Hwopapa2019.07.20. 21:02

7 év után ismét jó "bokszosnak" lenni :)

Zöld (is) lettem újra, oh yeah!

Egészen pontosan hétfőn lesz két hónapja, hogy kiköltöztünk Amerikába feleségemmel munkahelyváltás miatt. Nem volt egyszerű mutatvány - rengeteget vártunk a vizumra (úgy is, hogy mindent a kinti munkahelyem intézett), állandó kétségek gyötörtek hogy "vajon jó lesz" és a család az elején nagyon ellene volt, hogy mi több pénzért elmenjünk otthonról. No nem mintha olyan sokat láttak volna amúgy, de akkoris.

Elindult a költözés, ami elég vicces volt, lévén 38 nm-en éltünk ketten 3 éve, ennek ellenére ritka sok dobozt sikerült telepakolnunk mindenfajta cuccal (ugye kell az a komplett Starlink űrhajókészlet, Destiny-s miniblocks kollekció, autók és akkor még a képregényekről és Bluray gyűjteményről nem is beszéltem), de relative gördülékenyen ment a történet. Költöztető jön, ők dobozolnak, mi segitünk, aztán szépen összepakoltunk négy bőröndbe és repültünk (meg persze a PS4 és a Switch a kézipoggyászba, mert azt senkire se biztam volna rá, pláne nem bőröndbe pakolva).

12 órával később megérkezés, 1 hónap várakozás és bevásárlás, majd júni 17én megjöttek a dobozok is. Pakolás, örömködés, majd jön a dilemma - mi mostantól az "A régióba" tartozunk bluray ügyileg - ergo PS4 nem fogja olvasni a lemezt, kéne egy BR lejátszó. De akkor már legyen UHD-képes, merthát a tévé is olyan. Meg akkor tudjon már több régiót is, hogy ne kelljen állandóan a PS-el olvastatni...

Először is: amazonon MINDENT lehet kapni - régiófüggetlen lejátszót is, viszont ezek a flashelt dobozok sajnos abszolút mentesek mindenfajta garancia alól - plusz 200 USD és felfelé vannak árazva. Igy jött a dilemma (és az asszony módszeres rábeszélése) egy komolyabb kiadásra, amivel egyszerre megoldanánk a PC-kérdést (mert szeretnék egy Valve Index-et és egy ahhoz megfelelő PC-t), a lejátszót, sőt, még az ő nagy kedvencét, a Halo 1-et is játszhatnánk újra (azért itt fontos megjegyezni, hogy jó hogy ismerem az asszonyt :) ) illetve hogy szeretnék Forzázni nagyon és ezzel tudnék már most. Plusz találtam egy fasza kedvezményt, igy konkrétan lenyestem 180 dollárt a gyári 500-as árból (akit érdekel: https://express.google.com/product/Microsoft-Xbox-One-X-1-TB-Console-Only-Black/5059188693195810525_15109593501968456597_46586?ved=0CAEQ0FUoAGoXChMIxbjzzpLE4wIVMQ4KAx3YKg0AECs), ezáltal valamennyire kedves feleségem is elfogadta újabb költési mániám.

Ennyi bemelegités után jöjjön a lényeg. Tegnap jött meg a gép késő délután - könnyed szerelés és igazgatás után összeraktam és próbáltam felfogni a menürendszerét, illetve megtalálni a PS-en és Switchen magától értetődő helyen lévő options-t, de sajnos csak google-segitséggel ment. Szörnyű a menü, teljesen átláthatatlan elsőre, de még másodikra is, amig rá nem jöttem, hogy gyakorlatilag minden a joyon lévő X gombra van háritva - amint azt lenyomom, bejön a "fő menü" szinte és ott tudok jobbra-balra váltogatni villámgyorsan.

A doboz kicsit kissebb mint a PS4 Pro és elég kis cuki - tetszik a bekapcsoló hangja, viszont rettenetesen lassan bootol. Ha meg félig alvó üzemmódban hagyom, kurvasokat fogyaszt. Igy marad a lassú bootolás.

Az Xbox Game Pass alapból járt a géphez, illetve egy "első 3 hónap 15 dollárért" akció is, igy rögtön előfizettem és rohadtul nem bántam meg - gyakorlatilag MINDEN számomra érdekes játék egyből a "tulajdonomba" került - Gears, Halo, Forza...eszméletlen. A letöltés elkezdődött, nekiálltunk sorozatozni, különsképpen nem is érdekelt a többi dolog, hiszen elég hosszú listát pakoltam össze, igy bőven volt idő kikapcsolódni egy kis netflixezéssel.

Lefekvés előtt viszont még gondoltam elinditom a Forza Horizon 4-et, mert mégiscsak imádtam a második részt és megvesztem a 3. rész trailere után, de ezt a negyediket nem tudtam nagyon hova tenni, meg úgy nagyon elképzelni sem, hogy vajon "mozgásban".

Na ez egy hiba volt. Ugyanis amint megláttam a Turn10 logót, megszólalt a zene és megláttam a McLaren Senna-t, az agyam ledobta az ékszijat. Valami olyasmit éreztem, amit már nagyon régóta nem - a minden előitélettől mentes, gyerekes lelkesedést, az engedjetek-oda-játszani-akarok-vele-én-is-érzést, azt, hogy végre ismét van egy játék, ami rettenetesen tetszik, amivel 0/24 akarok játszani és teljesen meg vagyok bolondulva érte, legyen akármilyen hibája is. Az a tűéles kép, fps és úgy maga az egész prezentáció mérfőldekre hagyja le az összes konkurrenciát a fajtáján belül. A zenék tökéletesen illeszkednek minden pillanatához, az autók annyira valósághűek, hogy szinte legurulnak a képernyőről, a sebességtől leszakad az arcom és és és....nem tudom fokozni. Repcemezőn átszáguldani, hegyekről leugratni és ralliautóval veretni az erdőben, miközben motorosok száguldanak melletted, mutatván az utat - ezek a dolgok egy PS-es játékban sem voltak meg, sőt, sehol máshol.

Kurv@ra hiányzott már ez az érzés és kezdtem azt hinni hogy végleg és visszavonhatatlanul kiégtem - a Switchen is 99%-ban csak az EtG-t pörgetem, a nemrég megvásárolt FF12-nek is a dobozát bontottam ki, de el nem inditottam, a PS4 teljes élettartama alatt nem volt ilyen szintű lelkesedésem semmi iránt - viszont a Forza visszaadta minden reményem (és egy kicsit a pár évvel ezelőtt magam mögött hagyott gyerekkorom utolsó pár évét :) ).

És akkor a Halo még csak most fog indulni, amiért feleségem szó szerint meg van őrülve. Már reggel óta (itt 14:00 óra van délután mikor ezen sorokat irom, otthon 21:00) várja, hogy megérkezzen a +1 joystick amit rendeltünk, óránként kérdezgette, hogy "látom-e már a térképen hogy hol van", most pedig az avatárját csinálja hogy ha megjön a game, egyből el tudjuk kezdeni :)

Lehet hogy ezt kellett volna venni PS helyett már az elején is? Nem tudom, de most nagyon-nagyon tetszik és a világért nem cserélném el. Plusz lejátssza az A-s lemezeket is :)

u.i.: elnézést a sok rövid "i" betűért, de az itteni billentyűzeteken ugye nincsen ilyen gomb :)

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

14 órája
2

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

6 napja
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

CHASE
2020 25 legjobb száma

2020-ben őrületes mennyiségű zenét hallgattam. Ennek egy különleges világjárvány volt az oka, amely mindenkit otthon maradásra késztetett.

2020.12.31.

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
3

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14

c0m1n65un
Pumpkin Jack és egy aniMonológ!

Sziasztok! Eljött az idő egy újabb bejelentkezésnek, hogy mit csináltam, vagyis pontosabban mit nem csináltam az elmúlt hetekbe.

2020.12.15.
1