Cash Bacsi2019.08.05. 14:52

Evolution 2 - Teszt (iOS)

Az evolúció bizony elkerülhetetlen ...

Esetlegesen veled is az lenne a helyzet mint velem, hogy nem hallottál még az első részről? Rá se ránts, minden amit tudnod kell benne lesz az első bevezető animációban, igaz ez sem lesz valami sok, de nincs is olyan sok amiről tudni kéne. Az Evolution 2 egy TPS akció lövölde némi RPG elemekkel megfűszerezve, ha valamennyire felkeltettem az érdeklődésedet maradj velünk ha meg nem akkor meg azért.

Az első óra tesztelés után az embernek olyan érzése lesz mintha valami ZS-kategóriás akciófilmben lenne, ami annyira fájdalmasan pocsék hogy már csak azért is végig akarod nézni. Közepes grafika, piszok béna szinkronhangok, egész kellemes hangeffektek és irányítás fogja jellemezni a játékot, de legalább nem magától játszik, manapság már ez is nagy szónak számít. Cserébe viszont az ügyesebbek akár fél kézzel, pontosabb mondva akár egy ujjal is képesek lesznek vele nyomulni, amolyan csak félszemmel játszok miközben valami egészen mással foglalkozok alapon. Pedig a játékban lesz tennivaló, fejlesztenivaló meg még annál is több, de nem menjünk ennyire előre.

Főhősünk a kigyúrt macsó, karakterisztikusan izzó lila napszemüveges Blake lesz, a Black Legion korábbi tisztje, hogy ez mit jelent ahhoz gondolom ismerni kéne az első rész történéseit, de ez a játék élvezeti értékét cseppet sem fogja rontani, lévén ebben a részben is lesznek párbeszédek bőven, de annyira érdektelenek, hogy szerintem ha már az elsőnek a végére jutsz is rekordot fogsz dönteni. Itt nem a sztori a lényeg na, hanem az hogy mindent és mindenkit szanaszét lőjél. emberünket a bal oldalon lévő joyal tudjuk irányítani, horizontálisan jobbra és balra, ennek akkor lesz igazán értelme amikor fedezékből fedezékbe szeretnénk vonulni mert éppen ránk dob valaki egy gránátot, vagy ránk köpnek némi savat vagy éppenséggel felrobbantja valaki magát a fedezéket. Mindemellett emberünk teljesen magától lő, táraz és céloz, nekünk csak annyi dolgunk lesz, hogy menedzseljük a fegyvereket illetve ha éppen sniperre váltunk akkor ott már célozni is kell, ilyenkor az egy ujj már kevés lesz, de ha kellően villámkezű Vilinger vagy akkor lehet ez is menni fog.

Számtalan küldetéssel fogunk találkozni, lesznek a sima sztori küldik, ezek több részből állnak és a végén mindig van valami rusnya Boss, ezek viszik előre a kampányt természetesen. Idővel lehetőségünk lesz megtámadni más játékosokat némi extra nyersanyag fejében, az ilyen támadás előtt érdemes megpróbálni egy légitámadást, a játék ki fogja írni nekünk erre a sikerszázalékot, ha nem jön össze a dolog sem kell búslakodni, majd Blake és a haverok lerendezik a bázist. Mi magunk is beállíthatjuk a saját védelmünket, igaz erre eleinte nem túl sok egységünk és opciónk lesz, de ha eljutunk a játékban egy bizonyos szintre és ha rendelkezünk forever nyersanyaggal is (tehát költünk a játékra nem is keveset) akkor már azért jóval nehezebben lesz bevehető a bázisunk. Aztán lesznek olyan helyek ahova elküldhetjük a drone-okat bányászni, eleinte csak kettő ilyenünk lesz, de ha áldozunk rá „némi” (csak a harmadik drone kerül 300-ba) gyémántot lehet akár nyolc is. Fontos hogy a helikopterünk mindig uptodate legyen, ez befolyásolja ugyanis milyen messzire tudunk utazni az emberinkkel, a nagyobb távolság nyilván több küldetést jelent. Végül pedig de ne utolsó sorban lesznek a bogár hentelős pályák, ahol kicsit kiélhetük az eszetlen mészárlási vágyainkat, igaz egy idő után ezek is piszok nehezek tudnak ám lenni.

A játék sava borsát a fejlesztések fogják jelenteni, fejleszteni tudunk minden egyes fegyvert, felszerelést, a kísérőnket, a helikoptert,a drone-okat, mindeközben kutatásokat is végezhetünk (research), bányászhatunk és akkor a különböző shopokról még nem is beszéltem. Itt lép a képbe megint az a csúnya gonosz F2P modell, ami jelen esetünkben több mint pofátlan. Igaz négy óránként kapni fogunk egy ingyenes Black Legion ládát, illetve naponta többször is tudunk videókat nézegetni pár nyavajás gyémántért cserébe, de mindemellett olyan szinten kelleni fog a nyersanyag mindenhova, hogy miután teljesen megrekedtünk a sztoriban is és a játékosok támadásában is, nem tehetünk mást mint belenyúlni mélyen a tárcánkba. Nem szeretem az ilyen jellegű játékokat, jobban szeretem magam eldönteni, hogy akarok-e költeni a játékra vagy sem. Ha erre kényszerítenek az nálam mindig levonást jelent az értékelések során. Amilyen fájdalmasan pocsék játéknak indult az Evolution 2 olyan meglepetésszerűen élvezetessé vált a későbbiek során, ennél jobb értékelést is kaphatott volna, ha a készítők nem lennének ennyire hamariak és pénzéhesek. Kár érte, de azért egyszer próbáljátok ki ti is, hátha másképpen látjátok majd a dolgot!

2/5

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

1 napja
6

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

3 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

3 napja
14

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

5 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

7 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
14

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4