között szokott mozogni, ezzel is arra ösztönözve minket és minden gamert, hogy mozduljanak ki, sétáljanak fedezzék fel a világot, figyelve a környezetükre természetesen, megfejelve minden lelógó faágat, nekimenve minden kosza kisgyereknek, felborulni minden kiskutyán és néha még az is előfordulhat, hogy majdnem elüt minket egy autó. De ez a szépsége ennek a játéknak, rájövünk arra, az élet milyen szép és milyen fontos tud lenni. Ha lejártuk az adott kilómétert, akkor kinyitható lesz a zsupszkulcs, ilyenkor egy dimenziókapun keresztül benézhetünk valami egészen különleges helyre, ahol fénylő pontokat összegyűjtve lelhetünk értékes jutalmakra.

A Wizards Unite sava borsát a harc fogja képzeni, a harc és a varázslények gyűjtögetése. Közel egy tucatnyi frakcióval fogunk találkozni és mindegyikhez számtalan lény és varázstárgy tartozik majd, amiket össze kell gyűjtenünk, ezekből lesznek olyanok amikhez elég csupán egy alkalom és lesznek olyanok amihez több alkalom kell. Minden összegyűjtött lényért és tárgyért tapasztalati pont jár, ezek mellett még a frakciók is tudnak szintet lépni, amikért ugyancsak számtalan jutalmat kapunk majd. Ezek közül az arany lesz a legfontosabb, hiszen ezzel tudunk mindent vásárolni és természetesen ebből lesz a legkevesebb a játékban. A kapott tekercsekből fejleszteni tudjuk a karakterünket, miután kiválasztottuk, hogy Auror, Professzor vagy Zoológus akarunk-e lenni. mindhárom kasztnak megvannak az előnyei és hátrányai, váltani bármikor tudunk köztük, de a befektetett tekercseket nem fogjuk visszakapni sajnos, szóval a váltást csak azoknak tanácsolnám akik az egyiket már teljesen kifejlesztették és dúskálnak a háromféle, igencsak ritka tekercsből. Meglepően impresszív és kidolgozott skill fája van mind a három kasztnak, nem fogunk unatkozni ha mind a hármat ki akarjuk maxolni. Visszatérve a harcra, ez is jóval összetettebb és bonyolultabb lesz mint a Pokémonban volt, de nem olyan bonyolult hogy beletőrjön bárkinek a foga. Adott lesz a képernyőn egy szimbólum, amit az ujjunkkal le kell rajzolnunk, ezzel szimulálva a varázspálcánk mozgását. Minél gyorsabban és pontosabban eltaláljuk a mozdulatot annál erősebb lesz a varázsige, és annál nagyobb esélyünk lesz a sikeres kapásra. Sajnos a játék ezt eléggé véletlenszerűen hozza létre, hiszen van hogy egy tökéletes mozdulatra sem kapjuk el az ellent, van pedig hogy a lehető legrosszabb után is elsőre sikerül. Nem igazán értettem a kapcsolatrendszert, hogy mi alapján dönt a játék, remélem ezt hamarosan érthetőbbé fogják tenni, esetlegesen javítják majd. Lényeg a lényeg, szedjük össze minden frakció minden lényét és varázstárgyát ahhoz, hogy elérhessük a maximális szintet varázslónkkal. Ez lenne a végső cél.

A folytonos harc, sétálgatás, gyűjtögetés és érdekes pont látogatáson kívül, lesznek napi kihívások, varázsló kihívások, heti események, küldetések és számtalan olyan tevékenység amivel fejlődni lehet. Ennyi mindent kézben tartani viszont már igencsak nehéz lesz ráköltés nélkül. Hiszen a dolgok tárolására alkalmas széfünk (Vault) pillanatok alatt megtelik, a hely növeléséhez arany fog kelleni, nem is kevés, a zsupszkulcsok kinyitásához ezüst kulcs fog kelleni, az az egy darab arany mesterkulcs kb. semmire nem elég, a spell energy meg fájdalmasan hamar el tud fogyni, főleg hogy minden egyes suhintáshoz kelleni fog egy. Szóval ha rápattantunk a játékra (és valljuk be ez nem nehéz) nagyon nehéz lesz kibírni, hogy ne költsünk rá, a pénzükért cserébe kapott arany és kulcs mennyisége viszont pofátlanul alacsony és kevés, semmire nem elég sajnálatos módon, ennek köszönhető, hogy egy egyébként mesterien zseniális játék nem kaphat maximális pontot tőlem, mert sikerül újra tönkre tenni a teljesen élményt a F2P modellnak köszönhetően. Az összegyűjtött tárgyakat a megfőzött italokat nem lehet eladni, csak kidobni a kukába, hogy még véletlenül se kaphassunk értük aranyat vagy bármi mást. Nem lehet kereskedni, nem lehet farmolni, minden út a költekezéshez vezet. Persze meg lehet oldani ingyen is, de nem lesz könnyű dolga a szegény magyar parasztnak. Sok sikert hozzá! Érdemes kitartani, mert a játék egészen egyszerűen zseniális!

4/5

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

15 órája
2

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

6 napja
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

CHASE
2020 25 legjobb száma

2020-ben őrületes mennyiségű zenét hallgattam. Ennek egy különleges világjárvány volt az oka, amely mindenkit otthon maradásra késztetett.

2020.12.31.

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
3

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14

c0m1n65un
Pumpkin Jack és egy aniMonológ!

Sziasztok! Eljött az idő egy újabb bejelentkezésnek, hogy mit csináltam, vagyis pontosabban mit nem csináltam az elmúlt hetekbe.

2020.12.15.
1